2024. 06. 19. szerda
Gyárfás
: 396 Ft   : 369 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Orbán-napi Natúrparki Családi Nap az Őrjegben – A gyermeknapon a kisebbeket kiemelt figyelem kísérte

Zsiga Ferenc  |  2024. 05. 31., 19:01

Immáron harmadik éve, hogy a Hajós-Pincefaluban zajló Orbán-napi borünnephez kapcsolódva rendezték meg a Natúrparki Családi Napot az Őrjegben. A május 25-én, szombaton megtartott családi nap idén éppen gyermeknapra esett, ezért a kisebbek számára egy a szokásosnál is nagyobb sátrat állítottak fel benne színezőkkel, színes homokkép készítéssel, különféle fajátékokkal. Emellett szabadtéri játékok is várták a kicsiket, akik közül néhányat elég volt kimozdítani, hogy a Hajósi kaszálók és löszpartok természetvédelmi terület szabadon látogatható Alföldi-Kéktúra túraútvonalát is megismerje.

A megfáradt családokat a gulyakúti pihenőhely várta, amely egy igazán családias, természetközeli helyszínt biztosított a családi napra érkezőknek.

Jöttek is gyalogosan, az ingyenesen bérelhető kerékpárokkal, vagy a Hajósi Pincefalu központjában működő információs ponttól induló taxijárattal.

Ezen a pihenőhelyen található a Google térképeken is fellelhető Őrjegi banyakemence, amelyben kora reggeltől házi kenyerek, kelt kalácsok és sütemények készültek, ráadásul bárki bekapcsolódhatott a kemencés sütés rejtelmeibe.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)


A gyógynövényes frissítők és ökológiai gazdálkodásban készült borok mellé kecskesajtokat, és most először rackajuhból készített Őrjegi-gulyást is kóstolhattak az érdeklődők.

A rendezvény helyszínére érve a legfőbb látványosság ezúttal is a területen legelő 50 példányos magyar házi bivalygulya volt, a hatalmas állatokhoz most még közelebb lehetett férkőzni a vezetett túra keretében.

A változatos programok közül a lovagoltatás, a szarvasgomba kutyás kereső bemutató, terápiás terelőkutya bemutató, a kerámikus foglalkozás és madárodú készítés volt a legnépszerűbb.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)


Az egyedülálló rendezvényhelyszín hangulatát a Levendula Citerazenekar előadása fokozta, bevonva a közönséget a gyerekdalok és népdalok éneklésébe.

Amint azt a nap végén Agócs-Paluska Évától, az Őrjeg és Szőlőhegyei Natúrpark Egyesület elnökétől megtudtuk, az egész napos, kitűnő idővel párosuló szombati rendezvényen mintegy 350 látogató vett részt.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 06. 18., 08:45
Bejelentés érkezett arról, hogy Akasztón valaki ittasan furikázik egy kék autóval délután. A rendőrök hamar az autó nyomára bukkantak, ami az egyik kereszteződésben, az út mellett egy virágosládán egyensúlyozott. A jármű vezetője ugyanis kanyarodás közben túlkormányozta a kocsit és felhajtott a betonból kiöntött elemre. Még >>>
2024. 06. 17., 12:16
A gyanú szerint 2024. június 14-én este egy keceli házban egy 54 éves férfi és szállásadója italozás közben összevesztek. A későbbi áldozat a lustasága miatt próbálta felelősségre vonni a nála lakó férfit, akit a ház körüli munkák elvégzésére fogadott fel. Az albérlő a szóváltás során mérgében fojtogatni kezdte a házigazdát, majd ököllel megütötte, végül elővett egy kést, amivel nyakon szúrta vitapartnerét. Még >>>
2024. 06. 17., 10:06
A tavalyi gyenge termésnél jobb, de a 2022-es mennyiségnél kevesebb termésre lehet számítani. Még >>>
2024. 06. 16., 08:28
Országosan ellenőrzik az egyenruhások a járművezetőket 2024. június 17. és 23. között. Még >>>
2024. 06. 14., 12:18
A Bács-Kiskun vármegyében lévő többi határátkelőhely az eddig megszokott rendben működik. Még >>>
2024. 06. 14., 08:36
A kulturális, művészeti tematikájú portál a ma kezdődő Kék Madár Fesztivál kapcsán készített interjút a fesztiváligazgatóval. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK