2021. 12. 05.
Vilma
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

A konyhában ütött ki a tűz – Füstmérgezésben halhatott meg az idős nő

Illés György Cinó  |  2016. 12. 01., 15:23

Tegnap a késő esti órákban ütött ki a tűz Hajóson, a Vörösmarty utcában álló egyik családi házban. A körülbelül száz négyzetméteres ház konyhájában ütötte föl fejét a tűz, és töltötte meg füsttel az egész házat. Meg nem erősített híreink szerint a füst okozta az épületben fiatal felnőtt korú unokájával élő, idős nő halálát. A hivatalos közlések ugyanakkor igen szűkszavúak az esettel kapcsolatban.

A tűzoltók este fél 10-kor kaptak bejelentést a tűzesetről. A helyszínre az elsődleges híradásoktól eltérően nem csak a kalocsai, hanem a bajai tűzoltók is kivonultak, és rövid időn belül meg is érkeztek. A helyszínre érve azt tapasztalták, hogy az épületnek a konyha helyisége ég, és a ház füsttel telítődött. A tüzet egy vízsugárral néhány perccel negyed tizenegy előtti időre sikerült eloltaniuk.


Forrás: Kalocsa HTP

A házban egy személyt találtak, de a korábbi híradásokkal ellentétben nem az utómunkálatok során, hanem már az oltás közben. A házban talált személyről a helyszínhez riasztott kalocsai mentők azonban már csak azt tudták megállapítani, hogy életét vesztette.
A tűz körülményeit és keletkezésének okát tűzvizsgálati hatósági eljárás keretében vizsgálja a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelem Műveleti Szolgálat, amelynek szakemberei délelőtt 11 óra körül még a helyszínen tevékenykedtek, és talán e percekben is a helyszínen végzik munkájukat – tudtuk meg Kovács Andrea tűzoltó főhadnagytól, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóreferensétől, aki a tegnapi gyorshír után ma reggel a Katasztrófavédelem honlapján iskiegészített, a tegnapi elsődleges közlést részben módosító tájékoztatást tett közzé.


Forrás: Kalocsa HTP

Megkerestük a mentőszolgálat sajtóosztályát is, hogy az áldozat neme és kora, illetve föllelésekor tapasztalt állapota felől érdeklődjünk, de ők az eset tragikus kimenetelére tekintettel a föntieken túlmenő tájékoztatást nem adtak.

Szerkesztőségünk azonban nem hivatalos forrásból úgy értesült, hogy az áldozat egy idős hölgy, aki fiatal felnőtt korú unokájával élt együtt ebben a házban. Másodkézből kapott információkra hivatkozó, hajósi illetőségű informátorunk úgy tudja, hogy az áldozat füstmérgezésben hunyt el. A helyi szóbeszéd szerint a tragédiát elektromos tűz okozhatta – ezt a tűzvizsgálat fogja megerősíteni, vagy cáfolni.


Forrás: Kalocsa HTP

Az esettel kapcsolatban kerestük telefonon a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztályát is, őket azonban eddig nem sikerült elérnünk.
Amint újabb hírt kapunk, jelentkezünk!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)
2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>
2021. 12. 04., 08:57
A negyedik játéknaphoz értünk, nézzük a feladványt! Még >>>
2021. 12. 04., 08:52
A TEIT támogatásával tette egy-egy mikuláscsomaggal örömtelibbé a kalocsai óvodás gyerekeknek a Mikulás-napot a koronavírus-járvány árnyékában a kalocsai önkormányzat. Még >>>
2021. 12. 03., 17:15
Sajnálattal tudatjuk, hogy elhunyt a kedd délután történt Vasút utcai baleset sérültje. Még >>>
2021. 12. 03., 14:15
A dekoratív mikulásos ajtódíszeket akár kisgyerekkel együtt is el lehet készíteni. Még >>>
2021. 12. 03., 13:12
December 5-én, Advent második vasárnapján délután 17.00 órakor érseki szentmise keretében megáldják a Szent István király (egykori Jezsuita) templomban az idei év új főzésű pálinkáit Szent Miklós püspök, a pálinkafőzők védőszentje közbenjárását kérve. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés