2023. 09. 23. szombat
Tekla
: 387 Ft   : 363 Ft Benzin: 641.8 Ft/l   Dízel: 646.0 Ft/l   Írjon nekünk

Harmincnyolcmilliós intézményfejlesztés Hajóson – A nemzetiségi Szent Imre Iskola a kedvezményezett

Mayerné Répási Adrienn  |  2019. 04. 07., 09:15

A Hajósi Szent Imre Általános Iskola 35 milliót kapott a Közművelődési Intézmények kiegészítő támogatása program keretében. A Német Nemzetiségi Önkormányzat, a Hajósi Óvoda és Bölcsőde további 3 millió forintot használhat fel, így Hajós közintézményei összesen 38 millió forintot fordíthatnak fejlesztésre – tájékoztatta portálunkat Mayer Edina, a Hajósi Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke.

Mayer Edina elmondta, , a kiegészítő támogatást Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára és Ritter Imre, német nemzetiségi országgyűlési képviselő ünnepélyes keretek között adta át az Országházban, március 21-én. Az eseményen Hajósról négy tagú delegáció vett részt. Az idén harmadik alkalommal megítélt összeg az eddigi legnagyobb a Nemzetiségi Intézmény életében.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)

Mayer Edina beszámolt arról is, hogy a kapott támogatást az iskola fűtésének korszerűsítésére fordítják. A Német Nemzetiségi Önkormányzat és a Hajósi Óvoda és Bölcsőde támogatásának felhasználásáról azonban még nem született döntés.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)

Jelenleg az egyeztető tárgyalások folynak a fenntartó, a tulajdonos és a Nemzetiségi Önkormányzat között.  Amennyiben megegyezés születik, a szokásos eljárásrend szerint árajánlatokat kérnek, majd a kivitelező kiválasztása után, várhatóan még az idén elkezdődik a nagy szabású fejlesztés. Mind a szülőket, mind a gyermekeket örömmel tölti el a beruházás, hiszen annak befejeztével megújult, korszerű körülmények között folyik majd az oktató-nevelő munka Hajóson – mondta Mayer Edina, a Hajósi Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke.

Egymilliárd 83 millió forint pályázati támogatást kapnak a nemzetiségi önkormányzatok intézményei idén a tavalyi 330 millió forint helyett. 2019-ben ötven német, két-két horvát és szlovák, valamint egy román helyi nemzetiségi fenntartású köznevelési intézmény részesült támogatásban.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 09. 18., 14:13
Első kézből kaptak információt a településvezetők a Paks II. beruházás előrehaladásáról, fontos mérföldköveiről a Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanács fórumain. A hatállomásos tájékoztatósorozatra 99 település polgármesterei kaptak meghívást. (x)
2023-09-22 10:43:00
Választási kampány közeleg – jövőre önkormányzati és EP választásokat tartanak hazánkban. A pártok, politikai szervezetek igyekeztek kihasználni a Paprikafesztiválban rejlő marketingértéket. Több helyi közéleti személyiséget és országos pártpolitikust is kérdeztünk a jövő évi terveikről.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 09. 23., 11:16
A válasz röviden és tömören: igen, öntözzünk. De ha megállunk e túlegyszerűsített válasznál, és ész nélkül locsolunk, nagyobb bajt okozunk, mint amit a szárazság eredményezne! Még >>>
2023. 09. 22., 11:06
Kezdő vagy, de egyelőre kerülnéd a termeket? Egy hosszabb kihagyás után térnél vissza az edzéshez, és előtte alapoznál otthon egy kicsit? Esetleg kizárólag otthoni edzésben gondolkodsz, és a lehetőségekhez mérten szeretnéd magadból kihozni a maximumot? Segítünk megtenni az első lépést! :) Még >>>
2023. 09. 22., 10:50
A héten diagnosztizált esetekkel a 2023. évben nyilvántartott nyugat-nílusi láz megbetegedések száma 25-re nőtt. Még >>>
2023. 09. 21., 15:17
Egy csengődi asszony görög hatósági jelzést szerelt fel autójára, amit a közelmúltban vásárolt. A történtek vizsgálatát a Kiskőrösi Rendőrkapitányság befejezte. Még >>>
2023. 09. 20., 16:55
Kalocsa Város Önkormányzata rajzpályázatot hirdet általános iskolás gyerekek részére. Még >>>
2023. 09. 20., 07:59
A nyughelyre helyezett pénzérméket soha ne mozdítsuk el a helyükről, mert az emlékezők érzelmeit tükrözik. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK