2021. 12. 05.
Vilma
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Rohamléptekkel halad a Hajós-Pincefaluhoz vezető út hídjának építése

Zsiga Ferenc  |  2019. 05. 28., 09:31

Hajós a megyei TOP pályázati keretből 800 millió forint fejlesztési forrást nyert el, ebbe beletartozik a város és a Pincefalu közötti, erősen leromlott állapotban lévő út és a Duna-völgyi Főcsatorna hídjának rekonstrukciója. Az út és a híd építési munkálatait folyamatosan figyelemmel kísérjük, szerencsére legfrissebb tapasztalataink is kedvezőek.

Amint arról korábban beszámoltunk, a szinte teljesen új híd építésének idejére ideiglenes, váltakozó forgalomra alkalmas, egy sávon járható hidat építettek.

A megújuló híd csak nemrégiben kezdődött építési munkálatai, különösen az elmúlt hetek esős időjárása miatt komoly kihívást jelentettek a kivitelezőnek. Ám ennek ellenére szinte folyamatosan dolgoznak, hogy legkorábban május végén, június elején már a megújult híd szolgálja a közlekedést.


Forrás: Zsiga Ferenc

A helyszínen járva azt tapasztaltuk, hogy a felvonulási területen lévő, illetve dolgozó korszerű gépek, az alkalmazott technológia támasztja alá azt az optimista előrejelzést, hogy

a híd talán már május végére, június elejére elkészülhet.

Természetesen akkor még ott lesz a rekonstrukcióval érintett út hidat érintő részének újra aszfaltozása, ami ezt a pár száz métert leszámítva a Hajós helyiségjelző tábla és a Császártöltés- Baja irányába vezető út között nagyobb részben már elkészült.

A megújuló út és híd, a Pincefalun belüli buszöblök, buszmegállók kiépítése, a járdák térburkolattal történő ellátása komoly településképi változást hoz a hajósi Pincefaluban,  Hajós-Baja borvidék szívében”– mondta portálunknak Estók Mihályné Salczer Erzsébet.


Forrás: Zsiga Ferenc

A polgármester rámutatott: a borvidék és a megújuló pincefalu az ország és a megye mellett olyan kincse Hajósnak, a hajósi embereknek, ami a fiataloknak jövőképet, munkalehetőséget adhat, hogy legyen miért itt befektetni, itt maradni, legyen miért hazajönni.


Forrás: Zsiga Ferenc

Mint a településvezető elmondta, ígéret van arra: amennyiben a megyei TOP keret év végi zárásakor - a meg nem valósult pályázatok miatt - plusz forrás mutatkozik, abból a hajósi Pincefalu turisztikai fejlesztése is részesülhet.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)
2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>
2021. 12. 04., 08:57
A negyedik játéknaphoz értünk, nézzük a feladványt! Még >>>
2021. 12. 04., 08:52
A TEIT támogatásával tette egy-egy mikuláscsomaggal örömtelibbé a kalocsai óvodás gyerekeknek a Mikulás-napot a koronavírus-járvány árnyékában a kalocsai önkormányzat. Még >>>
2021. 12. 03., 17:15
Sajnálattal tudatjuk, hogy elhunyt a kedd délután történt Vasút utcai baleset sérültje. Még >>>
2021. 12. 03., 14:15
A dekoratív mikulásos ajtódíszeket akár kisgyerekkel együtt is el lehet készíteni. Még >>>
2021. 12. 03., 13:12
December 5-én, Advent második vasárnapján délután 17.00 órakor érseki szentmise keretében megáldják a Szent István király (egykori Jezsuita) templomban az idei év új főzésű pálinkáit Szent Miklós püspök, a pálinkafőzők védőszentje közbenjárását kérve. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés