2022. 11. 28. hétfő
Stefánia
: 413 Ft   : 397 Ft Benzin: 704.1 Ft/l   Dízel: 849.7 Ft/l   Írjon nekünk

Géderlakon lendületesen halad a csapadékvíz projekt megvalósítása – Év végére befejeződik az első ütem építése

Géderlakon lendületesen halad a csapadékvíz projekt megvalósítása – Év végére befejeződik az első ütem építése
Zsiga Ferenc  |  2022. 11. 10., 07:59

Géderlakon mintegy 50 százalékos készültségi fokon áll a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat TOP pályázatán elnyert, 93 millió forintból megvalósuló csapadékvíz-beruházás első ütemének építése. A Petőfi Sándor -Szabadság -Kossuth Lajos utcákat érintő projektről és a folytatásról Katona György tájékoztatta portálunkat.

A polgármester elmondta:

Jó, számomra is megnyugtató hír, hogy a héten járt Géderlakon a beruházást felügyelő műszaki ellenőr, aki elégedettségét fejezte ki mind a megvalósítás üteme, mind az eddig elvégzett munka színvonalát illetően. A közbeszerzési eljáráson a 100 százalékos intenzitású, tehát vissza nem térítendő támogatásból megvalósuló fejlesztést a kalocsai székhelyű KaloBau Kft. nyerte. A cég alvállalkozók bevonásával végzi a munkát, a jelenleg 50 százalékos készültségi fokon álló beruházást a szerződé szerint december 31-ig kell befejezni.”

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: KALOhírek


Katona György külön is kiemelte, hogy a lakosság és a községen átmenő forgalom résztvevői, köztük a buszjáratok közönsége megértéssel és türelemmel viselik a munkálatok miatti, átmeneti forgalomkorlátozással járó építkezést, aminek jelentős része jelenleg is a fő utcán zajlik.

A polgármester hozzátette:

A beruházással érintett egyes területeken 50-60 éve kialakított, azóta feltöltődött árkokat, árokrendszereket kell megújítani, de vannak olyan területek, utcaszakaszok, ahol soha nem volt csapadékvíz árok. Ugyan az idei aszály nagyon sok kárt okozott a településen is, ám az, hogy nem volt szélsőséges, extrém időjárás, az még szerencsének is tekinthető, ugyanis így a hirtelen lezúduló eső nem okozott problémákat. A felújított csapadékvíz rendszerben összegyűlő vizet az önkormányzat tulajdonában lévő, helyben csak „Szent Jancsi gödörnek” nevezett, ugyancsak felújítandó befogadóba, gravitációs úton vezetik. A gödör azért kapta ezt a nevet, mert annak közelében egy Szent János szobor állt, amelyet már évtizedekkel korábban áthelyeztek a helyi a temetőbe.”A településvezető szólt arról is: „A csapadékvíz beruházás második ütemének megvalósítása - ugyancsak a megyei TOP pályázat keretében - a jövő év tavaszán indul, az erre rendelkezésre álló pályázati forrás 35 millió forint. Ebből az összegből a Dózsa és Ősz utcák, illetve az Ordasi út csapadékvíz beruházását valósítják meg. Ennek a projektnek a záró időpontja 2023. december 31. A összesen mintegy 128 millió forintból, két ütemben megvalósuló beruházás nem csak a falukép szempontjából, de a műszaki tartalmat illetően is nagy előrelépés a település életében.” –tájékoztatta szerkesztőségünket Katona György polgármester.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 11. 25., 08:00
November 12-én tartották a Kamarateremben és a Művelődési Ház első emeletén a Bács-Kiskun megyei Zongoristák XIX. Találkozóját. A két kalocsai kötődésű zenész, a két Szendrei – apja, fia – emlékének tisztelgő eseményre 32 felkészítő tanár nyolcvanhárom növendéke regisztrált, hogy rangos zsűri előtt számot adjon az elmúlt évi fejlődésükről.
2022. 11. 23., 13:47
A nemzetközi szakmai párbeszéd és együttműködés aktív résztvevője a Paks II. Zrt. Munkatársai fontos tevékenységet végeznek a nukleáris ágazat kulcsfontosságú szakmai szervezeteiben, elősegítve a döntés-előkészítést és a hatékony érdekképviseletet. (x)
2022. 11. 23., 07:49
Különös, kiszámíthatatlan korban készülnek életük első nagy megmérettetésére, és választanak irányt életüknek a mai végzősök. Ezért is tartották meg most a szalagavatót a szokásos, év eleji időpont helyett. Most azonban az ünneplésnek volt itt az ideje – a végzős diákok keringőjét videóra is vettük!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 11. 28., 09:32
A verseny december végén indul, de a felszerelés ellenőrzésére már előtte sor kerül Franciaországban. Onnan már nem tér haza a felszerelés, hanem egyenesen a rajt helyszínére utazik, majd a csapat ott csatlakozik hozzá karácsony után. Még >>>
2022. 11. 28., 09:19
Kíváncsi a Társadalmi Ellenőrző, Információs és Településfejlesztési Társulás elmúlt egy évi tevékenységére? Javaslata, kérdése van? Még >>>
2022. 11. 28., 08:51
A szaunázás nem csak arról szól, hogy az ember beül a melegbe, vannak szabályai, amikre érdemes odafigyelni. Még >>>
2022. 11. 27., 18:48
Nem mindegy, melyik gyertyát gyújtod meg a koszorún Még >>>
2022. 11. 26., 10:04
A régimódi krumplis palacsinta egyszerűen elkészíthető, olcsó és finom vacsora. Még >>>
2022. 11. 25., 15:28
A kalocsai nyomozók pár óra alatt megtalálták azt a férfi, aki a gyanú szerint betört egy asszonyhoz. A sértett megzavarta, ezért elszaladt az elkövető. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK