2017. 10. 19. csütörtök
Nándor
: 308 Ft   : 261 Ft Benzin: 363 Ft/l   Dízel: 352 Ft/l   Írjon nekünk

Három napig tartott a XVIII. Géderlaki Falunap

Zsiga Ferenc  |  2017. 08. 07., 14:25

Kevés helyen látni annyi, másnak adományozott kitüntető díjnak örvendő embert, mint Géderlakon, ahol augusztus 5-én, szombaton tartották a három napon át tartó falunapi rendezvénysorozat legfőbb programjait. A színesebbnél színesebb események megvalósításában jelentős szerepet játszott, hogy a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány (JETA) településenként, önrész nélkül egy-egy millió forintot biztosított a falunapok méltó megtartására.

Mintegy a rendezvénysorozat felütéseként, a Kalocsai Színház művészei a Faluház színpadán péntek este 19 órától mutatták be az „Anconai szerelmesek” című zenés komédiát. Az augusztusban is szokatlan, évszázados rekordot döntögető hőség ezen a napon tetőzött, ám mégis zsúfolásig megtelt  a művelődési ház nézőtere. A nagy sikerű komédia oldott légkörét a „Bob és Bobek” duó élőzenéje fokozta, hogy a péntekre szervezett programok a 23 órakor kezdődő Retro discoval érjék el a csúcspontot.

Aki a másnapi, szombati horgászversenyen is részt vett, annak korán kellett kelnie, mert a helyi horgászegyesület kezelésében lévő tónál reggel 7 órától osztották ki a horgászhelyeket. A már akkor is nagy meleg ugyan a horgászok kedvét nem vette el, ám a halak – bár őket még a víz is hűtötte –, csak módjával kaptak.

Kicsit többet aludhattak, akik a szombaton 9 órakor kezdődő „Géder Family” családi focira neveztek be a Nagyiskola udvarán. A kisebbeknek ugyanebben az időpontban kezdődött az arcfestés, csillámtetoválás és a sorversenyek, hogy aztán a déli óráktól mindenki pihenhessen egy kicsit, rágyúrhasson az éjszakába nyúló további programokra.

Képgaléria megtekintése (18 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

A falunap megnyitója, a 2017. évi díjak átadása szombaton 15 órakor kezdődött a szépen gondozott Emlékparkban felállított színpadon. Katona György polgármester bensőséges, valamennyi géderlakit, a testvértelepülésről érkezett vendégeket, a szomszédos települések polgármestereit köszöntő beszéde azt bizonyította, hogy

Géderlak nemcsak „élhető”, de az itt lakókat tekintve olyan összetartó település, ahol az egymás iránti megbecsülésnek, tiszteletnek értéke és hagyománya van.

Ezt bizonyította a 2017. évi kitüntetések átadásának ceremóniája is, amikor dr. Mag Piroska háziorvos, Ifj. Katona György, Tóth Gáborné (Jutka mama), Kiss Lászlóné (Anna tanár néni), Tibai Sándor és Molnár Mihály a saját szakterületükön, a közösségért végzett munkájukért részesültek elismerésben és emléklapban. A díjak átadását a közönség kitörő örömmel fogadta.

Emléklapot kaptak azoknak a portáknak a tulajdonosai is, akik a legtöbbet tettek a saját környezetük szépítéséért, a közterület virággal történő díszítéséért.

Képgaléria megtekintése (18 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Az esemény legbensőségesebb pillanata az volt, amikor a tavalyi falunap óta született géderlakiakat és szüleiket virágcsokorral, emléklappal köszöntötte a polgármester. A kicsik neve a hagyományoknak megfelelően már olvasható a park Életfájának legújabb ágán.

Tizenhat órakor a szabadtéri színpadon vette kezdetét a hagyományőrző népi együttesek műsora, melyet a foktői, a dunaszentbenedeki és a helyi tánccsoportok műsora követett. Ez utóbbi azért is sikerre volt ítélve, mert az együttes mind a 38 tagja, kicsik, nagyobbak és a felnőttek, valamennyien ott ropták a színpadon.

Az „Egy rózsaszál” című operett szabadtéri megjelenítése a Kalocsai Színház előadásában egy kicsit megágyazott Loránd Barnabás „Trabarna” humoristának.

A legnagyobb tömeget a szegedi „RockSzegecs zenekar koncertje vonzotta, hogy aztán a 22 órakor kezdődő tűzijátékot követő falunapi utcabál méltó és vidám befejezést adjon a programokban bővelkedő szombati napnak.

A vasárnapi szentmisét ezúttal 11 órától nem a templomban, hanem az Emlékparkban tartották, de igazából a 17 órakor kezdődő futballmérkőzés volt a 2017. évi, felnőtt korba lépett, XVIII. Géderlaki Falunap záróakkordja.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

 legfrissebb videók

2017. 10. 16., 20:40
Bár ezt az egyszerű „lebirkázást” a juhtenyésztők valószínűleg kikérnék maguknak, pláne ezen OMÉK-nagydíjjelölt tenyészjuhoknak az esetében. Izguljunk együtt Tóth Danival, hogy az uszódi juhtenyésztő, Holló Mátyás jószágai – akik felkészítésének utolsó nagyon izgalmasra sikerült pillanatait is nyomon követhetjük – hogyan szerepeltek az ország egyik legrangosabb, és legrégebbi mezőgazdasági seregszemléjén! Kövessük végig Danival és a #DOKU harmadik epizódjával együtt az utat a hanyatt eséstől (szó szerint) a döntőig. Nézzük meg együtt, ott mi történt!
2017. 09. 27., 19:08
Itt az új Patron! Falunap, pályaavató focimeccs. Az első helyzet kimarad. Hogyan lehetett volna gól? Egyszerű. Megjön az univerzális ember. Az ellenfél elesik baráti tűzben. Süsü is belendül. Pedig már előző nap is lendületben volt! Tóth Dani legújabb videójából nem utolsó sorban az is kiderül, hogy honnan ered a bizonyára legismertebben csengő nevű dunapataji kőműves legendája, hogyan lehetett volna gól az első kimaradt helyzet, és egyáltalán, mi az összefüggés a patron és egy falunapi focimeccs közt.
2017. 09. 07., 13:07
Kitalálta, ki az? Aki ismeri őt, meg fogja nézni ezt a filmet. A többiek, ha rákattintanak Tóth Dani legújabb rövidfilmjére, meg fognak lepődni, nem csak a világszínvonalú, egyedi szemléletű szobrokon. A filmben nyilatkozik régi mestere, a rajztanár Kiss István is, akinek megláthatjuk a fejfáját is. Nem vicc! Pedig nem is ő a főszereplő. Hanem Farkas Tibor, aki 4:15-nél, csak úgy visszakézből elkapja a babakocsit is. De a lényeg nem ez, hanem… Ám ezt mondja el ő maga!

Még több friss hír

2017. 10. 16., 19:35
Múlt hét csütörtökön az El Camino és számos más nagy sikerű könyv szerzője Sándor Anikó volt a Városi Könyvtár vendége. Az írónő színes előadásában ismerhettük meg könyvei keletkezésének és magának az írói indulásnak a történetét.
2017. 10. 16., 16:57
Filvig Géza és egy barátja, párttársa, Farkas Péter nem bírta tovább nézni az üveghegyet, amely a Diego melletti szelektív konténer környékét lepte el. Kezükbe vették a dolgot, meg a hulladéküveget, és azokat a szeméttelepre szállították, egyben azt is demonstrálva, hogy nem ördöngösség. Ami nem megy, ne erőltessük, de legalább figyeljünk oda jobban, főleg, ha van rá apparátus – sürgeti Filvig, aki a problémát már testület előtt is fölvetette, nem is egyedül.
2017. 10. 16., 18:38
A télre való felkészülésről tanácskozott a Helyi Védelmi Bizottság a Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályán megtartott ülésén, amelyen a védelmi igazgatásban résztvevők, a polgármesterek, a katasztrófavédelem, a rendőrség, a vízügyi igazgatóság, a gáz- és áramszolgáltató, a közútkezelő vezető beosztású képviselői voltak jelen.
2017-10-18 20:55:05
Egy francia kutatócsoport azt állítja, hogy megtalálták a diszlexia okát. A gyógyíthatónak látszó kiváltó okot az emberi szem fényérzékelő sejtjeinek apró hibája okozhatja. A diagnózis viszonylag egyszerűen felállítható: csak meg kell vizsgálni a páciens szemét.
2017-10-17 19:22:48
Október 17-én 45 éves lett az 1972-ben született Marshall Mathers, vagyis Eminem, aki már több mint húsz éve van a pályán. Díjakat nyert, filmekben szerepelt, és bár évek óta nem jelent meg új albuma, folyamatosan turnézik. Hogyan jutott el az egyedülálló anya által nevelt srác egy apró kis házból odáig, hogy világsztár és Oscar-díjas rapper legyen?

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2017. 10. 18., 21:03
Kati László, dr. Angeli Gabriella és Balogh Imre lemondtak tiszteletdíjukról. Még >>>
2017. 10. 17., 15:08
2 alkalom, a legfontosabb tudnivalókról minden leendő anyukának. Itt az összes felmerülő kérdésre választ kaphatsz. Még >>>
2017. 10. 17., 12:18
Aki ma délután akarta kézbe venni a Kalocsai Járási Hivatal Kormányablakában intézendő ügyeit, kénytelen lesz elhalasztani ezt a programot. Még >>>
2017. 10. 17., 11:00
Múlt szombati bemutatkozó rendezvényük után újra hallatott magáról a Momentum kalocsai szervezete, akik a párt országos plakátátragasztó-kampányához csatlakoztak ezzel a megmozdulásukkal. Még >>>
2017. 10. 16., 17:14
Folyamatosan várja az önéletrajzokat az Emika. Is. Még >>>
2017. 10. 15., 19:55
A „dead bedroom”, vagyis a „halott hálószobák” jelenség kapcsán olyan párokról beszélünk, akik együtt élnek ugyan, de a kapcsolatukból eltűnik, vagy eltűnt a szexuális élet. Miért és hova tűnik el a vágy? - erre keresi a választ e cikk. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

SZÓLJON HOZZÁ

 kisbéta
 2017-10-19 10:38:16
 3 Milyen játszóterek ? Azonkívül, hogy fodrászhoz jár , nem nagyon csinál semmit . A körzetében lakom, de nem nagyon hívott össze lakosság...

Botka László miniszterelnök-jelölt hétvégi lemondása után Angeli Gabriella is visszaadta az MSZP felkérését a jövő évi választásokon országgyűlési képviselőjelöltként történő megmérettetésre – erről szóló sajtónyilatkozatát ma délután küldte meg portálunknak.

 MrSmith
 2017-10-10 11:24:18
 5 Botka fabotkat sem ert es el is tunt,

Pénteken Botka László országjáró kampányának keretében jelöltbemutató utcafórumot tartott az MSZP a sétálóutcában. A párt miniszterelnök-jelöltje Angeli Gabriella támogatására biztatott. Angeli a Fidesz intézkedéseit bíráló, győzelem esetén népszerű intézkedések sorát ígérő beszédet mondott, majd másnap a párt országos rendezvényén is bemutatkozott.

 kisbéta
 2017-09-15 07:26:37
 5 Igen , követeljük, hogy számoljon el a Kalocsa-Kom pénzzel !!!!!!! Az a baj , hogy a sok seggnyalói csak a vastagon szedett részt olva...

Kinyóné Lakatos Melinda kérdésére válaszolt a napirendek lezárulta után dr. Bálint József polgármester, hírbe hozva egy kalocsai szövetkezetet és súlyos gyanút lebegtetve az előző városvezetéshez köthető magánszemélyek vonatkozásában.

  JETfly Magazin kiemelt hírei

2017. október 17-én 2 darab F-22 Raptor és egy KC-135 Stratotanker landolt a lengyelországi Powidz légibázison. A Raptorok kiszolgálásra egy 10 fős műszaki csapat is érkezett.
Negatív következményekkel jár a pilóták motivációját tekintve a bolgár parlament illetékes bizottságának azon döntése, mely szerint újra kell tárgyalni a vadászgéptendert.
A Lufthansa Csoport légitársaságai mintegy 12,7 millió utast szállítottak 2017 szeptemberében, 17,8%-kal többet, mint az előző év hasonló időszakában. A rendelkezésre álló utaskilométerek száma 11%-kal haladta meg az előző évit, miközben az árbevétel 12,9%-kal nőtt.
Az Iraki Légierő pilótáinak harmadik csoportja is végzett az L-159-es elméleti átképzéssel a Prága melletti Aero Vodochody üzemben. Az átképzés most a műszaki szakemberek és az oktató pilóták felkészítésével folytatódik.