2021. 12. 03. péntek
Ferenc, Olívia
: 362 Ft   : 320 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Iskola- és óvodakezdéshez közel százötven gyermek családjának nyújt segítséget a foktői növényolajgyár

Illés György Cinó  |  2019. 09. 04., 10:33

Több mint 140 óvodás és iskolás számára adott át tegnap délután évindító eszközcsomagot Takács István gyárigazgató a Pannon növényolajgyár nevében Foktő, Uszód és Dunaszentbenedek hat intézményében. A társaság mára hagyománnyá vált helyi jótékonysági megmozdulása keretében évente 3-3 óvoda és általános iskola gyermekei jutnak olyan alapvető eszközökhöz, amelyeket a szülők nem, vagy csak nehezen tudtak volna megvásárolni.

A Glencore Agriculture magyarországi cégcsoportjához tartozó Pannon Növényolajgyártó Kft. idén már hetedik éve választotta ki az iskolakezdést megelőzően a gyár telephelyéhez közeli települések intézményei közül azt a hatot, amelyeknek a tanév során nagy szüksége van új iskolaszerekre és egyéb kellékekre.

Takács István, Filus Angelika, Bedi Gyula Kép: Glencore

A hétéves hagyomány szerint cég az óvodák és iskolák vezetői által összeállított igénylista alapján beszerzi, és szeptember első napjaiban eljuttatja azokat az érintetteknek.

Idén szeptember 3-án 143 gyermeknek kézbesítették az iskola- és óvodaindító adománycsomagokat, három-három környékbeli óvodába és iskolába, összesen 800.000 forint értékben. Ezek tartalma elsősorban irodaszerek, így színes ceruza, festék, papíráru és higiéniai csomag, benne pl. toalettpapír, zsebkendő, fogkrém.

Nagyra értékeljük a növényolajgyár erőfeszítéseit, hiszen mi nevelők és tanítók évről évre szembesülünk azzal, hogy az ovisok és kisdiákok szülei jó eséllyel nem tudták volna megvenni ezeket az alapvető és nélkülözhetetlen fogyóeszközöket a segítségük nélkül. Hálásak vagyunk a támogatásukért!” – mondta a csomagok átvételekor Filus Angelika, az Uszód és Dunaszentbenedek Kék Sziget Óvodák intézményvezetője, aki munkatársaival együtt hatvan csillogó szemű gyermeknek osztotta szét az új kellékeket, tisztálkodószereket.

Vállalatunk egyik alapfilozófiája, hogy figyelünk a környezetünkre. Természetesen ide értjük a rászoruló, gyermekeket nevelő-oktató régióbéli intézményeket is. Köztük több olyan falu is van, ahonnan kollégáink naponta járnak munkába, miközben gyermekeik az adott iskolában vagy óvodában tanulnak, fejlődnek”
– tette hozzá Takács István, a növényolajgyár igazgatója.

Az adománycsomagokat megkapták:

  • a foktői Napközi Otthon Óvoda és
  • a Magyar László Általános Iskola,
  • Uszód és Dunaszentbenedek Kék Sziget Óvoda,
  • az uszódi Benedek Péter Általános Iskola, valamint
  • a Dunaszentbenedeki Általános Iskola.

A Glencore magyarországi cégcsoport
A cégcsoport a hazai olajosmagok és gabonák kereskedelmének egyik legfontosabb szereplője, emellett gyártási és raktározási tevékenységet is folytat. A csoport tagjaként a Pannon Növényolajgyártó Kft. üzemelteti Közép-Európa egyik legnagyobb növényolajgyárát Foktőn. A Kalocsához közeli gyárban csúcsminőségű növényolaj-gyártási technológiát alkalmaznak – jelentős, napi 2.500 tonnát meghaladó napraforgót dolgoznak fel itt, az üzem alkalmas továbbá repcemag, szójabab és kukoricacsíra feldolgozására is. Az előállítás során a környezetkímélő technológia révén keletkező nyers növényolajnak élelmiszeripari és takarmányozási célon túl energiahordozóként, illetve egyéb, nem élelmiszeripari célokra való alkalmazási lehetőségeit is kihasználják. Foktőn egy dunai kikötő is üzemel, ahol ömlesztett szemes termények be- és kirakodása végezhető.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 02., 10:46
Megérkeztek Drágszélre a Magyar Falu program keretein belül megvásárolt új kommunális eszközök. Még >>>
2021. 12. 02., 10:41
A tegnapi óriási érdeklődés után: íme a második feladvány, játékra fel! ♥ Még >>>
2021. 12. 02., 10:12
Bezárások várhatóak a vendéglátásban, miután a nagyobb céges rendezvényeket is sorban mondják le, ami még bevételt jelenthetne az éttermeknek. Még >>>
2021. 12. 01., 16:17
Hatodik alkalommal rendezik meg Kalocsán a Mikulásfutás és sétát, ami idén, ezen a héten vasárnap, 2021. december 5-én a Kubikus parkban lesz! Még >>>
2021. 12. 01., 11:50
Ma megnyílt az Információs Pont Kalocsán, a Szent István út 35. szám alatt! Még >>>
2021. 12. 01., 11:14
A jelenlegi trend elemzése szerint 460-465 forintos literenkénti benzinár, valamint 465-470 forintos gázolajár is lehet a kutakon. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés