2024. 07. 20. szombat
Illés
: 391 Ft   : 360 Ft Benzin: 616.4 Ft/l   Dízel: 623.5 Ft/l   Írjon nekünk

Színes programok, tarhonyás ételek főzőversenye a Foktői Falunapon

Zsiga Ferenc  |  2024. 07. 07., 09:10

Egy napra ismét a szórakozásé és a gasztronómiáé volt a főszerep Foktőn, ahol július 6-án szombaton az árterületen lévő sportpálya és létesítményei adtak helyet a település legnagyobb közösségi eseményének, a Falunapnak. A színes programsorozatban ezúttal is helyet kapott a tarhonyás ételek főzőversenye, amelyen a kulináris élvezetekről alkotott képzeletünket kicsit felülmúlva, még desszertek is készültek a legendás tarhonyából. Az egész falut megmozgató, a távolabb élő rokonságot hazacsalogató, barátokkal, érdeklődőkkel kiegészített nagyrendezvény résztvevőinek száma a délutáni, esti órákra érte el a csúcsot: a napnyugta utáni koncerteken már több mint ötszázan szórakoztak.

A baráti társaságokkal megtöltött rendezvénysátrak és az önkormányzat nagysátra előtt felállított nagyszínpadon zajló események a rekkenő meleg miatt késő délutánig csak rövid időre csalogatták a résztvevőket a világot jelentő deszkák elé. Az esti programok viszont annál inkább tartósan ott marasztalták a népünnepély egyre csak szaporodó számú közönségét.

A főzőversenybe benevezett 10 csapat tagjai reggel 9 órakor gyújtottak a bográcsok alá, az alkalmi szakácsok a hagyományokhoz híven a tarhonyás ételek retró és újra gondolt változatainak elkészítéséhez fogtak.

A Falunapot Bakai Károly polgármester nyitotta meg délelőtt 10 órakor, majd az óvodások műsora után a kicsik a Hartai Önkéntes Tűzoltó Egyesület szerkocsijának segítségével előállított habtengerben hűtötték magukat. Az egész nap ingyenesen használható óriás buborék, körhinta, a gyerekeknek szervezett programok még távolabbi településekről is vonzották a kisgyermekes családokat. 

Képgaléria megtekintése (18 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


A 12 órakor kezdődő ebédkor már a tarhonyás ételek főzőversenye háromtagú zsűrije is döntésre jutott abban a kérdésben, hogy a tarhonyás étel és a tarhonyás desszert kategóriában melyik csapatok teljesítettek a legjobban.

Az első helyezést a Haverock Matyi (Teichter Mátyás) csapat marhalábszár-pörkölt tarhonyával étele érdemelte ki. 

Képgaléria megtekintése (18 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


A képzeletbeli dobogó második helyére a Kósza kanál (Szalai József, Kovács Ottó) duó lecsós csirke tarhonyás körettel étke került.

A harmadik helyezettnek járó elismerést rakott tarhonyájáért a Nyald meg a kanalam csapat (Mátyásné László Veronika, Husvét Renáta) vette át.

Tarhonyás desszert kategóriában az első Bolvári Mirella tarhonyás citromos álom édessége, második a Nyald meg a kanalam team „tarhomiszu”-ja, a harmadik a Tarhonya(sokk) (Kovács Ottó, Szalai József) tarhonyás túrós meggyes rétese lett.

Délután két órakor a Foktői Hagyományőrző Néptáncegyüttes és a Foktői Vegyeskórus adott műsort, majd 16:30-tól egymást váltva a színpadon öt, a könnyűzenei műfajt képviselő együttes  szórakoztatta a közönséget. A Falunapot a legnagyobb látogatószámot vonzó Veracruz Együttes 23 órakor kezdődő, hajnalig tartó koncertje zárta.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 16., 14:32
Életének 77. évében elhunyt a Kalocsai SE hajdani elnöke, szakosztályvezetője, edzője és nagyszerű játékosa Farkas András, a „Bandika”. Mert mindenki csak így ismerte és nevezte nyugdíjasként is a sütőipari vállalat egykori gazdasági igazgatóját, aki ekkor már több száz embert irányított.
2024-07-12 13:52:28
Már csak a látvány miatt is érdemes volt kilátogatni július 6-án, szombaton az Érsekkertbe, ahol szebbnél szebb motorok sorakoztak fel a IX. Motoros vezetéstechnikai és családi napon. A kétkerekűek szerelmesei nemcsak élményekkel, de hasznos tudnivalókkal és tanácsokkal is gazdagodtak.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 19., 19:28
Az üzletvezető felismerte, a kecskeméti rendőrök pedig elfogták a tolvajokat. Még >>>
2024. 07. 19., 18:16
Itt megtudhatja, hogyan alakult folyóink vízállása szerdán. Még >>>
2024. 07. 19., 11:31
A új pszichoaktív anyagok a legveszélyesebb kábítószerek. A rendőrség látókörébe egyre több ilyen szert áruló társaság kerül. Ezúttal Jánoshalmán csaptak le az egyenruhások - VIDEÓVAL! Még >>>
2024. 07. 19., 09:46
Rendőrök, katonák és a lánglovagok közös erővel mentették az állatokat. Még >>>
2024. 07. 17., 15:33
A helyszínre több mentőautót és mentőhelikoptert, valamint a kiskőrösi és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltókat riasztották. Még >>>
2024. 07. 17., 14:55
Visszajártak lopni, a kamera, a szerencse és a tulajdonos szemfülessége buktatta le a két dabasi és két soltvadkerti fiatalt. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK