2024. 04. 13. szombat
Ida
: 392 Ft   : 367 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Szivacskézilabdásokat toboroz a Gézengúz UKC

Tamás Ferenc  |  2022. 10. 05., 18:43

Október hónaptól tervez a Gézengúz Utánpótlás Kézilabda Club a sportág iránt érdeklődő, sportolni vágyó fiatalok számára „szivacskézilabdás” toborzót, ahol képzett edzők, testnevelő tanárok palléroznák a jelentkezőket a sportág rejtelmeiben való eligazodásra, a kézilabdajáték megszerettetésére.

Garancia lehet minderre a klubban folyó szakmai munka magas színvonala, az edzők és csapatvezetők elhivatottsága, pedagógiai jártassága és annak hatékonysága.
Szokták volt mondani, hogy a legjobb pedagógia a személyes példamutatás, hiszen annak pedagógiai ereje a legjobb és leghatékonyabb motivációi, hiszen a kisgyermek, a fiatal mindent a tapasztalatokon keresztül él át, figyel és érzékel, ezáltal pedig működésbe lép az emlékezet, képzelet és gondolkodás is.

Aki már valaki is tagja volt egy csapatnak, közösségnek- legyen az néptánc, énekkar, kiszenekar, sportcsapat-, az tudja csak igazán, hogy számtalan jó tulajdonságát acélozza meg a művelőjének és mindez az élet más területein is hasznosul, mondjuk a versenyszerű sportolás által.

Elvitathatatlanul fejlődik az egyén akaratereje és tűrőképessége, a csapatjáték kohéziós erejének jó tulajdonságairól már nem is beszélve. Előtérbe kerülnek olyan tulajdonságok is, mint a figyelem, koncentráció, a problémamegoldó képesség vagy a közösségi élet által megélt sikerek és kudarcok elviselésének a jellemformáló hatása, amelyek mind-mind szerepet játszanak a közösségben sportoló fiatalok értéktudatának kialakításában. Tehát a sport egyértelműen önállóságra és aktivitásra nevel, miközben az egyén kitartását, önfigyelmét, küzdeni tudását is pallérozzák a sportközösségekben végzett edzésmunka által.

De nézzük, hogy mire is invitálja a klub szakmai stábja a fiatalokat?

Egyértelmű, hogy a szivacskézilabda a kézilabdázás előkészítő játéka, hiszen itt találkoznak a gyerekek az első versenyélményt is nyújtó játékszerrel, a labdával. A napi tréningek során aztán felkelti a fiatalok mozgás-és rendszeres sportolás iránti igényét, a kézilabdajáték megkedvelését, a közösséghez tartozás élményét.
Sokan állították már, hogy a szivacskézilabdázás a legjobb találmány arra, hogy az iskolások körében szerveződött csapatok számára gólok, győztesek és vesztesek legyenek, ám segít a legügyesebbeknek a kiválasztódásában, amelyhez a testnevelő tanárok és az edzők szerepe elengedhetetlen.
Azt hiszem, az sem vitatható el, hogy a sport, a sportolás egy közösségben az egyik legjobb eszköz az egyén szocializációjában, mivel a sport önmagában is fejlesztő, nevelő hatású, ám céltudatos pedagógiai irányítás mellett ez még fokozottabb érvényű. Nem is beszélve a versenyszerű sportolás egészségfejlesztő funkciójáról, az egészségvédelemről és annak egészségmegőrző szerepéről.
Nos, minderre invitálják a szülőket és gyermekeiket a klub edzői- Lakatos István, Balogh Tamás, Deák Marianna, Bock Milán-, hogy válasszák őket és legyenek tagjai a Gézengúz UKC Kalocsa nagy családjának!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 09., 15:25
Dr. Magóné Tóth Gyöngyi már korábban bejelentette polgármesteri ambícióit, mint a DK által támogatott jelölt. Hétfő délután hét további képviselőjelölttel együtt a Népművészeti Háznál tartottak sajtótájékoztatót a június 9-ei helyhatósági választásokra való felkészülésükről.
2024-04-07 13:47:00
A kampány célja kettős: nők számára hasznos eszközökből és intim higiéniás termékekből ajándékcsomagot összeállítani egy női táskában, melyet Pécsi Vivien a Szociális Bizottság, valamint a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálattal karöltve ad át rászoruló lányoknak és nőknek, továbbá felhívni a figyelmet arra, hogy Magyarországon, így Kalocsán is rengeteg olyan nő él, akik számára gondot okoz beszerezni az alapvető női higiéniás termékeket.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 04. 13., 10:56
A Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház székhelyén és telephelyein (Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Kalocsa) a járóbeteg szakellátásokra a bejelentkezés minden esetben a betegfelvételi pontokon történik. Még >>>
2024. 04. 12., 17:28
Mostmár akik a piacra mennek, azok tapasztalhatják a változást. Még >>>
2024. 04. 09., 12:52
A mester a Magyar Művészeti Akadémia Népművészeti Tagozatának tagja lett, székfoglalóját a Pesti Vigadó Makovecz-termében tartotta meg. Még >>>
2024. 04. 08., 08:05
24 fok körüli nyárias meleg valószínű. Még >>>
2024. 04. 07., 13:51
A biztonsági övet nem használó utas maradandó fogyatékossággal járó sérüléseket szenvedett. Még >>>
2024. 04. 05., 11:42
A NAV munkatársai vásároltak két aranygyűrűt, melyeket az eladó lakásán vettek át, majd felfedték kilétüket. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK