2021. 12. 06. hétfő
Miklós
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Tök jó évjárat! – Halloween-i Tökös Újborkóstoló Hajóson

Helyszín: Hajósi Pincefalu, Minderbio tér
Dátum: 2016. október 29., szombat 14:00
Tök jó évjárat! – Halloween-i Tökös Újborkóstoló Hajóson

A Hajósi Pincefaluért Egyesület második alkalommal tartja meg a Tökös Nyitott Pince Napokat, amelynek során tíz nyitott pince várja majd az érdeklődőket a töklámpások hadával kivilágított pincefaluban. A pincékben már akár idén forrott borokat is kóstolhatunk, és érdemes! Híreink szerint ugyanis közepes mennyiségek mellett átlagot meghaladó minőségű borokat érlel az idei évjárat! Akiben buzog a versenyszellem, az tököt kap, és ráfaraghat. Mégpedig két kategóriában is!

A Hajós-Pincefaluba ellátogató borkedvelők 2016-os évjáratú, tehát idén ősszel szüretelt újborokat is megkóstolhatnak a Hajósi Pincefaluért Egyesület október 29-én, szombaton tartandó rendezvényén, amellyel a tavaly útjára indított hagyományát folytatja a hajósi szőlészeket, borászokat, vállalkozókat, támogatókat és a hajósi önkormányzatot tömörítő szervezet. Az előző évi, hagyományteremtő rendezvényhez képest újdonság, hogy az információs pont és a kürtöskalácsos, sültkolbászos, lángossütő is a Minerbio téren lesz megtalálható. Kóstolójegy és kóstolópohár vásárlására az információs pontnál lesz lehetőség.

A rendezvény során a hajósi Szent Imre Általános Iskola diákjai által készített töklámpásokkal világítják ki az egész pincefalut. A töklámpákat délután négy órakor gyújtják meg. A tökös rendezvényen azonban más formában is szerephez jutnak a tökök: a vállalkozó szelleműek tökfaragó versenyen is összemérhetik tehetségüket.
A versenyre két kategóriában lehet nevezni: a legrémisztőbb, azaz a Rémül-tök kategóriában, illetve a legviccesebb, vagyis a Röhög-tök kategóriában értékeli majd az alkotásokat a zsűri. A tökök a Minerbio téren kiállításra kerülnek, a nyertesek pedig értékes borokat kapnak ajándékba.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>
2021. 12. 06., 13:34
A több tagcserén is áteső Omega a legnépszerűbb hazai beatzenekarok egyike lett, Kóbor pedig idővel a gitár helyett csak az éneklésre koncentrált. Még >>>
2021. 12. 06., 10:52
Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására. Még >>>
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés