2022. 12. 07. szerda
Ambrus
: 414 Ft   : 395 Ft Benzin: 704.1 Ft/l   Dízel: 849.7 Ft/l   Írjon nekünk

Hagyományos májusfa állítással ünnepelte a munka napját a Szeretem Foktőt Mozgalom

2019. 05. 02., 16:21

Továbbra is Lendületben van a Szeretem Foktőt Mozgalom. Május 1-jén példaértékű összefogással állították fel a természet újjászületésének jelképét, a májusfát a Bács-megyei községben – tudtuk meg a Szeretem Foktőt Mozgalom portálunkhoz eljuttatott közleményéből.

Tájékoztatásuk szerint ügyelve a hagyományok betartására, már hajnalban indult a májusfa állítás Foktőn, a legalkalmasabb fa megtalálásával a bátyai Duna-parton. A civil mozgalom tagjai már közel két hete meghirdették, hogy bárki csatlakozhat a munka ünnepén zajló hagyományőrző eseményükhöz.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)

Forrás: Szeretem Foktőt Mozgalom

El sem hittük, hogy ekkora lesz az érdeklődés. Közel százan látogattak el a faluból, gyermekek és felnőttek egyaránt, akik szalagokkal és díszekkel érkeztek a májusfa állításra.”

- mondta Paczér Balázs, a mozgalom alapítója.

Hozzátette: úgy vélik, jól döntöttek márciusban, amikor életre hívták a Szeretem Foktő Mozgalmat, ugyanis már ebben a rövid időszakban is bebizonyosodott, ezek a közös ötletekből származó események, a helyi közösségépítés szerves részei lehetnek, és mindenek felett alkalmasak arra, hogy összekovácsolják az Foktőn élőket.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)

Forrás: Szeretem Foktőt Mozgalom

Hiszen ne felejtsük el, fiatalok és idősek egyaránt, hogy a falu jövőjét elsősorban az itt élők jelentik.

Köszönjük mindenkinek, aki eljött, és velünk volt ezen a nagyszerű eseményen – hangsúlyozta Paczér Balázs.

A mozgalom alapítója úgy látja, a tegnapi videós beszámolók magukért beszélnek.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 12. 02., 13:56
Két év alatt 150 millióval csökkentek Kalocsa éves adóbevételei, miközben a következő évben mintegy 350 milliós rezsiköltség-növekedéssel kell számolni, így a bevételek növelése elkerülhetetlen. A Vállalkozói Klub levélben kérte a javaslat elvetését, de a fentiekre tekintettel a szerda délutáni testületi ülésen mégis megszavazta azt a grémium többsége. A döntéstől bő 60 milliós bevétel-növekedést várnak.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 12. 06., 22:49
E percekben is tart Gulyás Gergely és Hernádi Zsolt MOL elnök-vezérigazgatója. A továbbiakban az ár kutanként és naponként változhat, a ma éjjeltől érvényes árakat már ismertették. Még >>>
2022. 12. 06., 16:15
A Mol a karbantartás után ugyan újraindította a százhalombattai Dunai Finomítót, de a teljes kapacitás elérése több hetes folyamat, egyik napról a másikra nem oldódnak meg az ellátási problémák, és ahhoz az importnak is helyre kellene állnia a jelenlegi pánikvásárlások és készletfelhalmozások mellett - jelentette be a Mol Magyarország ügyvezető igazgatója a Kossuth rádió Déli krónikájában kedden. Még >>>
2022. 12. 06., 16:03
Szilikonból készült muffinsütőformát hívott vissza a forgalomból a Pepco - olvasható a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján kedden közzétett felhívásban. Még >>>
2022. 12. 06., 09:38
Eltűnt a 16 éves Tóth Alisa Angelika! A fiatal, kalocsai lány december 3-án tűnt el, a rendőrség keresi. Még >>>
2022. 12. 06., 08:40
A hatodik játéknaphoz érkeztünk, nézzük a feladványt! Még >>>
2022. 12. 05., 10:52
Folytatódik a változékony idő a jövő héten is, a hét elején egy érkező hidegfront miatt csapadékra kell számítani, a hét második felében pedig inkább felhős, borult idő várható, többfelé esővel, záporral. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK