2021. 11. 29. hétfő
Taksony
: 369 Ft   : 327 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Januárban főállású szakemberekkel nyitja kapuját a Cabernet Borturisztikai Látogatóközpont – Újabb pályázatot nyújtanak be a pince és a tetőtér felújítására

Zsiga Ferenc  |  2019. 10. 31., 09:16

Egyelőre zárva van a szeptember 21-én nagyszabású ünnepség keretében átadott hajósi Cabernet Borturisztikai Látogatóközpont. A főbejáraton magyar - és németnyelvű felirat tájékoztat arról, hogy januártól viszont folyamatosan fogadja majd a turistákat a volt fogadóból kialakított Látogatóközpont. Mint a polgármestertől megtudtuk, a létesítmény indítása munkahelyteremtéssel járt, a Központban három főállású munkatársat foglalkoztatnak. A hajósi borturizmus fellendítését szolgáló épületegyüttes a bortúrára, pincelátogatásokra érkező turistacsoportok fogadóhelyeként is funkciónál, és olyan csomagot kínál, amelyben Hajós és a környék nevezetességei, például az egykori érseki kastély és a katolikus templom megtekintése is beletartozik.

Mint emlékezetes, a hajósi Pincefalu történetének egyik legnagyobb jelentőségű beruházása, a volt Cabernet fogadó Borturisztikai Látogatóközpont projektátadó ünnepségét szeptember 21-én tartották. Akkor a létesítmény körüli tereprendezési és parkosítási munkálatokkal csak részben készültek el, ám azóta a Központ környezete is végső formáját mutatja, készen áll a turisták fogadására.


Forrás: Zsiga Ferenc

Estók Mihályné polgármester portálunkat arról tájékoztatta: a Látogatóközpont létesítésének egyik célkitűzése az volt, hogy ezzel új munkahelyeket is teremtsenek, a Központot helyi szakemberekkel működtessék.

Ez a célkitűzés megvalósul, a közmegelégedést kiváltó

CABERNET BORTURISZTIKAI LÁTOGATÓKÖZPONTBAN HÁROM, AZ ÖNKORMÁNYZAT ALKALMAZÁSÁBAN ÁLLÓ FŐÁLLÁSÚ MUNKATÁRS DOLGOZIK MAJD.

Mint elhangzott, természetesen a Látogatóközpont népszerűsítésére is lépéseket tettek. Honlappal, egyéb marketing eszközökkel is elősegítik a tavasztól reményeik szerint megnövekedett számú turisták fogadását, a város, annak borászata, egyéb értékei iránti érdeklődés felkeltését.


Forrás: Zsiga Ferenc

A polgármester hangsúlyozta: a megyei önkormányzat TOP pályázatán megvalósult fejlesztés, mint befektetés a jövőbe, már az épület felújításával is megtérült. Hajósnak, a hozzá tartozó Pincefalunak mindeddig nem volt olyan épülete, amely kifejezhette volna a város elkötelezettségét az európai hírű, utcákba rendeződő pincerendszer, a hozzá tartozó szőlőültetvények, az azokat megművelő szorgalmas hajósi emberek mellett.

A Látogatóközpont, mint turisztikai attrakció új lendületet adhat a pincefalu, az egyes borházak, pincék, és természetesen a hajósi borok iránti érdeklődésnek.


Forrás: Zsiga Ferenc

Estók Mihályné hozzátette: a Látogatóközpont az ide érkező vendégek körútjának a kiindulópontja, egyben a Pincefaluban, a városban tett túrájának a végállomása.

Ugyanakkor a méretében is impozáns turisztikai központ, az Európában egyedülálló, 24 utcából, közel 1200 pincéből álló Pincefalut reprezentáló épület fejlesztése nem fejeződött be.

KERESIK A LEHETŐSÉGÉT ANNAK, HOGY A TOVÁBBI, PÁLYÁZATI FORRÁSOKBÓL MEGVALÓSULÓ FEJLESZTÉS RÉSZEKÉNT A CABERNET ÉPÜLETÉNEK GYÖNYÖRŰ PINCERENDSZERE ÉS TETŐTERE IS MEGÚJULHASSON

– mondta a polgármester.

Estók Mihályné szerint ezzel összefüggésben jó hír, hogy a már megvalósult beruházáshoz is jelentős segítséget nyújtó, a további fejlesztések mellett is elkötelezett Rideg László, a Bács-Kiskun megyei Közgyűlés elnöke az október 13-i választások eredményeként újra ezt a tisztséget tölti be.


Forrás: Zsiga Ferenc

A városvezető annak a reményének adott hangot: újabb sikeres pályázatok esetén az épület alatt húzódó pincerendszer bemutatása is jelentősen hozzájárul a hajósi Pincefalu turisztikai vonzereje erősítéséhez.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 27., 14:25
A kalocsai Török „Töce” Tibor, A-MAFOSZ-fotóművész 16 éves pályafutása legeredményesebb évét zárta. A fotográfus 2021-ben 30 díjat nyert. A több mint 150 kiállításra javasolt képe négy földrészen és 20 különböző országban került bemutatásra. A pályázatokon díjazott képeinek 90 százaléka Kalocsán és annak vonzáskörzetében készült!
2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 29., 15:23
Szerdán a nap első felében nem valószínű csapadék, később azonban kisebb mennyiségű melegfronti csapadék érkezik, északon, északkeleten elsősorban hó, míg délnyugat felé haladva már inkább havas eső, eső formájában. Még >>>
2021. 11. 29., 09:54
A baromfi ágazatot érő kár mérséklése érdekében minden könnyítő intézkedést elrendelnek a szakemberek, amint azt a járványhelyzet lehetővé teszi. Még >>>
2021. 11. 29., 09:48
A Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ szervezésében ezúttal a Kolompos együttes mulatságára! Még >>>
2021. 11. 28., 16:00
Az ANDA Present Kft. 10 000 db gyermekmaszkot adományozott a Kertvárosi Általános Iskoláért-Gyermekeinkért Alapítványnak. Még >>>
2021. 11. 28., 14:56
A vádlott szándékosan segítséget kívánt nyújtani 4 szír migráns személynek abban, hogy a szerb-magyar államhatár közeléből Nyugat-Európába, Ausztriába eljussanak. A sikeres szállítást követően Belgrádban 1000 eurót kapott volna fizetségül. Még >>>
2021. 11. 28., 11:55
Személyautó árokba hajtott a Dunapataj táblától 100 méterre, Ordas irányában. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei