2021. 11. 28.
Stefánia
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Intézményi fejlesztésdömping Géderlakon – A centrum valamennyi köz- és egyházi épülete megújul

Zsiga Ferenc  |  2019. 08. 12., 09:05

Befejezett, vagy befejezéshez közeli állapotban van egy sor intézmény fejlesztése Géderlakon. A több tízmilliós beruházások után a településkép szempontjából meghatározó katolikus plébánia felújítása kezdődhet hamarosan. Ennek befejezésével Géderlak centrumának valamennyi köz-és egyházi épülete megújul.

Katona György polgármester arról számolt be portálunknak: a szeptember 1-jétől a Kalocsa-Kecskeméti Érsekség fenntartásában működő Szent László Általános Iskola Kossuth Lajos u. 72. szám alatti, alsó tagozatos épülete a 2017-es, majd a tavalyi belső felújítás után kívülről is megújult.


Forrás: Zsiga Ferenc

Nemrégiben fejeződött be az alsó tagozatos osztályok mellett az önkormányzati konyhát és ebédlőt is magába foglaló épület külső szigetelése, színezése, jelenleg az udvar térburkolása van folyamatban.

Az ebédlő a mindennapos gyermekétkeztetés mellett a lakossági rendezvényeknek, kisebb esküvőknek, eljegyzéseknek, keresztelőknek, névnapi összejöveteleknek is helyet ad. Az épület teljes körű energetikai korszerűsítése és a kiegészítő munkák, benne az udvar térkövezése bruttó 19 millió forint ráfordítással valósul meg – mondta a polgármester.


Forrás: Zsiga Ferenc

A településvezető az ettől a helyszíntől alig 100 méterre lévő, az Orvosi Rendelőt, Védőnői Szolgálatot, két emeleti szolgálati lakást megában foglaló épületről szólva közölte: a megyei önkormányzat Területi Operatív Program (TOP) pályázatán nyert bruttó 14 millió forintból a korábban belülről felújított épület külső hőszigetelését, színezését valósították meg, valamint a szolgálati lakások nyílászáró cseréje is megtörtént. Az önkormányzat a teljességre törekedve saját forrásból újította fel a betonjárdákat, és végeztette el a külső festési munkákat.


Forrás: Zsiga Ferenc

Katona György a közeli, a katolikus templommal szemben lévő plébánia épületről szólva hangsúlyozta: a „Településközpontot meghatározó épületek rekonstrukciója” elnevezésű JETA pályázat tette lehetővé, hogy az egyházi tulajdonban lévő épület külső felújítását az önkormányzat pályázaton elnyert bruttó 18 millió forintból végezzék el.

Ebből az összegből a tető héjazatának cseréje, a külső hőszigetelés, színezés valósul meg a melléképülettel együtt, valamint előtetőt kap a főbejárat. Ezzel a beruházással gyakorlatilag a község centrumában elhelyezkedő valamennyi köz - és egyházi épület felújítása befejeződik – nyilatkozta portálunknak Katona György polgármester.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>
2021. 11. 26., 11:13
Orbán Viktor: „Meghosszabbítjuk az oltási akcióhetet, ezért akik eddig elmulasztották az oltakozás lehetőségét, a jövő héten is felvehetik a vakcinát regisztráció nélkül” Még >>>
2021. 11. 26., 10:15
2021.11.27-én 9:00-18:00 óra között Hagyományőrző nap lesz a Kalocsai Sportcsarnokban. Még >>>
2021. 11. 26., 08:44
Tudtad, hogy Magyarországon minden ötödik nőt ért már élete során fizikai bántalmazás a partnere részéről? A kapcsolati erőszak egyetlen formája sem elfogadható! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei