2022. 08. 15. hétfő
Mária
: 397 Ft   : 389 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Minimális energiaköltséggel működik a hajósi óvoda-bölcsőde

Zsiga Ferenc  |  2019. 09. 03., 15:30

A már megvalósult energetikai korszerűsítési projektek tapasztalataiból kiindulva a jövőben minimális, szinte csak az alap szolgáltatási díjjal számolva működik a megyei önkormányzat TOP pályázati forrásából megújult hajósi óvoda-bölcsőde – jelentette ki Estók Mihályné Salczer Erzsébet, Hajós város polgármestere azon a szeptember 2-án tartott ünnepségen, amelyet a hajósi "Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése" elnevezésű TOP pályázat keretében felújított óvoda-bölcsőde épület átadása alkalmával tartottak.

Az esemény alkalmával a négy óvodai és egy bölcsődei csoportot befogadó, összesen közel 90 gyermek ellátását biztosító intézmény vezetője, Fetterné Bakos Ágnes a polgármesterhez és a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Területfejlesztési Nonprofit Kft-jét képviselő Tímár Zoltánhoz fordulva köszönte meg a beruházást, amely mint hangsúlyozta, jelentős lépés az óvoda-bölcsőde korszerű működtetéséhez, és ami az épület külső-belső esztétikai megjelenésére is kihat.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
Balra Estók Mihályné polgármester, mellette Fetterné Bakos Ágnes intézményvezető
Forrás: Zsiga Ferenc

Az óvodások szívmelengető, magyar és német nyelven előadott műsorát követően Estók Mihályné Salczer Erzsébet kifejtette: a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat pályázatán elnyert 42,8 millió forint vissza nem térítendő támogatásból megtörtént a több száz négyzetméter alapterületű óvoda-bölcsőde épületkomplexum homlokzati és tető szigetelése, részben a nyílászárók cseréje, és ami a költségek között jelentős tétellel szerepelt, napelemek elhelyezése az épület tetején.

A településvezető rámutatott: a már megvalósult, hasonló beruházások tapasztalataiból kiindulva bizton állítható, hogy a megvalósult fejlesztés eredményeként a jövőben gyakorlatilag a nullához közelít majd az épület energiaszámlája, hiszen a napelemek mind a világításhoz, mind a meleg víz előállításhoz szükséges energiát megtermelik.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc

A polgármester kiemelte: a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Területfejlesztési Nonprofit Kft-jével kialakult kiváló partnerségre és szakmai bizalomra épülő szoros együttműködés jelen beruházás ideje alatt is megvalósult, a szakemberektől az adminisztratív teendőket is ideértve jelentős segítséget kaptak. Mindezért Estók Mihályné a település nevében köszönetét fejezi ki.

A stílusosan szeptember 2-ára, a 2019/2020-as tanév kezdetére időzített projektátadó ünnepség az épület bejárásával, a fejlesztések bemutatásával zárult.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc

A fejlesztés megvalósítását a TOP-3.2.1-16-BK1-2017-00022 számú projekt tette lehetővé.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 08. 13., 15:25
A projekt elsődleges célcsoportja a megyében élő, 30 év feletti inaktívak és 50 év feletti regisztrált álláskeresők, másodlagos célcsoportját az önkormányzati és gazdasági szereplők alkotják, amelyek egymásra találva erősíthetik együttműködésüket, s így hozzájárulhatnak az elsődleges célcsoport munkaerőpiacra történő visszatalálásához.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 08. 15., 15:30
Az elsődleges veszélyforrást a villámlás jelenti, de megerősödhet a szél, és jégeső is előfordulhat. Még >>>
2022. 08. 15., 14:37
Amikor internetes adatokról esik szó, a lényeg mindig a fogyasztók tudatosságában áll: azaz, hogy milyen adatot és hol osztanak meg magukról. Még >>>
2022. 08. 15., 08:19
Két személyautó eddig tisztázatlan körülmények között frontálisan összeütközött. Még >>>
2022. 08. 15., 08:12
Kalocsán augusztus 20-án, szombaton a piac zárva tart! Még >>>
2022. 08. 14., 18:15
A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 29 és 34 fok között valószínű. Még >>>
2022. 08. 13., 08:47
Augusztus második felében már érdemes megkezdeni a gyermek felkészítését az iskolára. Nem feltétlenül az olvasókönyvet vagy az írásfüzetet kell elővenni, hanem inkább játékos feladatokkal érdemes ráhangolni őket - javasolta a szakember. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés