2021. 12. 05.
Vilma
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Hajós újra nyitott pincékkel várja a látogatókat – Április második hétvégéjén indul a szezon

Gazsó Rita  |  2019. 04. 01., 16:36

Hamarosan újra megnyitják kapujukat a hajósi pincék. Április 13-án ismét a Tavaszi Pincenyitogatóval rajtol el a szezon. A szervezők szerint a legfrissebb boroktól kezdve az évjáratos különlegességekig számtalan nedűvel találkozhatnak a Hajósi Pincefaluba látogatók. A szokásokhoz híven ezúttal is kis Gasztro- és Kézművesvásárral egészül ki a program, ahol finom falatokkal és egyedi kézművestermékekkel várják a látogatókat.

Közeledik az év első rendezvénye a meseszép Hajósi Pincefaluban. Április második hétvégéjén, szombaton rendezik meg a már hagyományosnak mondható Tavaszi Pincenyitogatót – tájékoztatta szerkesztőségünket a Hajósi Pincefalu csapata. Mint megtudtuk, a fesztiválon 16 hajósi termelő nyitja ki borospincéjét, hogy idei év újborai mellett érettebb, komolyabb tételeit is kóstolásra kínálja.


Forrás: Hajósi Pincefalu

A tavaszköszöntő rendezvényen a szervezők ígérete szerint a legfrissebbektől kezdve az évjáratos különlegességekig számtalan borfajtával találkozhatnak az érdeklődők.

Így Cabernet Franc és Sauvignon, Kékfrankos, Zweigelt, Kadarka, Olaszrizling, Cserszegi Fűszeres, Kövidinka, Irsai Olivér például biztosan előkerül majd a pincék mélyéről.

A pincék tehát április 13-án szombaton 14 órától 22 óráig tartanak nyitva. Kóstolójegyeket a pincefalu központjában, a színpad előtti, Borbíró utcai információs pontnál lehet vásárolni.

Bármely belépő megvásárlásával egy exkluzív kóstoló poharat és mellé egy térképet adnak, bejelölve rajta a nyitott pincéket. A tájékozódásban a présházakra kitűzött „NYITOTT PINCE NAPOK” zászlók, de maguk a borosgazdák is szívesen segítenek.

A hagyományokhoz híven, ezúttal is egy kisebb vásárral készülnek az ide látogatóknak. A Gasztro- és Kézművesvásáron lesz minden mi szem-szájnak ingere:

hamburger, hot-dog, vimpi, gyros, gyros tál, lángos, sült kolbász, hurka, tarja, hekk, saslik, desszert gyanánt pedig finom kürtőskalács és vattacukor.

A kézművesek kézzel készített vegyszermentes kozmetikumokat, bőrdíszműves termékeket, fából készült dísztárgyakat, valamint Hajósi Pincefalus ajándéktárgyakat kínálnak a látogatóknak. Annak pedig, aki az esemény után Hajóson szeretne maradni, kipihenni a bortúra fáradalmait, igény szerint szállást is tudnak biztosítani.

A szervezők, ahogy írták, nyitott pinceajtókkal, jó kedvvel és jó borokkal várnak mindenkit, aki szeretne egy hangulatos, finom borokban és élményekben gazdag napot eltölteni.


Forrás: Hajósi Pincefalu

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)
2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>
2021. 12. 04., 08:57
A negyedik játéknaphoz értünk, nézzük a feladványt! Még >>>
2021. 12. 04., 08:52
A TEIT támogatásával tette egy-egy mikuláscsomaggal örömtelibbé a kalocsai óvodás gyerekeknek a Mikulás-napot a koronavírus-járvány árnyékában a kalocsai önkormányzat. Még >>>
2021. 12. 03., 17:15
Sajnálattal tudatjuk, hogy elhunyt a kedd délután történt Vasút utcai baleset sérültje. Még >>>
2021. 12. 03., 14:15
A dekoratív mikulásos ajtódíszeket akár kisgyerekkel együtt is el lehet készíteni. Még >>>
2021. 12. 03., 13:12
December 5-én, Advent második vasárnapján délután 17.00 órakor érseki szentmise keretében megáldják a Szent István király (egykori Jezsuita) templomban az idei év új főzésű pálinkáit Szent Miklós püspök, a pálinkafőzők védőszentje közbenjárását kérve. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés