2022. 11. 28. hétfő
Stefánia
: 413 Ft   : 397 Ft Benzin: 704.1 Ft/l   Dízel: 849.7 Ft/l   Írjon nekünk

Szivacskézilabdásokat toboroz a Gézengúz UKC

Tamás Ferenc  |  2022. 10. 05., 18:43

Október hónaptól tervez a Gézengúz Utánpótlás Kézilabda Club a sportág iránt érdeklődő, sportolni vágyó fiatalok számára „szivacskézilabdás” toborzót, ahol képzett edzők, testnevelő tanárok palléroznák a jelentkezőket a sportág rejtelmeiben való eligazodásra, a kézilabdajáték megszerettetésére.

Garancia lehet minderre a klubban folyó szakmai munka magas színvonala, az edzők és csapatvezetők elhivatottsága, pedagógiai jártassága és annak hatékonysága.
Szokták volt mondani, hogy a legjobb pedagógia a személyes példamutatás, hiszen annak pedagógiai ereje a legjobb és leghatékonyabb motivációi, hiszen a kisgyermek, a fiatal mindent a tapasztalatokon keresztül él át, figyel és érzékel, ezáltal pedig működésbe lép az emlékezet, képzelet és gondolkodás is.

Aki már valaki is tagja volt egy csapatnak, közösségnek- legyen az néptánc, énekkar, kiszenekar, sportcsapat-, az tudja csak igazán, hogy számtalan jó tulajdonságát acélozza meg a művelőjének és mindez az élet más területein is hasznosul, mondjuk a versenyszerű sportolás által.

Elvitathatatlanul fejlődik az egyén akaratereje és tűrőképessége, a csapatjáték kohéziós erejének jó tulajdonságairól már nem is beszélve. Előtérbe kerülnek olyan tulajdonságok is, mint a figyelem, koncentráció, a problémamegoldó képesség vagy a közösségi élet által megélt sikerek és kudarcok elviselésének a jellemformáló hatása, amelyek mind-mind szerepet játszanak a közösségben sportoló fiatalok értéktudatának kialakításában. Tehát a sport egyértelműen önállóságra és aktivitásra nevel, miközben az egyén kitartását, önfigyelmét, küzdeni tudását is pallérozzák a sportközösségekben végzett edzésmunka által.

De nézzük, hogy mire is invitálja a klub szakmai stábja a fiatalokat?

Egyértelmű, hogy a szivacskézilabda a kézilabdázás előkészítő játéka, hiszen itt találkoznak a gyerekek az első versenyélményt is nyújtó játékszerrel, a labdával. A napi tréningek során aztán felkelti a fiatalok mozgás-és rendszeres sportolás iránti igényét, a kézilabdajáték megkedvelését, a közösséghez tartozás élményét.
Sokan állították már, hogy a szivacskézilabdázás a legjobb találmány arra, hogy az iskolások körében szerveződött csapatok számára gólok, győztesek és vesztesek legyenek, ám segít a legügyesebbeknek a kiválasztódásában, amelyhez a testnevelő tanárok és az edzők szerepe elengedhetetlen.
Azt hiszem, az sem vitatható el, hogy a sport, a sportolás egy közösségben az egyik legjobb eszköz az egyén szocializációjában, mivel a sport önmagában is fejlesztő, nevelő hatású, ám céltudatos pedagógiai irányítás mellett ez még fokozottabb érvényű. Nem is beszélve a versenyszerű sportolás egészségfejlesztő funkciójáról, az egészségvédelemről és annak egészségmegőrző szerepéről.
Nos, minderre invitálják a szülőket és gyermekeiket a klub edzői- Lakatos István, Balogh Tamás, Deák Marianna, Bock Milán-, hogy válasszák őket és legyenek tagjai a Gézengúz UKC Kalocsa nagy családjának!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 11. 25., 08:00
November 12-én tartották a Kamarateremben és a Művelődési Ház első emeletén a Bács-Kiskun megyei Zongoristák XIX. Találkozóját. A két kalocsai kötődésű zenész, a két Szendrei – apja, fia – emlékének tisztelgő eseményre 32 felkészítő tanár nyolcvanhárom növendéke regisztrált, hogy rangos zsűri előtt számot adjon az elmúlt évi fejlődésükről.
2022. 11. 23., 13:47
A nemzetközi szakmai párbeszéd és együttműködés aktív résztvevője a Paks II. Zrt. Munkatársai fontos tevékenységet végeznek a nukleáris ágazat kulcsfontosságú szakmai szervezeteiben, elősegítve a döntés-előkészítést és a hatékony érdekképviseletet. (x)
2022. 11. 23., 07:49
Különös, kiszámíthatatlan korban készülnek életük első nagy megmérettetésére, és választanak irányt életüknek a mai végzősök. Ezért is tartották meg most a szalagavatót a szokásos, év eleji időpont helyett. Most azonban az ünneplésnek volt itt az ideje – a végzős diákok keringőjét videóra is vettük!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 11. 28., 08:51
A szaunázás nem csak arról szól, hogy az ember beül a melegbe, vannak szabályai, amikre érdemes odafigyelni. Még >>>
2022. 11. 27., 18:48
Nem mindegy, melyik gyertyát gyújtod meg a koszorún Még >>>
2022. 11. 26., 10:04
A régimódi krumplis palacsinta egyszerűen elkészíthető, olcsó és finom vacsora. Még >>>
2022. 11. 25., 15:28
A kalocsai nyomozók pár óra alatt megtalálták azt a férfi, aki a gyanú szerint betört egy asszonyhoz. A sértett megzavarta, ezért elszaladt az elkövető. Még >>>
2022. 11. 25., 09:14
Fontos tudni, hogy a rendőrség csak akkor tud hatékonyan fellépni, ha a jogellenes cselekmény a tudomására jut. Még >>>
2022. 11. 24., 13:15
Valótlan tartalmú levelek terjednek az interneten úgy, hogy feladóként rendőri vezetőket jelölnek meg. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK