2021. 11. 27. szombat
Virgil
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Kitüntetés eső, kitűnő műsor, vidámság a XX. Géderlaki Falunapon

Zsiga Ferenc  |  2019. 08. 05., 09:00

A szervezők idén nagyon odatették magukat! A jubileumi évfordulóhoz méltó műsorral, gyermek és felnőtt programokkal, nem utolsó sorban a településért kiemelkedő munkát végzők részére megítélt, minden korábbinál több kitüntetéssel, jutalommal készültek az idén XX. Falunapra. A péntektől vasárnapig tartó műsorfolyam gerincét a szombati nap eseményei adták, amelyen Font Sándor országgyűlési képviselő is beszédet mondott. Az erdélyi Jobbágytelke testvértelepülésről elszármazottakból alakult tánccsoport a komolyabb színházak produkcióival felérő műsort adott, és akkor még ott volt az Alma- és a Kormorán Együttes, melyek külön színpadot építettek, hogy a zenekarok hangosításának beszerelése ne vegyen el időt a tömegeket vonzó koncertektől.

Az augusztus 2-án, pénteken kezdődő háromnapos ünnep egyik kiemelkedő eseménye volt Molnár Ferenc: Ibolya című vidám színdarabjának bemutatása a kalocsai Thália Társulat előadásában. A háromnapos falunap zenei programja nyitányaként a fiatalabb generációkat 22 órától Bob és Bobek élőzenéje szórakoztatta.

A szervezők a korábbi évek tapasztalataiból, az időjárás-előrejelzésből kiindulva számoltak a nyári kánikulával, ezért a szombaton reggel 7 órakor kezdődő horgászverseny után nagy pauza következett, hogy a lengedező szélben 15 órakor Katona György polgármester Font Sándor országgyűlési képviselő társaságában nyissa meg a rendezvényt.

Köszöntők, kitüntetés eső

A polgármester az egy hazához, egy településhez tartozás, az összetartozás semmihez nem fogható élményét kibontva szólt arról is, hogy a még komfortosabb géderlaki lét érdekében milyen fejlesztések történtek, illetve vannak folyamatban.

Képgaléria megtekintése (17 db kép)
Katona György polgármester
Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Ám nem feledkezett meg arról sem, hogy a közösségi- és sportéletért mennyi mindent tettek a település intézményei, egyesületei, egyes személyiségei. Font Sándor országgyűlési képviselőhöz fordulva megköszönte mindazt a segítséget, amit Géderlak a benyújtott pályázatok sikeréhez és megvalósításához kapott.

Font Sándor országgyűlési képviselő beszéde első részében mindazokat az országos fejlesztéseket, köztük a közbeszerzés alatt álló új Duna-hidat, autópálya- és útfejlesztéseket számba vette, amelyek révén a Duna-menti települések, köztük

GÉDERLAK PERCEKBEN MÉRHETŐ IDŐRE LESZ AHHOZ, HOGY AZ ITT ÉLŐK GYORSAN ELÉRHETŐ AUTÓPÁLYÁN INDULHATNAK, MAJD ÉRHETNEK AZ ORSZÁG NAGYVÁROSAIBA ÉS EURÓPA SZINTE BÁRMELY PONTJÁRA.

Mint elhangzott, az új Duna-híd fizikai megvalósítása a jövő év őszi alacsony vízállásánál kezdődhet.

Képgaléria megtekintése (17 db kép)
Font Sándor országgyűlési képviselő
Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Font Sándor elismeréssel szólt Katona György polgármester példa értékű településfejlesztő és közösségépítő munkájáról. A közelgő önkormányzati választásokra utalva nem rejtette véka alá, hogy azt követően is a vele szoros munkakapcsolatban álló Katona György személyében lát garanciát arra, hogy ez a sikeres munka folytatódjék. A képviselő ezen mondatánál a közönség tapssal jelezte, hogy amit hallott, az számára is szimpatikus.

A közönség részére épített színpad előtti fedett nézőtér éppen akkorra telt meg emberekkel, amikor Katona György polgármester az idei kitüntetéseket az érintettek méltatása mellett adta át.

Elsőként Molnárné Kiss Piroska az Emberi Erőforrások Minisztériuma minisztere által adományozott Pedagógus Szolgálati Emlékérmét vette át. A laudációban elhangzott: Molnárné Kiss Piroska 1975-ben kezdte pedagógiai pályafutását. Az eltelt évtizedek alatt folyamatosan a géderlaki óvoda pedagógusa volt, 42 év munkaviszony áll mögötte. Mindezért a képviselő-testület korábban Pedagógus Életpálya Díjban részesítette.

Képgaléria megtekintése (17 db kép)
Molnárné Kiss Piroska kitüntetett
Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

A méltatásból mások mellett kiviláglott, hogy Molnárné Kiss Piroska folyamatos megújulásra, módszertani fejlődésre, a tárgyi feltételek biztosítására, az élménypedagógia megszervezésére koncentrált, saját példamutatásával vezette a nevelőtestületet, 25 éven keresztül.

A polgármestertől Géderlak Községért kitüntetést vett át Horváth István Béláné. A kitüntetett 1979-ben tanítóként kezdte pedagógiai pályáját, majd több évtizeden át a géderlaki általános iskolában tanított. Élen járt az integráltan oktatható gyermekek fejlesztésében – hangzott el egyebek mellett a méltatásában.

Szabó Ferencné óvónő, aki 40 év pedagógusi szolgálat után kezdheti meg nyugdíjas éveit, szintén Géderlak Községért kitüntetésben részesült.

Géderlak Sportjáért elismerő címet kapott Boros Károly, aki edzőként segítette a település megye III-as futballcsapatát, és 1998-tól a mai napig edzője és vezetője a kispályás csapatnak.

Kiss László szintén Géderlak Sportjáért elismerő címet kapott. Kiss László 1980-ban kezdte labdarúgói pályafutását Géderlakon, egészen 2006-ig sikerről sikerre segítette a géderlaki futballcsapatot, ma is részt vesz az öregfiúknak szervezett tornákon.

A polgármestertől Géderlak Emlékplakettet vett át a Géderlaki Horgász Egyesület három alapító tagja, Tóth Ferenc, Bukor Tibor és Vígh Sándor.

Képgaléria megtekintése (17 db kép)
Tóth Ferenc, Bukor Tibor és Vígh Sándor
Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Horváth István 51-szeres, Pécsi Norbert 48-szoros véradásért vett át elismerést.

IDÉN IS EMLÉKLAPOT, VIRÁGOT, LUFIT VEHETTEK ÁT AZOK AZ ÉDESANYÁK, AKIK AZ ELMÚLT ÉVBEN GYÖNYÖRŰ KISLÁNYOKKAL, KISFIÚKKAL AJÁNDÉKOZTÁK MEG CSALÁDJUKAT ÉS GÉDERLAKOT.

Mi sem természetesebb, hogy a rendezvénynek helyet adó Élet fájára a legifjabb géderlaki polgárok neve is felkerült, egy-egy fémtáblácska formájában.

Folklór és könnyűzene uralta a műsorfolyamot

A folklórműsor keretében először az uszódi, a végén a géderlaki néptánc együttesek adtak kitűnő műsort. A két fellépés között

AZ ERDÉLYI JOBBÁGYTELKE TESTVÉRTELEPÜLÉSRŐL ELSZÁRMAZOTTAKBÓL ALAKULT TÁNCCSOPORT HAZÁNKBAN ÉLŐ TÁNCOSAI MUTATTAK BE A KOMOLYABB SZÍNHÁZAK PRODUKCIÓIVAL FELÉRŐ, SZŰNNI NEM AKARÓ TAPSSAL ELISMERT MŰSORT.

A gyermekeket délutántól egészen programzárásig ugrálóvár, nekik szervezett programok szórakoztatták.

AZ ALMA EGYÜTTES 16 ÓRAKOR, A KORMORÁN EGYÜTTES 20 ÓRAKOR KEZDŐDŐ, MÁSFÉL ÓRÁS KONCERTJE, AZ AZT KÖVETŐ TŰZIJÁTÉK TÖMEGEKET VONZOTT

Géderlak legszebb parkjába, ahol a szombati nap a kitűnő hangulatú, hajnalig tartó utcabállal zárult.

Vasárnap szabadtéri ünnepi szentmisét és Magyar Kupa futballmérkőzést tartottak az idén XX. Géderlaki Falunap alkalmából.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>
2021. 11. 26., 11:13
Orbán Viktor: „Meghosszabbítjuk az oltási akcióhetet, ezért akik eddig elmulasztották az oltakozás lehetőségét, a jövő héten is felvehetik a vakcinát regisztráció nélkül” Még >>>
2021. 11. 26., 10:15
2021.11.27-én 9:00-18:00 óra között Hagyományőrző nap lesz a Kalocsai Sportcsarnokban. Még >>>
2021. 11. 26., 08:44
Tudtad, hogy Magyarországon minden ötödik nőt ért már élete során fizikai bántalmazás a partnere részéről? A kapcsolati erőszak egyetlen formája sem elfogadható! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei