2021. 11. 29. hétfő
Taksony
: 369 Ft   : 327 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Tizenkilencedszer ünnepel a falu – Programdömping hétvégén Géderlakon

2018. 08. 31., 15:37
Tizenkilencedszer ünnepel a falu – Programdömping hétvégén Géderlakon

2018-ban augusztus 31-től szeptember 2-ig tartja tizenkilencedszer megrendezett falunapi rendezvényfűzérét a géderlaki önkormányzat. A háromnapos programfolyam plakátját nézegetve bátran kijelenthetjük, hogy a szervezők az idősektől a fiatalokig, a komolyabb és könnyedebb műfajok kedvelőiig egyaránt igyekeztek mindenkire gondolni.

A hagyományok tiszteletének jegyében a falunapok péntek este színházi vendégjátékkal indulnak a helyi Faluházban, ahol a Kalocsai Színház társulata viszi színre a „Hyppolit, a lakáj” című komédiát, majd 22 órától ugyanott az udvaron kezdődik „Bob és bobek” zenés estje.

Szombaton a hajnali baglyok már reggel hétkor sorakozhatnak a Kobolya horgásztó partján a szokásos falunapi horgászversenyre nevezni, a később kelők pedig reggeli torna gyanánt 10 órától bringás futókirándulásra indulhatnak a Szent László térről a Duna partra.

Délután 15 órától várják az ünneplőket ismét a faluközpontba, ahol ünnepélyesen megnyitják a rendezvényt. Itt lehetnek az érdeklődők a szemtanúi az események egyik csúcspontjának, a településért sokat tett géderiek ünnepélyes kitüntetésének és elismerésénék. Ki tudja, talán még díszpolgárt is avatnak a hétvégén? Annyi biztos, hogy számos kategóriában talál majd díj gazdára!
A megnyitóval párhuzamosan ugrálóvár és kézműves foglalkozások gondoskodnak arról, hogy a kisebbek se unatkozzanak, amíg a „nagyok” kitüntetett honfitársaikat köszöntik.

16 órától egymásnak adják a fellépők a színpadot és a mikrofonokat. A sort a hagyományőrző együttesek nyitják, majd „A lányok angyalok” című operettműsorral jön ismét a Kalocsai Színház társulata, amit a Fourtissimo formáció „Négyen az élen” koncertje követ. Ezután nem a lábakat, hanem a rekeszizmokat tornásztatja Somogyi András ifjú humorista egy órában, 20 órától viszont ismét a zenéé és a táncé lesz a főszerep Varga Feri és Balázs Betty koncertjén, amit hajnalig tartó retro disco követ a téren.

Aki pedig ezután magához tud térni másnap délelőtt 11 óráig, azt szeretettel várják a téren tartandó ünnepi szentmisén.

Fél ötkor a Géderlak-Kunbaja bajnoki labdarúgó-mérkőzéssel, valamint az ezt kísérő gyermekprogramokkal a sportpályán hivatalosan is zárul a XIX. Géderlaki Falunapok forgataga.


Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 27., 14:25
A kalocsai Török „Töce” Tibor, A-MAFOSZ-fotóművész 16 éves pályafutása legeredményesebb évét zárta. A fotográfus 2021-ben 30 díjat nyert. A több mint 150 kiállításra javasolt képe négy földrészen és 20 különböző országban került bemutatásra. A pályázatokon díjazott képeinek 90 százaléka Kalocsán és annak vonzáskörzetében készült!
2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 29., 15:23
Szerdán a nap első felében nem valószínű csapadék, később azonban kisebb mennyiségű melegfronti csapadék érkezik, északon, északkeleten elsősorban hó, míg délnyugat felé haladva már inkább havas eső, eső formájában. Még >>>
2021. 11. 29., 09:54
A baromfi ágazatot érő kár mérséklése érdekében minden könnyítő intézkedést elrendelnek a szakemberek, amint azt a járványhelyzet lehetővé teszi. Még >>>
2021. 11. 29., 09:48
A Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ szervezésében ezúttal a Kolompos együttes mulatságára! Még >>>
2021. 11. 28., 16:00
Az ANDA Present Kft. 10 000 db gyermekmaszkot adományozott a Kertvárosi Általános Iskoláért-Gyermekeinkért Alapítványnak. Még >>>
2021. 11. 28., 14:56
A vádlott szándékosan segítséget kívánt nyújtani 4 szír migráns személynek abban, hogy a szerb-magyar államhatár közeléből Nyugat-Európába, Ausztriába eljussanak. A sikeres szállítást követően Belgrádban 1000 eurót kapott volna fizetségül. Még >>>
2021. 11. 28., 11:55
Személyautó árokba hajtott a Dunapataj táblától 100 méterre, Ordas irányában. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei