2021. 11. 29. hétfő
Taksony
: 369 Ft   : 327 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Minimális energiaköltséggel működik a hajósi óvoda-bölcsőde

Zsiga Ferenc  |  2019. 09. 03., 15:30

A már megvalósult energetikai korszerűsítési projektek tapasztalataiból kiindulva a jövőben minimális, szinte csak az alap szolgáltatási díjjal számolva működik a megyei önkormányzat TOP pályázati forrásából megújult hajósi óvoda-bölcsőde – jelentette ki Estók Mihályné Salczer Erzsébet, Hajós város polgármestere azon a szeptember 2-án tartott ünnepségen, amelyet a hajósi "Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése" elnevezésű TOP pályázat keretében felújított óvoda-bölcsőde épület átadása alkalmával tartottak.

Az esemény alkalmával a négy óvodai és egy bölcsődei csoportot befogadó, összesen közel 90 gyermek ellátását biztosító intézmény vezetője, Fetterné Bakos Ágnes a polgármesterhez és a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Területfejlesztési Nonprofit Kft-jét képviselő Tímár Zoltánhoz fordulva köszönte meg a beruházást, amely mint hangsúlyozta, jelentős lépés az óvoda-bölcsőde korszerű működtetéséhez, és ami az épület külső-belső esztétikai megjelenésére is kihat.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
Balra Estók Mihályné polgármester, mellette Fetterné Bakos Ágnes intézményvezető
Forrás: Zsiga Ferenc

Az óvodások szívmelengető, magyar és német nyelven előadott műsorát követően Estók Mihályné Salczer Erzsébet kifejtette: a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat pályázatán elnyert 42,8 millió forint vissza nem térítendő támogatásból megtörtént a több száz négyzetméter alapterületű óvoda-bölcsőde épületkomplexum homlokzati és tető szigetelése, részben a nyílászárók cseréje, és ami a költségek között jelentős tétellel szerepelt, napelemek elhelyezése az épület tetején.

A településvezető rámutatott: a már megvalósult, hasonló beruházások tapasztalataiból kiindulva bizton állítható, hogy a megvalósult fejlesztés eredményeként a jövőben gyakorlatilag a nullához közelít majd az épület energiaszámlája, hiszen a napelemek mind a világításhoz, mind a meleg víz előállításhoz szükséges energiát megtermelik.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc

A polgármester kiemelte: a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Területfejlesztési Nonprofit Kft-jével kialakult kiváló partnerségre és szakmai bizalomra épülő szoros együttműködés jelen beruházás ideje alatt is megvalósult, a szakemberektől az adminisztratív teendőket is ideértve jelentős segítséget kaptak. Mindezért Estók Mihályné a település nevében köszönetét fejezi ki.

A stílusosan szeptember 2-ára, a 2019/2020-as tanév kezdetére időzített projektátadó ünnepség az épület bejárásával, a fejlesztések bemutatásával zárult.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc

A fejlesztés megvalósítását a TOP-3.2.1-16-BK1-2017-00022 számú projekt tette lehetővé.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 27., 14:25
A kalocsai Török „Töce” Tibor, A-MAFOSZ-fotóművész 16 éves pályafutása legeredményesebb évét zárta. A fotográfus 2021-ben 30 díjat nyert. A több mint 150 kiállításra javasolt képe négy földrészen és 20 különböző országban került bemutatásra. A pályázatokon díjazott képeinek 90 százaléka Kalocsán és annak vonzáskörzetében készült!
2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 29., 16:21
Öltöztesd ünneplőbe az ablakot is, varázslatos hangulatot kölcsönöz az egész szobának! Még >>>
2021. 11. 29., 15:23
Szerdán a nap első felében nem valószínű csapadék, később azonban kisebb mennyiségű melegfronti csapadék érkezik, északon, északkeleten elsősorban hó, míg délnyugat felé haladva már inkább havas eső, eső formájában. Még >>>
2021. 11. 29., 09:54
A baromfi ágazatot érő kár mérséklése érdekében minden könnyítő intézkedést elrendelnek a szakemberek, amint azt a járványhelyzet lehetővé teszi. Még >>>
2021. 11. 29., 09:48
A Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ szervezésében ezúttal a Kolompos együttes mulatságára! Még >>>
2021. 11. 28., 16:00
Az ANDA Present Kft. 10 000 db gyermekmaszkot adományozott a Kertvárosi Általános Iskoláért-Gyermekeinkért Alapítványnak. Még >>>
2021. 11. 28., 14:56
A vádlott szándékosan segítséget kívánt nyújtani 4 szír migráns személynek abban, hogy a szerb-magyar államhatár közeléből Nyugat-Európába, Ausztriába eljussanak. A sikeres szállítást követően Belgrádban 1000 eurót kapott volna fizetségül. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei