2021. 10. 27. szerda
Szabina
: 365 Ft   : 315 Ft Benzin: 492.0 Ft/l   Dízel: 506.5 Ft/l   Írjon nekünk

Harta Önkormányzata vásárolta meg és működteti a Duna-parti Panoráma Halászcsárdát – A BM Gazdaságélénkítő Programban 200 milliót nyert a nagyközség

Harta Önkormányzata vásárolta meg és működteti a Duna-parti Panoráma Halászcsárdát – A BM Gazdaságélénkítő Programban 200 milliót nyert a nagyközség
Zsiga Ferenc  |  2021. 09. 03., 11:46

A Belügyminisztérium által kiírt Gazdaságélénkítő Program III. ütemének pályázatán elnyert 200 millió forint forrásból Harta Nagyközség Önkormányzata megvásárolja, majd korszerűsítés után a helyi és a turisztikai igények kielégítésére hasznosítja a közismert Duna-parti Panoráma Halászcsárdát. A „Hartai Felsőzátonyi sziget turisztikai célú, valamint konyhai kapacitást bővítő fejlesztése” című projektről Dollenstein László polgármestert kérdeztük.

Dollenstein László elmondta: Önkormányzatunk a pályázati támogatásból egy nemrégiben még működő, gyönyörű dunai környezetben elhelyezkedő, közkedvelt éttermet vásárol és azt a mai kor követelményeinek megfelelően felújítja. Az ingatlan az önkormányzat területe által körbevett vendéglátóipari egység, mely Harta Duna-part, Felsőzátonyi-szigeten található Panoráma Halászcsárda. Az ingatlan megvásárlásával egy bejáratott, a helyiek és a turisták által közkedvelt vendéglátó egység kerül az önkormányzat tulajdonába, mely egyszerre 15 főnek szálláshelyet is tud biztosítani a tetőtérben kialakított szobákban.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

A cél az ingatlan vásárlásával vállalkozási tevékenységként, a helyi lakosság részére napi menü, illetve a’la carte étkezés biztosítása, szezonális jelleggel a turisták kiszolgálása. Az ingatlan vételára 95 millió forint, de korszerűsítésre van szükség. A felújítás részeként a főzőkonyhát bővítjük, és az épületet alakítjuk át. A felújítás költsége 74 millió 903 ezer forint, mely a meglévő konyha és kiszolgáló épületrész földszinti átépítését, meglévő épület bővítését bejárati előtérrel, egyéb kiszolgáló és szociális helyiségek átalakítását foglalja magába. A konyhatechnológiai berendezések, eszközök és 2 darab hűtőkamra beszerzése 21 millió 237 ezer forintba kerül. A fent maradó összegből a projektelőkészítés (műszaki tenderterv, ingatlan értékbecslés) költségeit, ügyvédi díj, közbeszerzés, projektmenedzsment kiadásait fedezzük – részletezte a projekt fő jellemzőit a polgármester.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Dollenstein László hozzátette: az önkormányzat a beruházás megvalósításával 6 fő foglalkoztatását vállalja. A megvalósult beruházás fenntartását, üzemeltetését Harta Nagyközség Önkormányzata és Dunatetétlen Község Önkormányzata által alapított Harta Dunatetétlen Intézményfenntartó Társulás intézménye, a Hartai Hársfavirág Szociális Központ fogja végezni, vállalkozási tevékenységként.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 10. 23., 11:49
A kezdeményezés küldetése egy olyan politikától független kitüntető cím adományozása, amelynek megkérdőjelezhetetlen értéke van a közvélemény szemében. Évek óta több száz jelölés érkezik elbírálásra az előre meghirdetett 10 kategóriában, a jelölt lehet egyetlen személy vagy alkotói csoport, közösség illetve egyesület. A VOSZ kibővült elnökségi ülésén szakmai érveket figyelembe véve választják ki közülük a kategóriagyőzteseket.
2021. 10. 22., 15:51
Mit csinál a TDM? Mit csinál a Kalocsa mellett több települési önkormányzat, valamint több közcélú civil és gazdálkodó szervezetek közös tulajdonában álló Kalocsa és Térsége Turisztikai Kft.? Kevesen látnak bele a nonprofit Kft. működésébe, ők most a társaság működéséről szóló beszámoló elfogadását célzó képviselő-testületi előterjesztés mellékletéből kaphatnak választ kérdéseikre.
2021. 10. 21., 15:31
Még az előző kiállítás – Magyar Zita kerámiái – is látható volt a Fazekas Alkotóházban vasárnap délután, ahol a Kalocsai Hagyományőrző Egyesület tagjai által a krumplis pogácsa készítésének tudományával, egyúttal, a házigazda Kovács László jóvoltából a kemencés sütés-főzés fortélyaival ismerkedhettek az érdeklődők.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 10. 27., 09:35
Az MVM DÉMÁSZ Áramhálózati Kft. szolgáltatásuk minőségének javítása érdekében hálózati munkákat végeznek 2021.11.02. 8:00-15:00 óra között. Még >>>
2021. 10. 26., 21:19
Egy Land Rover és egy Mercedes-Benz S350 személyautó akadt fenn az ellenőrzésen. Még >>>
2021. 10. 26., 08:50
33 sofőr esetében helyszíni bírságot alkalmaztak, 39 személynek közigazgatási bírságot szabtak ki, és 173 fővel szemben közigazgatási eljárás indult. Még >>>
2021. 10. 25., 13:39
A pályázat kiírásáról a legutóbbi testületi ülésen döntöttek a képviselők. A határidő: december 7. Még >>>
2021. 10. 25., 08:30
A férfit három nappal később ellenőrizték, miközben ismét vezette járművét. A férfit ismét előállították a rendőrkapitányságra. Még >>>
2021. 10. 24., 11:13
Kettős nemzeti ünnepünket szentmisével és evezős bállal zárta Kalocsa Város polgármestere. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

Az Európai Védelmi Ügynökség égisze alatt futó Helikopter Harcászati Oktatói Kiképzés (Helicopter Tactics Instructor Course, HTIC) vette kezdetét az MH Pápa Bázisrepülőtéren október elején.
Második alkalommal rendezték meg Balatonakarattyán a helikopter pilóták és fedélzeti technikusok találkozóját, ahol - a műszaki állomány mellett - a polgári szakszolgálatnál tevékenykedő pilóták is tiszteletüket tették október 9-én, szombaton.
Az Air France Nizza és Párizs – Orly között teljesített járatot az eddigieknél jóval nagyobb arányban, 30 százalékban fenntartható kerozint használó repülőgéppel.
Friss hírek a KC-390-es gyártósoráról, ezúttal azonban még nem a magyar szállítógépekről, hanem az első portugál példányról. Mutatjuk az Embraer videóját!