2021. 12. 07. kedd
Ambrus
: 366 Ft   : 324 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Csoportos garázdaság: négy sérült Hartán – Állítólag figyelmeztető lövés is dördült

Illés György Cinó  |  2016. 11. 21., 19:31

Megkeresésünkre a rendőrség – a nyomozás érdekeire hivatkozva, igen szűkszavúan – csupán annyit közölt a péntek este Hartán történtekkel kapcsolatban, hogy az ügyben a Kalocsai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytat eljárást csoportos garázdaság megalapozott gyanújával. A helyszínen tartózkodó tanúktól azonban más, részben egymásnak ellentmondó információk is eljutottak szerkesztőségünkhöz.

Ezek alapján péntekről virradó éjszaka – illetve hajnalban, meg nem erősített híreink szerint 4 és fél 5 között – az egyik fiatalok által kedvelt, hartai szórakozóhelyen mulatozó két társaság közt alakult ki nézeteltérés, amelyet a szórakozóhely előtt tettlegesség útján kívántak dűlőre vinni. A verekedésnek a biztonsági őrök szerettek volna véget vetni, de a dulakodók egy része ellenük fordult.

Több személy meg is sérült a dulakodásban.

A szóbeszéd szerint lövés is dördült az incidens során.

Egyes elbeszélések szerint gázpisztoly sült el, más tanúk szerint riasztópisztolyból adtak le figyelmeztető lövést. Hogy ki, arról szintén ellentmondó visszaemlékezések jutottak el hozzánk.

A portálunknak megszólalók szerint az eset fordulhatott volna komolyabbra is, ugyanis

állítólag az egyik dulakodó kést rántott, és azzal fenyegette az egyik biztonsági őrt. Ez a narratíva szerint ez a biztonsági őr adott le figyelmeztető lövést riasztópisztolyából.

Más elbeszélések szerint a pisztoly az őr ellen támadónál volt. Ismét más tanúk beszámolói a késelésről egyáltalán nem szólnak, és a pisztollyal kapcsolatban sem tudtuk egyértelműen tisztázni a kérdést, bár mindkét elem egymástól független elbeszélésekben is fölbukkant.
Ennek alapján kíséreltük meg rekonstruálni a történteket a föntiek szerint, azonban ez egyelőre csak hipotézis.

Sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudták…

A rendőrség a nyomozás érdekeire való hivatkozással a fönti információinkat sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta, amikor az ügy kapcsán telefonon kértünk tájékoztatást a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálatától.
Csupán annyit közöltek, hogy az eset kapcsán
 
a Kalocsai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytat eljárást csoportos garázdaság ügyében.


Megkerestük a mentőszolgálat sajtóosztályát is kérdéseinkkel, hiszen információink szerint több személy az ellátásukra szorult, egyes híresztelések szerint kórházba is kellett őket szállítani.

A kép illusztráció!

A mentősök ezt megerősítették: válaszukból megtudtuk, hogy

négy személyt valóban kórházba kellett szállítaniuk. Közülük a helyszíni vizsgálat alapján egyik sem volt életveszélyes állapotban.

Konkrét kérdésekkel tudakozódtunk az iránt is, hogy voltak-e lőtt, illetve szúrt sérülések is a sérülteken, amire azonban azt a választ kaptuk, hogy az ügyről további tájékoztatás nem adható.

Az alkohol a bűnös

A kérdéses szórakozóhely üzemeltetőjét is megkerestük telefonon. Az üzemeltető, aki a történtek idején maga értesítette a rendőrséget, nem örült ugyan a nyilvánosságnak, de az eset kapcsán néhány gondolatot mégis megosztott munkatársunkkal.

Elmondta: a történet résztvevőit jól ismeri, régi vendégei, főleg korábban gyakori látogatói voltak a szórakozóhelynek, és eddig ilyen probléma nem volt velük.

A történteket az alkoholnak tudja be.

Fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy az egység vétlen vendégei nem voltak még közvetett veszélyben sem, mivel a csetepaté a bejáraton kívül történt.
Hozzátette:

sajnálja, hogy mindenféle találgatások és hamis híresztelések láttak napvilágot, hiszen az ügynek nagyobb volt a füstje, mint a lángja, amit az is bizonyít, hogy a torzsalkodásnak nincsenek súlyos sérültjei.

A tulajdonos elégedetten szólt a biztonsági őrök munkájáról, akik, mint mondta, régi munkatársak, akik többször bizonyítottak már, és most is meg tudták oldani a helyzetet úgy, hogy senki nem szenvedett igazán súlyos sérülést, a békésen szórakozó közönség pedig egyáltalán nem került veszélybe.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 07., 10:30
A karácsonyi szezonban ismét karitatív kampányt indít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az OMV Hungária: a töltőállomásokon megvásárolható adománykártyákkal lehet támogatni az alapítvány munkáját. Még >>>
2021. 12. 07., 08:41
A hetedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>
2021. 12. 06., 13:34
A több tagcserén is áteső Omega a legnépszerűbb hazai beatzenekarok egyike lett, Kóbor pedig idővel a gitár helyett csak az éneklésre koncentrált. Még >>>
2021. 12. 06., 10:52
Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására. Még >>>
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés