2021. 12. 07. kedd
Ambrus
: 366 Ft   : 324 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Vasárnap ünneplik a születések parkja átadását Foktőn

Zsiga Ferenc  |  2016. 03. 19., 14:52

A folyamatos esőzések miatt idegőrlő hetek után vagyunk, a mostani napsütéses időjárás talán ezért is olyan szívet-lelket gyönyörködtető. A szép időt kihasználva pénteken a foktői önkormányzat közmunkásai is munkához láttak, hogy az út menti kereszt áthelyezésével tavaly novemberben megkezdett születések parkja kialakítását tovább folytassák, a munkát mielőbb befejezzék. A parkot vasárnap 14 órakor kis ünnepség keretében, a fák elültetésével avatják.

Amint arról korábban beszámoltunk, a foktői körforgónál, immár a község tulajdonában lévő területen épít születések parkját az önkormányzat. Ennek első mozzanataként a régi bevezető út menti keresztet az új parkban novemberben állították fel.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

A helyszínen pénteken délelőtt, éppen akkor jártunk, amikor a tavalyi évben és az idén született gyermekek tiszteletére ültetendő fák helyét kijelölték és az ültető gödröket kiásták. Tizenöt ilyen gödröt számoltunk, tehát első körben 15 újszülött születését ünneplik majd a szülők és a község lakói.

Bakai Károly polgármester arról tájékoztatta portálunkat, hogy vasárnap, 14 órakor a park katolikus és református lelkészek és hívek jelenlétében történő átadásakor, a szülők jelenlétében ültetik el a fákat.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Az ünnepség keretében a katolikus pap megszenteli az áthelyezett keresztet, a beszédek elhangzását követően a református egyházközség énekkara ad műsort, és a szülők bevonásával az új életet szimbolizáló kis fák is a helyükre kerülnek.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 07., 10:30
A karácsonyi szezonban ismét karitatív kampányt indít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az OMV Hungária: a töltőállomásokon megvásárolható adománykártyákkal lehet támogatni az alapítvány munkáját. Még >>>
2021. 12. 07., 08:41
A hetedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>
2021. 12. 06., 13:34
A több tagcserén is áteső Omega a legnépszerűbb hazai beatzenekarok egyike lett, Kóbor pedig idővel a gitár helyett csak az éneklésre koncentrált. Még >>>
2021. 12. 06., 10:52
Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására. Még >>>
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés