2023. 06. 06. kedd
Cintia, Norbert
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Korszerűsítik a védőnői és a családsegítő szolgálat épületét Foktőn - Ezzel a faluközpont valamennyi középülete megújult

Zsiga Ferenc  |  2020. 08. 01., 09:34

A foktői önkormányzat újabb fontos lépést tesz a kisgyermekek egészségének megőrzése és a családok gondozása, segítése területén. A faluközpont egyik, még a 60-as években épült házában korábban működő, jelenleg teljes körű felújítás alatt álló, a védőnői -, és a családsegítő szolgálatnak helyet adott épület teljes rekonstrukciója folyamatban van. A késő őszi hónapoktól birtokba vehető, akkorra már átfogóan modernizált épületbe a jelenleg ideiglenesen a könyvtárban és a volt takarékszövetkezet épületében dolgozó szakemberek költöznek – osztotta meg velünk a jó hírt Bakai Károly polgármester.

A településvezető rámutatott: az önkormányzat tulajdonában lévő, a faluközpontban elhelyezkedő középületek közül gyakorlatilag az egészségház az utolsó, amelyik rekonstrukcióra szorul. A polgármester emlékeztetett, az iskola, községháza, a mellette lévő művelődési központ és könyvtár, a fedett piaci árusítóhelyek, a volt TSZ székház előtti, térburkolattal ellátott kis tér, parkoló, a modern buszmegállók mind Foktő központjának esztétikusabb megjelenését, az itt élők komfortérzetének növelését, a település vonzóbbá tételét szolgálják.

Az egészségház épületének rekonstrukciójára a JETA 2019. évi pályázatán nyertek 22, 6 millió forintot, amelyhez további 10 millió forint támogatást az RHK biztosított. A teljes beruházási összeg 34 millió forint, így a még hiányzó összeget az önkormányzat saját forrásból biztosítja.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


Mint elhangzott, hosszú lenne a sor, ha mindent felsorolnának, de az energetikai korszerűsítés jegyében a homlokzatok és a tetőszigetelés, az ablakok cseréje valósul meg, de új tetőt, cserépfedést is kap a belső átalakításon és korszerűsítésén áteső, mozgáskorlátozott bejáróval rendelkező épület. Az ott dolgozók és az ügyfelek is korszerű vizesblokkokat használhatnak majd, és t arra is forrást biztosítanak, hogy a szolgálatok használatába adandó helyiségeket korszerű berendezési tárgyakkal és informatikai eszközökkel lássák el.

A jelenleg a könyvtárban dolgozó, ügyfeleket fogadó munkatársak várhatóan késő ősszel költözhetnek vissza, az akkorra már teljes körűen megújult épületbe – mondta a polgármester.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-06-01 10:54:39
Kalocsa Város Önkormányzata idén is megemlékezést tart az Asztrik téren, az Országzászlónál a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából. Az eseményen ünnepi beszédet mond Buzogány Szabolcs István, a Kalocsai Eperföldi Sportiskolai Általános Iskola tanára.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 05., 13:30
Az alaptantervi jogszabályi keretek közötti szabad óraszámok terhére, egyedi megoldással, a helyi tanrend részeként oktatnák. Még >>>
2023. 06. 05., 09:27
Eszméleténél volt, és nem volt alkohol befolyása alatt. Még >>>
2023. 06. 05., 09:17
A hazai forrás a magyar vidék gazdaságának gerincét adó mezőgazdaság és élelmiszertermelés teljes modernizációjára nyújt lehetőséget. Még >>>
2023. 06. 05., 07:40
Csapadékosabbá válik az időjárás a hét elején: többfelé kell esőre, záporra, zivatarra számítani, emellett élénk, olykor erős szél valószínű. Még >>>
2023. 06. 04., 09:39
Június 8-18. között ivóvíz hálózat fertőtlenítési és hálózat tisztítási munkát végeznek a kalocsai járásban. Még >>>
2023. 06. 02., 11:07
Azonban aggodalomra semmi ok, Lakatos György, a fesztivál atyja máris gondoskodott a megoldásról. Még >>>