2022. 08. 16. kedd
Ábrahám
: 404 Ft   : 398 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Élhető család, fejlődő falu, összetartó közösség - Megalakult a Szeretem Foktőt Mozgalom

2019. 03. 17., 11:42

A foktői családok, fiatalok, a faluban élő szépkorúak érdekében, a szellemi, kulturális, környezetei és természeti értékek fejlesztésére, megtartására új civil mozgalom alakult Szeretem Foktőt néven, melynek alapítói a nemzeti ünnepünkön március 15-én mutatták be az új szerveződést.

„Egy olyan közösségi kultúrát szeretnénk teremteni, ami példaértékű lehet nem csak Foktőn, de a tágabb kistérségünkben is.

Dinamikus civil együttműködés kialakítására törekszünk, aminek az a lényege, hogy szeressünk itt élni.”A mozgalom alapítói olyan emberek, akik eddig is sokat tettek már a településért, és ezután is szívesen dolgoznak a közösségért – ismertette a kezdeményezés céljait Paczér Balázs alapító, a Szeretem Foktőt Mozgalom elnöke.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)

Forrás: Szeretem Foktőt Mozgalom

Az alapító úgy fogalmazott, egy közösség legkisebb egysége a család, ezért azokat meg kell erősíteni. A jelenlegi kormányzat soha nem látott intézkedésekkel támogatja a családalapítást, amely egy ilyen remek adottságokkal bíró falu számára, mint Foktő, kitűnő lehetőségként kínálkozik arra, hogy egyrészt megtartsa, másrészt idevonzza a vidéken letelepedni kívánó fiatal családalapítókat – tette hozzá.

Paczér Balázs szerint

földrajzilag is kivételes helyzetben van Foktő, több olyan kiaknázatlan lehetőség rejlik itt, amik az elmúlt időszakban nem kerültek előtérbe, mi ezeket helyben, minden itt élő korosztály bevonásával próbáljuk majd feltérképezni, és a helyi önkormányzattal együttműködésre vinni.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)

Forrás: Szeretem Foktőt Mozgalom

A turizmus is rengeteg lehetőséget tartogat, Foktő és természeti környezete tökéletesen alkalmas arra, hogy az ide érkezők feltöltődjenek itt, és megszeressék ezt a helyet.

Az elmúlt néhány évben, több nagyvárosból érkező barátom számára mutattam meg a falut, és legtöbbjük azóta itt házat vásárolt, sőt vannak, akik családdal együtt ide is költöztek. – mondta a Szeretem Foktőt Mozgalom alapítója

Paczér Balázs jelezte, hogy a szervezethez Facebook oldalukon keresztül is lehet csatlakozni, ahol heti rendszerességgel számolnak be tevékenységükről, gondolataikról.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)

Forrás: Szeretem Foktőt Mozgalom

A Szeretem Foktőt Mozgalom első nagyobb megmozdulását március végére tervezik, amikor a Meszesi Duna-partra szerveznek családi kerékpáros pikniket, ahová a környező településekről is várják majd a kikapcsolódni vágyókat.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 08. 13., 15:25
A projekt elsődleges célcsoportja a megyében élő, 30 év feletti inaktívak és 50 év feletti regisztrált álláskeresők, másodlagos célcsoportját az önkormányzati és gazdasági szereplők alkotják, amelyek egymásra találva erősíthetik együttműködésüket, s így hozzájárulhatnak az elsődleges célcsoport munkaerőpiacra történő visszatalálásához.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 08. 16., 11:35
A szerb oldalon lévő technikai karbantartás miatt bezárt az átkelőhely. Még >>>
2022. 08. 16., 11:27
Az érsekkerti nagy hinta köteleit ezúttal megégették, megrongálták, amivel használhatatlanná és balesetveszélyessé vált ez a játszótéri elem. Még >>>
2022. 08. 15., 15:30
Az elsődleges veszélyforrást a villámlás jelenti, de megerősödhet a szél, és jégeső is előfordulhat. Még >>>
2022. 08. 15., 14:37
Amikor internetes adatokról esik szó, a lényeg mindig a fogyasztók tudatosságában áll: azaz, hogy milyen adatot és hol osztanak meg magukról. Még >>>
2022. 08. 15., 08:19
Két személyautó eddig tisztázatlan körülmények között frontálisan összeütközött. Még >>>
2022. 08. 15., 08:12
Kalocsán augusztus 20-án, szombaton a piac zárva tart! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés