2022. 08. 15. hétfő
Mária
: 393 Ft   : 381 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

A Hajósi Pincefaluhoz vezető út felújítására pályáznak

Zsiga Ferenc  |  2016. 04. 20., 08:50

A hajósiak mindent bevetettek, hogy a városon átvezető, 5312-es jelzésű út belterületi szakasza megújuljon. A számos önkormányzatnak, közútkezelőnek írt panaszos levél, kártérítési igény, az országgyűlési képviselő felkérése végül eredményre vezetett. Évtizedes késlekedés után tavaly augusztusban, sajnos csak a város határáig, megújult a településen átvezető út. Most a pincefaluhoz vezető út megújítását szorgalmazza az önkormányzat. Az út mielőbbi felújítása érdekében a megyei TOP pályázat 130 millió forintos keretéről is lemond az Megyei Közútkezelő részére.

Estók Mihályné Szalczer Erzsébet polgármester arról tájékoztatta portálunkat, hogy a városon átvezető út felújítása tavaly augusztusban a Megyei Közútkezelő tartalék kerete terhére valósult meg. Azt megelőzően nem csak az önkormányzat, hanem a lakosság is levelekkel bombázta a társaságot az út állapota miatt bekövetkezett károk, balesetek miatt, de a térség országgyűlési képviselőjének segítségét is kérték.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Az 5312 jelzésű út felújítása azonban csak a város határáig történt meg, a pincefaluhoz vezető szakasz jelenleg is rossz állapotban van. A helyzetet némiképp könnyíti, hogy a tavaly decemberben elkészült, idén januárban ünnepélyesen is átadott, a pincefaluhoz vezető kerékpárút immár jól betölti funkcióját. Jelenleg a kerékpárút utómunkálatait végzik.

Amint azt a polgármester asszony elmondta: önkormányzat önállóan nem pályázhat a pincefaluhoz vezető út felújítására, ugyanis az a Közútkezelő használatában van. Ám a város a Közútkezelő Közhasznú Társasággal konzorciumot alkotva valószínűleg eredményesebben szerepel majd az országosan kiírt útfelújítási pályázaton. Hajós önkormányzata a konzorcium tagjaként, a megyei TOP alapból ugyancsak pályázat útján bevonható 130 millió forinttal támogatná a megvalósítást.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

A pincefaluhoz vezető út megújítását jelentősen drágítja, hogy az út a Duna-völgyi Főcsatornán vezet át, a felújítást a hídra is ki kell terjeszteni. A teljes bekerülési költség közel 500 millió forint, de a helybéliek bíznak abban, hogy az idegenforgalmi szempontból is jelentős út felújítása még az idén megvalósulhat.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022-08-09 07:48:00
Szombaton már kora reggel megkezdődött a falunap rendezvénysora a sokéves hagyományokkal rendelkező horgászversennyel, majd sportprogrammal folytatódott a műsor. Délután három órakor a falunap ünnepélyes megnyitóján beszédet mondott Katona György polgármester. A napot retro buli zárta, a hajnali kifulladásig.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 08. 14., 18:15
A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 29 és 34 fok között valószínű. Még >>>
2022. 08. 13., 08:47
Augusztus második felében már érdemes megkezdeni a gyermek felkészítését az iskolára. Nem feltétlenül az olvasókönyvet vagy az írásfüzetet kell elővenni, hanem inkább játékos feladatokkal érdemes ráhangolni őket - javasolta a szakember. Még >>>
2022. 08. 12., 17:02
A képen látható birkapörköltet a solti Benda István, a városban jól ismert főzőmester készítette. Még >>>
2022. 08. 12., 16:06
A Földtől mintegye 395 fényévre található az az exobolygó, ami körül egy gyűrű is kering. Még >>>
2022. 08. 12., 12:28
Hatrészes nyílt kerekasztal-beszélgetés sorozat veszi kezdetét ma délután. Az első alkalom témája: a lokálpatriotizmus. A programsorozat jövő héten folytatódik és szeptember közepén zárul. A szervezők minden érdeklődőt várnak! Még >>>
2022. 08. 11., 18:01
Erőszakkal elvette két fiú telefonját és egyikük biciklijét egy 14 éves és 18 éves fiatal. A támadókat hamar beazonosították és őrizetbe vették a bajai rendőrök. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés