2021. 11. 28.
Stefánia
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Korszerűsítik a védőnői és a családsegítő szolgálat épületét Foktőn - Ezzel a faluközpont valamennyi középülete megújult

Zsiga Ferenc  |  2020. 08. 01., 09:34

A foktői önkormányzat újabb fontos lépést tesz a kisgyermekek egészségének megőrzése és a családok gondozása, segítése területén. A faluközpont egyik, még a 60-as években épült házában korábban működő, jelenleg teljes körű felújítás alatt álló, a védőnői -, és a családsegítő szolgálatnak helyet adott épület teljes rekonstrukciója folyamatban van. A késő őszi hónapoktól birtokba vehető, akkorra már átfogóan modernizált épületbe a jelenleg ideiglenesen a könyvtárban és a volt takarékszövetkezet épületében dolgozó szakemberek költöznek – osztotta meg velünk a jó hírt Bakai Károly polgármester.

A településvezető rámutatott: az önkormányzat tulajdonában lévő, a faluközpontban elhelyezkedő középületek közül gyakorlatilag az egészségház az utolsó, amelyik rekonstrukcióra szorul. A polgármester emlékeztetett, az iskola, községháza, a mellette lévő művelődési központ és könyvtár, a fedett piaci árusítóhelyek, a volt TSZ székház előtti, térburkolattal ellátott kis tér, parkoló, a modern buszmegállók mind Foktő központjának esztétikusabb megjelenését, az itt élők komfortérzetének növelését, a település vonzóbbá tételét szolgálják.

Az egészségház épületének rekonstrukciójára a JETA 2019. évi pályázatán nyertek 22, 6 millió forintot, amelyhez további 10 millió forint támogatást az RHK biztosított. A teljes beruházási összeg 34 millió forint, így a még hiányzó összeget az önkormányzat saját forrásból biztosítja.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


Mint elhangzott, hosszú lenne a sor, ha mindent felsorolnának, de az energetikai korszerűsítés jegyében a homlokzatok és a tetőszigetelés, az ablakok cseréje valósul meg, de új tetőt, cserépfedést is kap a belső átalakításon és korszerűsítésén áteső, mozgáskorlátozott bejáróval rendelkező épület. Az ott dolgozók és az ügyfelek is korszerű vizesblokkokat használhatnak majd, és t arra is forrást biztosítanak, hogy a szolgálatok használatába adandó helyiségeket korszerű berendezési tárgyakkal és informatikai eszközökkel lássák el.

A jelenleg a könyvtárban dolgozó, ügyfeleket fogadó munkatársak várhatóan késő ősszel költözhetnek vissza, az akkorra már teljes körűen megújult épületbe – mondta a polgármester.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>
2021. 11. 26., 11:13
Orbán Viktor: „Meghosszabbítjuk az oltási akcióhetet, ezért akik eddig elmulasztották az oltakozás lehetőségét, a jövő héten is felvehetik a vakcinát regisztráció nélkül” Még >>>
2021. 11. 26., 10:15
2021.11.27-én 9:00-18:00 óra között Hagyományőrző nap lesz a Kalocsai Sportcsarnokban. Még >>>
2021. 11. 26., 08:44
Tudtad, hogy Magyarországon minden ötödik nőt ért már élete során fizikai bántalmazás a partnere részéről? A kapcsolati erőszak egyetlen formája sem elfogadható! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei