2023. 05. 30. kedd
Janka, Zsanett
: 371 Ft   : 346 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Hajósi zarándok, Hajóson vette át az Év Zarándoka díjat - Rideg László és Estók Mihályné adta át az elismerést

Hajósi zarándok, Hajóson vette át az Év Zarándoka díjat - Rideg László és Estók Mihályné adta át az elismerést
Zsiga Ferenc  |  2021. 06. 24., 13:25

Bensőséges kis ünnepség helyszíne volt június 23-án, szerdán 20 órakor a hajósi zarándokszállás, ahová a Magyar Zarándokút Egyesület június 19-én, a fővárosi Normafától induló tagjai különleges ajándékkal érkeztek. Az évnyitó, 12 napos zarándokút ötödik napján Rumi Imre, az egyesület elnöke felkérésére Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke és Estók Mihályné Salczer Erzsébet polgármester lakóhelye, Hajós zarándokszállásán Schadt Mihálynak adta át az Év Zarándoka díjat.

Rumi László az eseményen elmondta: az idei Év Zarándoka díjat a pandémia miatti évzáró rendezvény hiányában nem tudták átadni a szokásos időpontban. Így az évnyitó zarándoklat megtervezésekor kézenfekvő volt, hogy Hajóst is érintik, azzal is megtisztelik Schadt Mihály zarándoktársukat, hogy az egyesület legmagasabb elismerését a munkája nyomán is megépült helyi zarándokszálláson adják át.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


A díjátadón elhangzott laudáció szerint a Magyar Zarándokút elnökségének tagjai egyhangúlag döntöttek arról, hogy idén Schadt Mihály kapja az Év Zarándoka 2021. kitüntetést.
Mihály évek óta járja a Magyar Zarándokutat, a Jerusalem Way építésének előkészítésében sokat segített. A Hajóst érintő zarándoklaton zuhogó esőben, a Hajós - Pincefalutól Császártöltésig megszervezett „csettegő” út óriási élményt jelentett a résztvevőknek. Schadt Mihály fáradhatatlanul vesz rész a zarándoklatokon és azok szervezésében is kiemelkedő teljesítményt nyújt.

A kitüntetett zarándoknak elsőként Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke gratulált, a hölgy zarándokokat a megyében készült kézműves konyakmeggyel, a férfiakat a megye pálinkájával ajándékozta meg.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek


Schadt Mihály az elismerést látható elérzékenyüléssel fogadta, és mint visszaemlékezett, már a hajósi zarándokszállás 2014. évi építésekor, amelynél mint építésvezető dolgozott megfogadta: maga is csatlakozik a Magyar Zarándokúthoz, aktív tagja lesz az egyesületnek. Az elismerést különösen annak fényében tekinti megtisztelőnek, hogy az Év Zarándoka díjat korábban milyen kitűnő, kimagasló személyiségek kapták, és most ő is ezek táborát gyarapíthatja. Mihály feleségének is megköszönte, hogy segíti a zarándoklatait, amelyek különös testi-lelki megtisztulást, felemelő élményt jelentenek számára.

A zarándokok a gyalogos-kerékpáros zarándoklat 6. napján, csütörtökön reggel a Hajós – Dusnok – Fajsz – Baja 65 kilométeres szakaszára indultak, és várhatóan a kora délutáni órákban helyeznek el emléktáblát Fajszon, a Duna-parton épült zarándokszáláson.

Mint Rumi Imre elmondta, a teljes úton részt venni korlátozott számban, kizárólag a Magyar Zarándokút útlevelével, előzetes egyeztetés alapján lehet, védettségi igazolvánnyal. Egynapos csatlakozásra bárhol lehetőség van, az aznapi útvonalról a Magyar Zarándokút weboldalán lehet. Útközben pihenőket 2-3 óránként, az érintett településeken, szakrális helyeknél, zarándok pontoknál tartanak. Az évnyitó zarándoklat a 12. napon, június 30-án, szerdán a Bogyiszló – Kalocsa – Szelidi-tó 32 kilométeres szakasszal zárul.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 05. 27., 14:54
A végig magyar és német nyelven konferált program záróakkordjaként az emlékművet - mely a Hartát újratelepítő 229 család nevét örökíti meg - a nemzetiszínű szalag átvágásával Font Sándor, Ritter Imre országgyűlési képviselők, Dollenstein László polgármester és Frőlich Henrikné, a Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke avatta fel.
2023-05-26 09:47:00
Az utcabál előtt a KIKK szervezésében, idén második alkalommal megvalósuló Pünkösdi Népművészeti Fesztivál program kínálatát néptáncosok felvonulása, népművészeti kézműves bemutatók és színpadi produkciók színesítik.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 05. 29., 07:28
A héten is kora nyárias idő várható sok napsütéssel, gomolyfelhőkkel és 25 Celsius-fok körüli maximumokkal. Még >>>
2023. 05. 28., 14:22
A sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott. Még >>>
2023. 05. 27., 09:17
A köpönyeg.hu szerint a többórás napsütés mellett gomolyfelhők lesznek az égen, és főleg délen zápor, zivatar is előfordul. Még >>>
2023. 05. 26., 13:42
Az elmúlt egy évben közel egy százalékkal növekedett a munkanélküliségi ráta Magyarországon, az elmúlt hónapokban azonban újra csökkenésnek indult a mutató. Még >>>
2023. 05. 26., 10:44
Május utolsó vasárnapján a gyermekeké a főszerep - Gyermeknapi programokkal és vidámparkkal várja a kisebbeket és nagyobbakat is a KIKK és a KJE az Érsekkertben! Még >>>
2023. 05. 26., 10:35
Irány a friss levegő - a várható hőmérséklet 21-27 fok körül alakul. Még >>>