2021. 12. 05.
Vilma
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Egész hetes programmal búcsúztatták a hajósi óvodások az évet!

Egész hetes programmal búcsúztatták a hajósi óvodások az évet!
2018. 06. 18., 16:36

A Nemzetiségi hetet nem kímélte az időjárás. 30 fokban, napsütésben zajlottak a programok az egyik nap, a következőn pedig esővel fogadta az ovisokat az időjárás.

A nagyon várt lépegető elmaradt, de a többi programot zavartalanul meg tudták valósítani az óvónők a kicsiknek. Állattartással ismerkedtek, azok szerszámaival, fontosságával. A tehén, ló, disznó és pulyka sokuknak ismerős volt már, de akadt bizony olyan, aki még élőben nem látott tehenet. Már az oda jutás is kalandosra sikerült, hiszen lovaskocsival jutottak el, Fanni és Léna nevű lovak segítségével. A kicsik nagyon élvezték a vidéki idillt, a paták hangját és az út közbeni szívélyes meggykóstolást is.

Képgaléria megtekintése (21 db kép)

A házi tejjel és a belőle készülő finomságokkal is megismerkedtek, kóstoló formájában, hogy azután saját sajtot is készíthessenek az óvoda konyháján, amibe bele került a hangjuk, kacagásuk, szívük-lelkükkel egyetemben. Megtapasztalhatták, hogy így még finomabb az elemózsia.

Rétest és csörögefánkot is készítettek saját kezűleg a héten. Bizony már csak nagyanyáink nyújtják a rétest saját kezűleg. Igazán kihalóban van ez is, az instant, bolti tészták gyorsasága miatt. Rajzversenyen mutathatták be, mi maradt meg az izgalmas hétből. Volt még kukoricaválogatás, mint a Hamupipőkében, ügyességi feladatok, kirakók, karámot ragasztottak. Egy kiállítást is megtekinthettek, ahol vasvillától a tejes kancsóig, lovas baktól az elkészült rajzokig megnézhettek az érdeklődők mindent.

Néptánc csoport műsort adott, a nemzetiségi keretet megadva a színes programoknak. Amit az előadók, de a nézők is igen élveztek. Az óvónők sváb dalokkal szórakoztatták a vidám egybegyűlteket.

Képgaléria megtekintése (21 db kép)
Fotó: Iván Gerda

 

A rendezvény sorozattal közelebb hozták a különböző kézműves, népi dolgokat, szakmákat, ételeket a gyerekekkel. Ők már biztosan, hogy tudni fogják, hogy a tej nem a dobozban „terem” és a házi, kézzel nyújtott rétes a legfinomabb, a csörögefánk pedig nem csak farsangkor fogyasztható jóízűen.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)
2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>
2021. 12. 04., 08:57
A negyedik játéknaphoz értünk, nézzük a feladványt! Még >>>
2021. 12. 04., 08:52
A TEIT támogatásával tette egy-egy mikuláscsomaggal örömtelibbé a kalocsai óvodás gyerekeknek a Mikulás-napot a koronavírus-járvány árnyékában a kalocsai önkormányzat. Még >>>
2021. 12. 03., 17:15
Sajnálattal tudatjuk, hogy elhunyt a kedd délután történt Vasút utcai baleset sérültje. Még >>>
2021. 12. 03., 14:15
A dekoratív mikulásos ajtódíszeket akár kisgyerekkel együtt is el lehet készíteni. Még >>>
2021. 12. 03., 13:12
December 5-én, Advent második vasárnapján délután 17.00 órakor érseki szentmise keretében megáldják a Szent István király (egykori Jezsuita) templomban az idei év új főzésű pálinkáit Szent Miklós püspök, a pálinkafőzők védőszentje közbenjárását kérve. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés