2021. 12. 03. péntek
Ferenc, Olívia
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Állandó vadászati kiállítás nyílt a Hajósi Barokk Kastélyban

Állandó vadászati kiállítás nyílt a Hajósi Barokk Kastélyban
Zsiga Ferenc  |  2020. 10. 05., 15:09

A kastély – ami eredetileg is vadászkastélynak épült – földszinti termeiben ezentúl vadászati kiállítások várják a látogatókat.

A hatalmas, mintegy 266 ezer hektáros tájegység – ami a Kalocsa-Kecel-Kiskunhalas-Bácsalmás vonaltól az országhatárig terül el és a Duna jelenti a nyugati határát – területén az idei szezonban 198 gímbikát ejtettek el. Kammermann Péter, tájegységi fővadász kiemelte, hogy elenyésző a visszaesés a múlt évi vadászati szezonhoz képest, amikor 216 agancsos került terítékre. A terület legnagyobb vadjainak trófeái közül 139 kapott érmes minősítést, ami igen kiváló eredmény.

A trófeaszemle mellett, egy új vadászati kiállítás megnyitóját is a hétvégén tartották. A kastély egyik toronyszobájában megnyílt a Hajósi Vadásztársaság és az Őrjeg és Szőlőhegyei Natúrpark Egyesület közös kiállítása, ahol megismerhető a térség vadgazdálkodása is.

A kastély – ami eredetileg is vadászkastélynak épült – földszinti termeiben ezentúl vadászati kiállítások várják a látogatókat. Estókné Szalczer Erzsébet polgármester is felidézte köszöntőjében az egykori főúri vadászatokat és a kastélyhoz fűződő legendákat, amelyek egyike szerint Mária Terézia látogatására építették a kastély, ám az uralkodó sohasem járt a településen. A polgármester köszönetet mondott a helyi vadászok tevékenységéért, akik gyakran vállalnak önkéntes munkákat a városért.

Képgaléria megtekintése (18 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!


Fő célul tűztük ki, hogy bemutassuk és megismertessük Hajós város határának történetét, természeti értékeit, élőhelyeit, benne a vadászat létjogosultságát és ezek összhangján a közösséget, a Hajósi Vadásztársaságot, annak életét és eredményeit.– hangsúlyozta a megnyitón Szalczer Bálint, a Hajósi Vadásztársaság elnöke.

Képgaléria megtekintése (18 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!


A kastélyban már látogatható egy másik vadászati kiállítás is, ami a magyar, elsősorban Bács-Kiskun megyei vadászok barangolásait mutatja be a Kárpát-medencében, az Alpoktól a Kárpátokig. A több termet megtöltő kiállítási anyag elsősorban az Országos Magyar Vadászkamara Bács-Kiskun Megyei Területi Szervezete vadászainak adománya.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)
2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 03., 14:15
A dekoratív mikulásos ajtódíszeket akár kisgyerekkel együtt is el lehet készíteni. Még >>>
2021. 12. 03., 13:12
December 5-én, Advent második vasárnapján délután 17.00 órakor érseki szentmise keretében megáldják a Szent István király (egykori Jezsuita) templomban az idei év új főzésű pálinkáit Szent Miklós püspök, a pálinkafőzők védőszentje közbenjárását kérve. Még >>>
2021. 12. 03., 11:10
Vasárnap este a színházban lesz az ismert színészek nevével fémjelzett előadás, amelyre a színész a KIK közösségi médiás oldalán invitálja a közönséget. Még >>>
2021. 12. 03., 10:45
Januártól a magánszemélyek kezdeményezhetik, hogy az állami nyilvántartásokban tárolt adataik változása esetén értesítést kapjanak azok a közművek és cégek, amelyekkel szerződésük van. Még >>>
2021. 12. 03., 10:22
Íme a harmadik feladvány, játékra fel! Még >>>
2021. 12. 02., 10:46
Megérkeztek Drágszélre a Magyar Falu program keretein belül megvásárolt új kommunális eszközök. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés