2022. 12. 07. szerda
Ambrus
: 414 Ft   : 395 Ft Benzin: 704.1 Ft/l   Dízel: 849.7 Ft/l   Írjon nekünk

Egész hetes programmal búcsúztatták a hajósi óvodások az évet!

Egész hetes programmal búcsúztatták a hajósi óvodások az évet!
2018. 06. 18., 16:36

A Nemzetiségi hetet nem kímélte az időjárás. 30 fokban, napsütésben zajlottak a programok az egyik nap, a következőn pedig esővel fogadta az ovisokat az időjárás.

A nagyon várt lépegető elmaradt, de a többi programot zavartalanul meg tudták valósítani az óvónők a kicsiknek. Állattartással ismerkedtek, azok szerszámaival, fontosságával. A tehén, ló, disznó és pulyka sokuknak ismerős volt már, de akadt bizony olyan, aki még élőben nem látott tehenet. Már az oda jutás is kalandosra sikerült, hiszen lovaskocsival jutottak el, Fanni és Léna nevű lovak segítségével. A kicsik nagyon élvezték a vidéki idillt, a paták hangját és az út közbeni szívélyes meggykóstolást is.

Képgaléria megtekintése (21 db kép)

A házi tejjel és a belőle készülő finomságokkal is megismerkedtek, kóstoló formájában, hogy azután saját sajtot is készíthessenek az óvoda konyháján, amibe bele került a hangjuk, kacagásuk, szívük-lelkükkel egyetemben. Megtapasztalhatták, hogy így még finomabb az elemózsia.

Rétest és csörögefánkot is készítettek saját kezűleg a héten. Bizony már csak nagyanyáink nyújtják a rétest saját kezűleg. Igazán kihalóban van ez is, az instant, bolti tészták gyorsasága miatt. Rajzversenyen mutathatták be, mi maradt meg az izgalmas hétből. Volt még kukoricaválogatás, mint a Hamupipőkében, ügyességi feladatok, kirakók, karámot ragasztottak. Egy kiállítást is megtekinthettek, ahol vasvillától a tejes kancsóig, lovas baktól az elkészült rajzokig megnézhettek az érdeklődők mindent.

Néptánc csoport műsort adott, a nemzetiségi keretet megadva a színes programoknak. Amit az előadók, de a nézők is igen élveztek. Az óvónők sváb dalokkal szórakoztatták a vidám egybegyűlteket.

Képgaléria megtekintése (21 db kép)
Fotó: Iván Gerda

 

A rendezvény sorozattal közelebb hozták a különböző kézműves, népi dolgokat, szakmákat, ételeket a gyerekekkel. Ők már biztosan, hogy tudni fogják, hogy a tej nem a dobozban „terem” és a házi, kézzel nyújtott rétes a legfinomabb, a csörögefánk pedig nem csak farsangkor fogyasztható jóízűen.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 12. 02., 13:56
Két év alatt 150 millióval csökkentek Kalocsa éves adóbevételei, miközben a következő évben mintegy 350 milliós rezsiköltség-növekedéssel kell számolni, így a bevételek növelése elkerülhetetlen. A Vállalkozói Klub levélben kérte a javaslat elvetését, de a fentiekre tekintettel a szerda délutáni testületi ülésen mégis megszavazta azt a grémium többsége. A döntéstől bő 60 milliós bevétel-növekedést várnak.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 12. 06., 22:49
E percekben is tart Gulyás Gergely és Hernádi Zsolt MOL elnök-vezérigazgatója. A továbbiakban az ár kutanként és naponként változhat, a ma éjjeltől érvényes árakat már ismertették. Még >>>
2022. 12. 06., 16:15
A Mol a karbantartás után ugyan újraindította a százhalombattai Dunai Finomítót, de a teljes kapacitás elérése több hetes folyamat, egyik napról a másikra nem oldódnak meg az ellátási problémák, és ahhoz az importnak is helyre kellene állnia a jelenlegi pánikvásárlások és készletfelhalmozások mellett - jelentette be a Mol Magyarország ügyvezető igazgatója a Kossuth rádió Déli krónikájában kedden. Még >>>
2022. 12. 06., 16:03
Szilikonból készült muffinsütőformát hívott vissza a forgalomból a Pepco - olvasható a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján kedden közzétett felhívásban. Még >>>
2022. 12. 06., 09:38
Eltűnt a 16 éves Tóth Alisa Angelika! A fiatal, kalocsai lány december 3-án tűnt el, a rendőrség keresi. Még >>>
2022. 12. 06., 08:40
A hatodik játéknaphoz érkeztünk, nézzük a feladványt! Még >>>
2022. 12. 05., 10:52
Folytatódik a változékony idő a jövő héten is, a hét elején egy érkező hidegfront miatt csapadékra kell számítani, a hét második felében pedig inkább felhős, borult idő várható, többfelé esővel, záporral. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK