2021. 12. 05.
Vilma
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Hármas ingatlanvásárlás – Faluközpontja szépítésébe kezdene Harta

2016. 04. 19., 09:40

Az év első hónapjaiban komoly ingatlanvásárlási döntéseket hagyott helyben a hartai képviselő-testület. Bár a határozatot még február végén hozta meg a grémium, annak hatása hónapokkal később lesz majd látható és a helyiek bőrén érzékelhető. A tervezett célokról Dollenstein László polgármester számol be.

– A faluközpontban szeretnénk egy tágasabb, szebb centrumot kialakítani – vágott a közepébe a településvezető. – A legmeghatározóbb épület az orvosi rendelő, amelynek egy korábban eladott szárnya került most vissza hozzánk. Változnak az idők, és úgy látjuk, jobb, ha önkormányzati kézbe kerül a rendelő – indokolta az ingatlanválasztás okát Dollenstein László, hozzátéve, hogy 25 millió forintért kapták meg az épületet, amelyet megyei uniós keretből terveznek felújítani. Amennyiben ez a beruházás megvalósul

jó néhány évtizedre megoldódik az épület állagmegóvásának kérdése, deklarálta a polgármester.


Forrás: Baon

– A második épület, az 1934-ben épült, egykori mozi épülete is korábban önkormányzati tulajdonban állt. Ehhez 5 millió forintért jutottunk hozzá. Ebből közösségi térnek, eseti piacoknak és rendezvényeknek otthont adó helyszínt szeretnénk kialakítani – mondta Dollenstein László, megjegyezvén, hogy bár az ingatlan jelenlegi állaga hagy kívánnivalót maga után, a kínált vételáron vétek lett volna elszalasztani a vásárlási lehetőséget.

– Ha már lúd, legyen kövér – folytatja a polgármester. – A mozi épületével szemben áll a volt mezőgazdasági üzem tulajdonában lévő, jelenleg kihasználatlan üzletközpont, amelyhez 4 millió forint plusz ÁFA összegért sikerült hozzájutni – zárta a 35 millió forint összköltségért frissen megszerzett ingatlanok felsorolását Harta első embere.

Mint elmondta, a vásárlások a 2016-os évre szánt fejlesztési tartalékok több mint felét felemésztették, ugyanakkor meggyőződése, hogy a kínálkozó lehetőségeket ki kellett használni.

– Az egykori üzletközpont elrendezése építészeti szempontból elég szerencsétlen. Nincsen földszintje, hanem egy félemelet épült az ingatlan alatt lévő pincére. Nincsen kizárva az sem, hogy az épület az elkövetkező egy-két évben esetleg áldozatává válik távlati céljainknak, miszerint nagyobb összefüggő teret szeretnénk kialakítani a faluközpontban. Ehhez további ingatlanokat is kellene vásárolnunk, amihez azonban sajnos bőven van kínálat mind üresen álló lakó-, mind kihasználatlan üzleti ingatlanok tekintetében – vázolta a harmadik épület elképzelhető jövőjét a polgármester.

Hangsúlyozta: egyelőre semmi nincsen kőbe vésve, de bízik abban, hogy a TOP-pályázaton az orvosi rendelő létesítményének helyrehozatalára és a néhai mozi átalakítására is be tudják nyújtani beadványukat.

– Azt is elképzelhetőnek tartom, ha valaki a lakosság köréből valami úttörő ötlettel keres fel bennünket a volt üzleti épület funkcióval történő megtöltésére, hogy ideiglenesen, egy-két évre akár bérleti díjtól mentesen is a rendelkezésére bocsátanánk. Nyilván ez átmeneti ajánlat, de mivel egykoron a pincében vendéglátó egység működött, az emeleti helyiség pedig akár üzletként is hasznosítható lenne, várjuk a javaslatokat – tért rá a harmadik, egyelőre bizonytalan jövőjű épület hasznosítására Dollenstein László, egyben tovább dobva a labdát a Hartán vállalkozás indítását tervezőknek.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)
2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>
2021. 12. 04., 08:57
A negyedik játéknaphoz értünk, nézzük a feladványt! Még >>>
2021. 12. 04., 08:52
A TEIT támogatásával tette egy-egy mikuláscsomaggal örömtelibbé a kalocsai óvodás gyerekeknek a Mikulás-napot a koronavírus-járvány árnyékában a kalocsai önkormányzat. Még >>>
2021. 12. 03., 17:15
Sajnálattal tudatjuk, hogy elhunyt a kedd délután történt Vasút utcai baleset sérültje. Még >>>
2021. 12. 03., 14:15
A dekoratív mikulásos ajtódíszeket akár kisgyerekkel együtt is el lehet készíteni. Még >>>
2021. 12. 03., 13:12
December 5-én, Advent második vasárnapján délután 17.00 órakor érseki szentmise keretében megáldják a Szent István király (egykori Jezsuita) templomban az idei év új főzésű pálinkáit Szent Miklós püspök, a pálinkafőzők védőszentje közbenjárását kérve. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés