2022. 08. 10. szerda
Lőrinc
: 401 Ft   : 393 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Rohamléptekkel halad a Hajós-Pincefaluhoz vezető út hídjának építése

Zsiga Ferenc  |  2019. 05. 28., 09:31

Hajós a megyei TOP pályázati keretből 800 millió forint fejlesztési forrást nyert el, ebbe beletartozik a város és a Pincefalu közötti, erősen leromlott állapotban lévő út és a Duna-völgyi Főcsatorna hídjának rekonstrukciója. Az út és a híd építési munkálatait folyamatosan figyelemmel kísérjük, szerencsére legfrissebb tapasztalataink is kedvezőek.

Amint arról korábban beszámoltunk, a szinte teljesen új híd építésének idejére ideiglenes, váltakozó forgalomra alkalmas, egy sávon járható hidat építettek.

A megújuló híd csak nemrégiben kezdődött építési munkálatai, különösen az elmúlt hetek esős időjárása miatt komoly kihívást jelentettek a kivitelezőnek. Ám ennek ellenére szinte folyamatosan dolgoznak, hogy legkorábban május végén, június elején már a megújult híd szolgálja a közlekedést.


Forrás: Zsiga Ferenc

A helyszínen járva azt tapasztaltuk, hogy a felvonulási területen lévő, illetve dolgozó korszerű gépek, az alkalmazott technológia támasztja alá azt az optimista előrejelzést, hogy

a híd talán már május végére, június elejére elkészülhet.

Természetesen akkor még ott lesz a rekonstrukcióval érintett út hidat érintő részének újra aszfaltozása, ami ezt a pár száz métert leszámítva a Hajós helyiségjelző tábla és a Császártöltés- Baja irányába vezető út között nagyobb részben már elkészült.

A megújuló út és híd, a Pincefalun belüli buszöblök, buszmegállók kiépítése, a járdák térburkolattal történő ellátása komoly településképi változást hoz a hajósi Pincefaluban,  Hajós-Baja borvidék szívében”– mondta portálunknak Estók Mihályné Salczer Erzsébet.


Forrás: Zsiga Ferenc

A polgármester rámutatott: a borvidék és a megújuló pincefalu az ország és a megye mellett olyan kincse Hajósnak, a hajósi embereknek, ami a fiataloknak jövőképet, munkalehetőséget adhat, hogy legyen miért itt befektetni, itt maradni, legyen miért hazajönni.


Forrás: Zsiga Ferenc

Mint a településvezető elmondta, ígéret van arra: amennyiben a megyei TOP keret év végi zárásakor - a meg nem valósult pályázatok miatt - plusz forrás mutatkozik, abból a hajósi Pincefalu turisztikai fejlesztése is részesülhet.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 08. 09., 07:48
Szombaton már kora reggel megkezdődött a falunap rendezvénysora a sokéves hagyományokkal rendelkező horgászversennyel, majd sportprogrammal folytatódott a műsor. Délután három órakor a falunap ünnepélyes megnyitóján beszédet mondott Katona György polgármester. A napot retro buli zárta, a hajnali kifulladásig.
2022. 08. 07., 08:20
Már 850 ezer hektárt érint az aszálykár az országban, az előrejelzések szerint az idén az őszi búza termésátlaga nem éri hektáronként a négy tonnát, de a korábbi éveknél alacsonyabb lesz az őszi árpa, a rozs, vagy a tritikálé termésátlaga is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 08. 10., 17:28
Balotaszállásnál állították meg a fiatal szerb férfit, aki 10 határsértőt szállított egy személyautóban. Még >>>
2022. 08. 10., 13:03
A pályázat megvalósítására 3,347 milliárd forint vissza nem térítendő, 100% intenzitású támogatást biztosítanak. Még >>>
2022. 08. 09., 17:41
A vádlott a sértett egy fa szerszámnyéllel kitartóan, testszerte ütlegelte, aminek következtében a férfi a helyszínen életét vesztette. Még >>>
2022. 08. 09., 10:01
A Készenléti Rendőrség toborzói a jánoshalmi térségben élőknek tartottak tájékoztatót. Még >>>
2022. 08. 08., 17:46
Nagy területen lángra kapott a száraz fű Kecskemét külterületén. Még >>>
2022. 08. 08., 16:35
A célok között szerepel az ittas vezetők kiszűrése. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés