2022. 08. 15. hétfő
Mária
: 393 Ft   : 381 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Tizenkilencedszer ünnepel a falu – Programdömping hétvégén Géderlakon

2018. 08. 31., 15:37
Tizenkilencedszer ünnepel a falu – Programdömping hétvégén Géderlakon

2018-ban augusztus 31-től szeptember 2-ig tartja tizenkilencedszer megrendezett falunapi rendezvényfűzérét a géderlaki önkormányzat. A háromnapos programfolyam plakátját nézegetve bátran kijelenthetjük, hogy a szervezők az idősektől a fiatalokig, a komolyabb és könnyedebb műfajok kedvelőiig egyaránt igyekeztek mindenkire gondolni.

A hagyományok tiszteletének jegyében a falunapok péntek este színházi vendégjátékkal indulnak a helyi Faluházban, ahol a Kalocsai Színház társulata viszi színre a „Hyppolit, a lakáj” című komédiát, majd 22 órától ugyanott az udvaron kezdődik „Bob és bobek” zenés estje.

Szombaton a hajnali baglyok már reggel hétkor sorakozhatnak a Kobolya horgásztó partján a szokásos falunapi horgászversenyre nevezni, a később kelők pedig reggeli torna gyanánt 10 órától bringás futókirándulásra indulhatnak a Szent László térről a Duna partra.

Délután 15 órától várják az ünneplőket ismét a faluközpontba, ahol ünnepélyesen megnyitják a rendezvényt. Itt lehetnek az érdeklődők a szemtanúi az események egyik csúcspontjának, a településért sokat tett géderiek ünnepélyes kitüntetésének és elismerésénék. Ki tudja, talán még díszpolgárt is avatnak a hétvégén? Annyi biztos, hogy számos kategóriában talál majd díj gazdára!
A megnyitóval párhuzamosan ugrálóvár és kézműves foglalkozások gondoskodnak arról, hogy a kisebbek se unatkozzanak, amíg a „nagyok” kitüntetett honfitársaikat köszöntik.

16 órától egymásnak adják a fellépők a színpadot és a mikrofonokat. A sort a hagyományőrző együttesek nyitják, majd „A lányok angyalok” című operettműsorral jön ismét a Kalocsai Színház társulata, amit a Fourtissimo formáció „Négyen az élen” koncertje követ. Ezután nem a lábakat, hanem a rekeszizmokat tornásztatja Somogyi András ifjú humorista egy órában, 20 órától viszont ismét a zenéé és a táncé lesz a főszerep Varga Feri és Balázs Betty koncertjén, amit hajnalig tartó retro disco követ a téren.

Aki pedig ezután magához tud térni másnap délelőtt 11 óráig, azt szeretettel várják a téren tartandó ünnepi szentmisén.

Fél ötkor a Géderlak-Kunbaja bajnoki labdarúgó-mérkőzéssel, valamint az ezt kísérő gyermekprogramokkal a sportpályán hivatalosan is zárul a XIX. Géderlaki Falunapok forgataga.


Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 08. 14., 18:15
A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 29 és 34 fok között valószínű. Még >>>
2022. 08. 13., 08:47
Augusztus második felében már érdemes megkezdeni a gyermek felkészítését az iskolára. Nem feltétlenül az olvasókönyvet vagy az írásfüzetet kell elővenni, hanem inkább játékos feladatokkal érdemes ráhangolni őket - javasolta a szakember. Még >>>
2022. 08. 12., 17:02
A képen látható birkapörköltet a solti Benda István, a városban jól ismert főzőmester készítette. Még >>>
2022. 08. 12., 16:06
A Földtől mintegye 395 fényévre található az az exobolygó, ami körül egy gyűrű is kering. Még >>>
2022. 08. 12., 12:28
Hatrészes nyílt kerekasztal-beszélgetés sorozat veszi kezdetét ma délután. Az első alkalom témája: a lokálpatriotizmus. A programsorozat jövő héten folytatódik és szeptember közepén zárul. A szervezők minden érdeklődőt várnak! Még >>>
2022. 08. 11., 18:01
Erőszakkal elvette két fiú telefonját és egyikük biciklijét egy 14 éves és 18 éves fiatal. A támadókat hamar beazonosították és őrizetbe vették a bajai rendőrök. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés