2022. 08. 07.
Ibolya
: 395 Ft   : 386 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Három napig tartott a XVIII. Géderlaki Falunap

Zsiga Ferenc  |  2017. 08. 07., 14:25

Kevés helyen látni annyi, másnak adományozott kitüntető díjnak örvendő embert, mint Géderlakon, ahol augusztus 5-én, szombaton tartották a három napon át tartó falunapi rendezvénysorozat legfőbb programjait. A színesebbnél színesebb események megvalósításában jelentős szerepet játszott, hogy a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány (JETA) településenként, önrész nélkül egy-egy millió forintot biztosított a falunapok méltó megtartására.

Mintegy a rendezvénysorozat felütéseként, a Kalocsai Színház művészei a Faluház színpadán péntek este 19 órától mutatták be az „Anconai szerelmesek” című zenés komédiát. Az augusztusban is szokatlan, évszázados rekordot döntögető hőség ezen a napon tetőzött, ám mégis zsúfolásig megtelt  a művelődési ház nézőtere. A nagy sikerű komédia oldott légkörét a „Bob és Bobek” duó élőzenéje fokozta, hogy a péntekre szervezett programok a 23 órakor kezdődő Retro discoval érjék el a csúcspontot.

Aki a másnapi, szombati horgászversenyen is részt vett, annak korán kellett kelnie, mert a helyi horgászegyesület kezelésében lévő tónál reggel 7 órától osztották ki a horgászhelyeket. A már akkor is nagy meleg ugyan a horgászok kedvét nem vette el, ám a halak – bár őket még a víz is hűtötte –, csak módjával kaptak.

Kicsit többet aludhattak, akik a szombaton 9 órakor kezdődő „Géder Family” családi focira neveztek be a Nagyiskola udvarán. A kisebbeknek ugyanebben az időpontban kezdődött az arcfestés, csillámtetoválás és a sorversenyek, hogy aztán a déli óráktól mindenki pihenhessen egy kicsit, rágyúrhasson az éjszakába nyúló további programokra.

Képgaléria megtekintése (18 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

A falunap megnyitója, a 2017. évi díjak átadása szombaton 15 órakor kezdődött a szépen gondozott Emlékparkban felállított színpadon. Katona György polgármester bensőséges, valamennyi géderlakit, a testvértelepülésről érkezett vendégeket, a szomszédos települések polgármestereit köszöntő beszéde azt bizonyította, hogy

Géderlak nemcsak „élhető”, de az itt lakókat tekintve olyan összetartó település, ahol az egymás iránti megbecsülésnek, tiszteletnek értéke és hagyománya van.

Ezt bizonyította a 2017. évi kitüntetések átadásának ceremóniája is, amikor dr. Mag Piroska háziorvos, Ifj. Katona György, Tóth Gáborné (Jutka mama), Kiss Lászlóné (Anna tanár néni), Tibai Sándor és Molnár Mihály a saját szakterületükön, a közösségért végzett munkájukért részesültek elismerésben és emléklapban. A díjak átadását a közönség kitörő örömmel fogadta.

Emléklapot kaptak azoknak a portáknak a tulajdonosai is, akik a legtöbbet tettek a saját környezetük szépítéséért, a közterület virággal történő díszítéséért.

Képgaléria megtekintése (18 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Az esemény legbensőségesebb pillanata az volt, amikor a tavalyi falunap óta született géderlakiakat és szüleiket virágcsokorral, emléklappal köszöntötte a polgármester. A kicsik neve a hagyományoknak megfelelően már olvasható a park Életfájának legújabb ágán.

Tizenhat órakor a szabadtéri színpadon vette kezdetét a hagyományőrző népi együttesek műsora, melyet a foktői, a dunaszentbenedeki és a helyi tánccsoportok műsora követett. Ez utóbbi azért is sikerre volt ítélve, mert az együttes mind a 38 tagja, kicsik, nagyobbak és a felnőttek, valamennyien ott ropták a színpadon.

Az „Egy rózsaszál” című operett szabadtéri megjelenítése a Kalocsai Színház előadásában egy kicsit megágyazott Loránd Barnabás „Trabarna” humoristának.

A legnagyobb tömeget a szegedi „RockSzegecs zenekar koncertje vonzotta, hogy aztán a 22 órakor kezdődő tűzijátékot követő falunapi utcabál méltó és vidám befejezést adjon a programokban bővelkedő szombati napnak.

A vasárnapi szentmisét ezúttal 11 órától nem a templomban, hanem az Emlékparkban tartották, de igazából a 17 órakor kezdődő futballmérkőzés volt a 2017. évi, felnőtt korba lépett, XVIII. Géderlaki Falunap záróakkordja.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 08. 07., 18:27
Egy nigériai férfi és két magyar nő alkotta csaló banda hálózta be az eddig ismeretlen számú áldozatokat, összesen több tízmillió forintos értékű kárt okozva nekik. Még >>>
2022. 08. 07., 09:17
Személyautó és motoros ütközött össze Kecskemétnél. Egy 21 éves férfi életét vesztette. Még >>>
2022. 08. 07., 08:55
A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján 2022. augusztus 7-én 4 óra körül az 53-as számú főút 50-es kilométerénél - Kiskunhalasnál - egy személyautó és egy kisbusz eddig tisztázatlan körülmények között frontálisan összeütközött. Még >>>
2022. 08. 06., 15:30
A rendelet szerint már az állami tulajdonú erdőben is csak ajánlás a vágásérettségi kor, gyorsan növő fafajoknál tíz, lassan növőknél húsz évvel a vágásérettség előtt is kitermelhető a fa. Még >>>
2022. 08. 06., 08:28
Szombaton eleinte a hőség, majd egy érkező hidegfront okozhat kellemetlen panaszokat az arra érzékenyek körében. Még >>>
2022. 08. 05., 17:24
A miskei elágazás közelében félpályás útlezárás mellett helyszínelnek. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés