2021. 11. 30. kedd
András, Andor
: 369 Ft   : 327 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Őszi utcaszépítő-verseny Foktőn

Őszi utcaszépítő-verseny Foktőn
Zsiga Ferenc  |  2021. 11. 08., 08:23

Az önkormányzat felhívására idén ötödik alkalommal rendeztek Foktőn Őszi utcaszépítő–versenyt, amelyre 12 porta a kreativitást és a szépérzéket tekintve jelesre vizsgázott tulajdonosa jelentkezett. Az ötletesebbnél ötletesebb, döntően természetes anyagból készült, részben a halloweenhez kapcsolódó alkotások egyik figurája persze Foktőn is a vicsorító, vigyorgó, gyertyával megvilágított töklámpás. Újdonságként pedig a lopótök, amelyből gólya, kakas és kacsa készült. Ezúttal a hol fehér, hol fekete ruhát öltő jó és rossz szellemek is megjelentek.

Ám hogy még mi, azért vagy érdemes Foktőre látogatni, vagy rátekinteni a község Facebook oldalán megjelent fotókra. Az októberi utcaszépítő-verseny alkotásai természetesen Mindenszentekkor és Halottak napján, és még jelenleg is díszítetik a települést, így azok is megcsodálhatták, akik távolabb élőként látogattak a községbe, elhunyt szeretteikért, ismerőseikért gyújtottak gyertyát a temetőben.

A versenyről szólva Battáné Pálfi Erzsébet alpolgármester elmondta:

Az utcaszépítő versenyen már tavaly is nagyon sok kreatív alkotás született, de most a nevezők - részben az elmúlt évben indulók közül - még több kompozíciót helyeztek természetes környezetbe. Ilyen például a paprikatövek közé illesztett paprikaszedők életszerű látványa. Némiképp újdonság, hogy megjelent a lopótök, amelyből egy kis festéssel gólya, kakas, kacsa született. A fehérbe öltözött jó, és a fekete leplet öltő rossz szellemek is megjelentek, ráadásul még táncolnak is. Az egyes alkotások készítésébe a legtöbben a gyerekeket is bevonták, így ők is részesülhetnek majd a jutalomból, amelyet vásárlási utalványok formájában osztottunk ki. Ugyan versenyt hirdettünk, de annak kiegyenlítettsége miatt a rangsor felállításától eltekintettünk. Mi sem természetesebb, hogy az utcaszépítő versenynek nincs vége, jövőre folytatódik."– mondta az alpolgármester.

A galéria megtekintéséhez kattints a képre!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 27., 14:25
A kalocsai Török „Töce” Tibor, A-MAFOSZ-fotóművész 16 éves pályafutása legeredményesebb évét zárta. A fotográfus 2021-ben 30 díjat nyert. A több mint 150 kiállításra javasolt képe négy földrészen és 20 különböző országban került bemutatásra. A pályázatokon díjazott képeinek 90 százaléka Kalocsán és annak vonzáskörzetében készült!
2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 29., 16:21
Öltöztesd ünneplőbe az ablakot is, varázslatos hangulatot kölcsönöz az egész szobának! Még >>>
2021. 11. 29., 15:23
Szerdán a nap első felében nem valószínű csapadék, később azonban kisebb mennyiségű melegfronti csapadék érkezik, északon, északkeleten elsősorban hó, míg délnyugat felé haladva már inkább havas eső, eső formájában. Még >>>
2021. 11. 29., 09:54
A baromfi ágazatot érő kár mérséklése érdekében minden könnyítő intézkedést elrendelnek a szakemberek, amint azt a járványhelyzet lehetővé teszi. Még >>>
2021. 11. 29., 09:48
A Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ szervezésében ezúttal a Kolompos együttes mulatságára! Még >>>
2021. 11. 28., 16:00
Az ANDA Present Kft. 10 000 db gyermekmaszkot adományozott a Kertvárosi Általános Iskoláért-Gyermekeinkért Alapítványnak. Még >>>
2021. 11. 28., 14:56
A vádlott szándékosan segítséget kívánt nyújtani 4 szír migráns személynek abban, hogy a szerb-magyar államhatár közeléből Nyugat-Európába, Ausztriába eljussanak. A sikeres szállítást követően Belgrádban 1000 eurót kapott volna fizetségül. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei