Hamarosan újra megnyitják kapujukat a hajósi pincék. Április 13-án ismét a Tavaszi Pincenyitogatóval rajtol el a szezon. A szervezők szerint a legfrissebb boroktól kezdve az évjáratos különlegességekig számtalan nedűvel találkozhatnak a Hajósi Pincefaluba látogatók. A szokásokhoz híven ezúttal is kis Gasztro- és Kézművesvásárral egészül ki a program, ahol finom falatokkal és egyedi kézművestermékekkel várják a látogatókat.
Közeledik az év első rendezvénye a meseszép Hajósi Pincefaluban. Április második hétvégéjén, szombaton rendezik meg a már hagyományosnak mondható Tavaszi Pincenyitogatót – tájékoztatta szerkesztőségünket a Hajósi Pincefalu csapata. Mint megtudtuk, a fesztiválon 16 hajósi termelő nyitja ki borospincéjét, hogy idei év újborai mellett érettebb, komolyabb tételeit is kóstolásra kínálja.
A tavaszköszöntő rendezvényen a szervezők ígérete szerint a legfrissebbektől kezdve az évjáratos különlegességekig számtalan borfajtával találkozhatnak az érdeklődők.
Így Cabernet Franc és Sauvignon, Kékfrankos, Zweigelt, Kadarka, Olaszrizling, Cserszegi Fűszeres, Kövidinka, Irsai Olivér például biztosan előkerül majd a pincék mélyéről.
A pincék tehát április 13-án szombaton 14 órától 22 óráig tartanak nyitva. Kóstolójegyeket a pincefalu központjában, a színpad előtti, Borbíró utcai információs pontnál lehet vásárolni.
Bármely belépő megvásárlásával egy exkluzív kóstoló poharat és mellé egy térképet adnak, bejelölve rajta a nyitott pincéket. A tájékozódásban a présházakra kitűzött „NYITOTT PINCE NAPOK” zászlók, de maguk a borosgazdák is szívesen segítenek.
A hagyományokhoz híven, ezúttal is egy kisebb vásárral készülnek az ide látogatóknak. A Gasztro- és Kézművesvásáron lesz minden mi szem-szájnak ingere:
hamburger, hot-dog, vimpi, gyros, gyros tál, lángos, sült kolbász, hurka, tarja, hekk, saslik, desszert gyanánt pedig finom kürtőskalács és vattacukor.
A kézművesek kézzel készített vegyszermentes kozmetikumokat, bőrdíszműves termékeket, fából készült dísztárgyakat, valamint Hajósi Pincefalus ajándéktárgyakat kínálnak a látogatóknak. Annak pedig, aki az esemény után Hajóson szeretne maradni, kipihenni a bortúra fáradalmait, igény szerint szállást is tudnak biztosítani.
A szervezők, ahogy írták, nyitott pinceajtókkal, jó kedvvel és jó borokkal várnak mindenkit, aki szeretne egy hangulatos, finom borokban és élményekben gazdag napot eltölteni.