2021. 12. 07. kedd
Ambrus
: 366 Ft   : 324 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Géderlakon szeretik a virágot – Díjazták az utcákra rajzolt harmóniát

2017. 11. 26., 14:39

Azt mondják, várakozás, hosszas telefonálás közben a kezünk ügyében lévő lapra, újságszélre, fecnire rajzolgatott formák sokat elárulnak a személyiségünkről. Ha öntudatlanul virágok kanyarodnak ki a tollunk alól, az például arra utal, hogy harmóniateremtésre törekvő, kiegyensúlyozott emberek vagyunk. Ezt a gondolatmenetet a környezetszépítésre vetítve Géderlak tehát maga a harmónia, és ezt a „messziről jöttek” is észrevették.

Arról nyáron már beszámolt portálunk, hogy ebben az évben sem állt össze Virágos Magyarországért mezőny helyi közreműködők nélkül, így Géderlakra és Ordasra is ellátogatott a virágos zsűri szemlézni a településképet, az intézmények és közterületek arculatát, és természetesen a környezet elmaradhatatlan – főképp magyar nemesítésű – ékességeit, a színpompás virágültetvényeket.

Katona György polgármester akkor elárulta, hogy a korábbi életfa, székelykapu és rendezvénytér-kialakítás nyomán az idén is tervben voltak esztétikai fejlesztések, kisebb csinosítások, amelyeket végül forrás híján nem tudtak megvalósítani – de pályázati igényük továbbra is függőben van, tehát esélyes, hogy jövőre ez már másképp alakul.


Forrás: Font Sándor / Facebook

A Duna menti virágos gyöngyszemnek kétszer is a csodájára járó verseny-zsűri, két eltérő csapattal tanulmányozta át a géderlaki utcákat, tereket, majd, mint utóbb kiderült, sokáig vívódtak is azon, hogy miképpen értékeljék a látottakat, a szó pozitív értelmében.

Néhány nappal ezelőtt Font Sándor országgyűlési képviselő jelentette büszkén közösségi oldalán, hogy a november 17-én, Veszprémben megrendezett Virágos Magyarországért Környezetszépítő Verseny eredményhirdetésén Pintér Sándor belügyminiszter különdíját vehette át Katona György, Géderlak első embere a minisztert képviselő Pogácsás Tibor államtitkártól.

Azt már később árulta el a polgármester, hogy alig egy hajszál választotta el Gédert attól, hogy megismételje 2001-es diadalát, és a falu kategória első díját elhozza.

Ez azonban kicsit sem szegte kedvét! Épp ellenkezőleg! Úgy fogalmazott az elért eredmény kapcsán, hogy lesz még Géderlak bajnokfalu, talán már éppen jövőre.
Úgy legyen!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 07., 20:04
A Mikulást és rénszarvasát a kecskeméti megyei kórházban énekszóval várták a gyermekek és szüleik az erkélyen. A Mikulás szokatlan érkezését a Covid-járvány miatt szervezték a magasba. Még >>>
2021. 12. 07., 18:35
Kérjük a tisztelt lakosságot, hogy segítsék a Kalocsa Város Önkormányzat Városfejlesztési és Üzemeltetési Osztályának munkáját a kérdőív kitöltésével. Még >>>
2021. 12. 07., 15:41
A Csajda-kertben épülhet játszótér, a temetőben a kerítés javítására és világításra is jut a forrásból. Még >>>
2021. 12. 07., 10:30
A karácsonyi szezonban ismét karitatív kampányt indít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az OMV Hungária: a töltőállomásokon megvásárolható adománykártyákkal lehet támogatni az alapítvány munkáját. Még >>>
2021. 12. 07., 08:41
A hetedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés