2021. 12. 07. kedd
Ambrus
: 366 Ft   : 324 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Hagyományos májusfa állítással ünnepelte a munka napját a Szeretem Foktőt Mozgalom

2019. 05. 02., 16:21

Továbbra is Lendületben van a Szeretem Foktőt Mozgalom. Május 1-jén példaértékű összefogással állították fel a természet újjászületésének jelképét, a májusfát a Bács-megyei községben – tudtuk meg a Szeretem Foktőt Mozgalom portálunkhoz eljuttatott közleményéből.

Tájékoztatásuk szerint ügyelve a hagyományok betartására, már hajnalban indult a májusfa állítás Foktőn, a legalkalmasabb fa megtalálásával a bátyai Duna-parton. A civil mozgalom tagjai már közel két hete meghirdették, hogy bárki csatlakozhat a munka ünnepén zajló hagyományőrző eseményükhöz.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)

Forrás: Szeretem Foktőt Mozgalom

El sem hittük, hogy ekkora lesz az érdeklődés. Közel százan látogattak el a faluból, gyermekek és felnőttek egyaránt, akik szalagokkal és díszekkel érkeztek a májusfa állításra.”

- mondta Paczér Balázs, a mozgalom alapítója.

Hozzátette: úgy vélik, jól döntöttek márciusban, amikor életre hívták a Szeretem Foktő Mozgalmat, ugyanis már ebben a rövid időszakban is bebizonyosodott, ezek a közös ötletekből származó események, a helyi közösségépítés szerves részei lehetnek, és mindenek felett alkalmasak arra, hogy összekovácsolják az Foktőn élőket.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)

Forrás: Szeretem Foktőt Mozgalom

Hiszen ne felejtsük el, fiatalok és idősek egyaránt, hogy a falu jövőjét elsősorban az itt élők jelentik.

Köszönjük mindenkinek, aki eljött, és velünk volt ezen a nagyszerű eseményen – hangsúlyozta Paczér Balázs.

A mozgalom alapítója úgy látja, a tegnapi videós beszámolók magukért beszélnek.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 07., 10:30
A karácsonyi szezonban ismét karitatív kampányt indít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az OMV Hungária: a töltőállomásokon megvásárolható adománykártyákkal lehet támogatni az alapítvány munkáját. Még >>>
2021. 12. 07., 08:41
A hetedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>
2021. 12. 06., 13:34
A több tagcserén is áteső Omega a legnépszerűbb hazai beatzenekarok egyike lett, Kóbor pedig idővel a gitár helyett csak az éneklésre koncentrált. Még >>>
2021. 12. 06., 10:52
Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására. Még >>>
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés