2021. 12. 07. kedd
Ambrus
: 366 Ft   : 324 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Géderlakra 129 millió TOP pályázati forrás érkezik – Egy évre vetítve rekord fejlesztési összeget nyert a község

Zsiga Ferenc  |  2018. 12. 12., 21:29

Folytatódik a Géderlak központjában elhelyezkedő, több mint négy évtizede létesített Egészségház épületegyüttesének energetikai korszerűsítése. Az orvosi rendelőt, védőnői szolgálatot, az emeleten két szolgálati lakást magában foglaló épületkomplexumon tavaly helyezték el a villamos energiát termelő napelemes rendszert. A községben a TOP-os pályázatok révén egy év alatt 129 millió forint értékben valósul meg az épített környezet korszerűsítése, szépítése. Ez az egy évre vetített, vissza nem térítendő fejlesztési összeg rekord szám a község életében.

Katona György, a község polgármestere arról tájékoztatott, hogy az elmúlt két hónapban a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat TOP pályázatán, az Egészségház energetikai korszerűsítésére elnyert 14 millió forintból az épület valamennyi nyílászáróját korszerűre cserélték. A külső szigetelés is befejeződött, de igazán látványos változást a nemes vakolat várhatóan tavasszal történő felhelyezése hoz. Ám az energia számlák csökkenésével már a munkálatok jelenlegi állása mellett számolhat az önkormányzat.


Forrás: Zsiga Ferenc

A polgármester megerősítette, hogy a projekt részeként az épület előtt mozgáskorlátozott parkolót is kialakítanak, a munkálatok a község két leglátogatottabb, alapellátást biztosító intézményének működését nem korlátozták.

Katona György hangsúlyozta:

Géderlakon a TOP-os pályázatok megvalósítása a 2019. évre koncentrálódik.

Jövő év elején kezdődik az óvoda 28 millió forintból történő energetikai korszerűsítése. A négy busz öböl és buszmegálló, három gyalogátkelő hely kiépítése 53 milliós projekt megvalósítása a nyári hónapokban indul és őszre befejeződik. Ezzel párhozamosan startol három központi utca csapadékvíz elvezető rendszerének korszerűsítése. Ez utóbbi beruházásnak a költsége 34 millió forint.


Forrás: Zsiga Ferenc

Mint a polgármester rámutatott, az ezer lakost számláló

Géderlakon a TOP-os pályázatoknak köszönhetően egy év alatt 129 millió forint értékben valósul meg az épített környezet korszerűsítése, szépítése.

Ez az egy évre vetített, vissza nem térítendő fejlesztési összeg rekord szám a község életében. 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 07., 20:04
A Mikulást és rénszarvasát a kecskeméti megyei kórházban énekszóval várták a gyermekek és szüleik az erkélyen. A Mikulás szokatlan érkezését a Covid-járvány miatt szervezték a magasba. Még >>>
2021. 12. 07., 18:35
Kérjük a tisztelt lakosságot, hogy segítsék a Kalocsa Város Önkormányzat Városfejlesztési és Üzemeltetési Osztályának munkáját a kérdőív kitöltésével. Még >>>
2021. 12. 07., 15:41
A Csajda-kertben épülhet játszótér, a temetőben a kerítés javítására és világításra is jut a forrásból. Még >>>
2021. 12. 07., 10:30
A karácsonyi szezonban ismét karitatív kampányt indít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az OMV Hungária: a töltőállomásokon megvásárolható adománykártyákkal lehet támogatni az alapítvány munkáját. Még >>>
2021. 12. 07., 08:41
A hetedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés