2021. 12. 06. hétfő
Miklós
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Hajós városi rangja 13. születésnapját ünnepelte – Posztumusz Hajós Városért díjat kapott Ifj. Alföldi Albert

Hajós városi rangja 13. születésnapját ünnepelte – Posztumusz Hajós Városért díjat kapott Ifj. Alföldi Albert
Zsiga Ferenc  |  2021. 08. 22., 16:45

A Habsburg időkben mezővárosi és vásártartási joggal rendelkező Hajós 2008. július 1-jén ismét városi rangot kapott, melyet minden évben az augusztus 20-i nemzeti ünnepet megelőző szombaton ünnepelnek. Idén augusztus 14-én, a Barokk kastély melletti kispályánál rendezték meg a kora délutántól késő estig, valamennyi korosztálynak színes programokat kínáló Város Napot.

Az önkormányzat dolgozói 15 órától várták a kicsiket arcfestésre és csillámtetoválásra a Barokk kastély melletti árnyas területen, hogy a Kacagó Bábszínház előadásában megelevenedő Rigócsőr Királyfi gyermekszínmű közönsége már „ünnepi díszben” tudjon ráhangolódni a kacagásra, tapsra késztető darabra.


Forrás: Farkas Kristóf


A Barokk kastélyban 18 órakor kezdődő ünnepi képviselő-testületi ülés résztvevőit Estók Mihályné Salczer Erzsébet polgármester köszöntötte, majd az ülés legfőbb eseményeként kihirdették a grémium határozatát.
Ennek értelmében posztumusz Hajós Városért díjban részesítik a nemrégiben elhunyt Ifj. Alföldi Albertet, aki több cikluson át a képviselő-testület tagjaként, iskolaigazgatóként, a helyi sportélet szervezőjeként sokat tett Hajós város felemelkedéséért. A díjat az elhunyt özvegye és fia vette át, de jelen volt édesapja, Alföldi Albert egykori országgyűlési képviselő és a család több tagja is.

A 18:30-kor kezdődő polgármesteri megnyitó beszédet követően a Hajósi Ifjúsági Fúvószenekar adott fél órás, hívogatónak is beillő koncertet, így 19:15-kor már népes közönség előtt kezdődött a nemzetiségi tudat erősítésében komoly szerepet betöltő Hajósi Sváb Hagyományőrző Néptánc Egyesület tánccsoportjainak egyenkénti, majd közös műsora.


Forrás: Farkas Kristóf


Forrás: Farkas Kristóf


Amint a 20 órakor meggyújtott, látványos tábortűz lángjai kihunytak, máris kezdődött a MangoRise zenekar koncertje, hogy aztán a 2021. év Hajós Város Napja programsorozat a hajnalig tartó DJ Rolez retro diszkóval záruljon.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>
2021. 12. 06., 13:34
A több tagcserén is áteső Omega a legnépszerűbb hazai beatzenekarok egyike lett, Kóbor pedig idővel a gitár helyett csak az éneklésre koncentrált. Még >>>
2021. 12. 06., 10:52
Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására. Még >>>
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés