2021. 12. 05.
Vilma
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Harmincnyolcmilliós intézményfejlesztés Hajóson – A nemzetiségi Szent Imre Iskola a kedvezményezett

Mayerné Répási Adrienn  |  2019. 04. 07., 09:15

A Hajósi Szent Imre Általános Iskola 35 milliót kapott a Közművelődési Intézmények kiegészítő támogatása program keretében. A Német Nemzetiségi Önkormányzat, a Hajósi Óvoda és Bölcsőde további 3 millió forintot használhat fel, így Hajós közintézményei összesen 38 millió forintot fordíthatnak fejlesztésre – tájékoztatta portálunkat Mayer Edina, a Hajósi Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke.

Mayer Edina elmondta, , a kiegészítő támogatást Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára és Ritter Imre, német nemzetiségi országgyűlési képviselő ünnepélyes keretek között adta át az Országházban, március 21-én. Az eseményen Hajósról négy tagú delegáció vett részt. Az idén harmadik alkalommal megítélt összeg az eddigi legnagyobb a Nemzetiségi Intézmény életében.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)

Mayer Edina beszámolt arról is, hogy a kapott támogatást az iskola fűtésének korszerűsítésére fordítják. A Német Nemzetiségi Önkormányzat és a Hajósi Óvoda és Bölcsőde támogatásának felhasználásáról azonban még nem született döntés.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)

Jelenleg az egyeztető tárgyalások folynak a fenntartó, a tulajdonos és a Nemzetiségi Önkormányzat között.  Amennyiben megegyezés születik, a szokásos eljárásrend szerint árajánlatokat kérnek, majd a kivitelező kiválasztása után, várhatóan még az idén elkezdődik a nagy szabású fejlesztés. Mind a szülőket, mind a gyermekeket örömmel tölti el a beruházás, hiszen annak befejeztével megújult, korszerű körülmények között folyik majd az oktató-nevelő munka Hajóson – mondta Mayer Edina, a Hajósi Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke.

Egymilliárd 83 millió forint pályázati támogatást kapnak a nemzetiségi önkormányzatok intézményei idén a tavalyi 330 millió forint helyett. 2019-ben ötven német, két-két horvát és szlovák, valamint egy román helyi nemzetiségi fenntartású köznevelési intézmény részesült támogatásban.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)
2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>
2021. 12. 04., 08:57
A negyedik játéknaphoz értünk, nézzük a feladványt! Még >>>
2021. 12. 04., 08:52
A TEIT támogatásával tette egy-egy mikuláscsomaggal örömtelibbé a kalocsai óvodás gyerekeknek a Mikulás-napot a koronavírus-járvány árnyékában a kalocsai önkormányzat. Még >>>
2021. 12. 03., 17:15
Sajnálattal tudatjuk, hogy elhunyt a kedd délután történt Vasút utcai baleset sérültje. Még >>>
2021. 12. 03., 14:15
A dekoratív mikulásos ajtódíszeket akár kisgyerekkel együtt is el lehet készíteni. Még >>>
2021. 12. 03., 13:12
December 5-én, Advent második vasárnapján délután 17.00 órakor érseki szentmise keretében megáldják a Szent István király (egykori Jezsuita) templomban az idei év új főzésű pálinkáit Szent Miklós püspök, a pálinkafőzők védőszentje közbenjárását kérve. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés