2021. 12. 07. kedd
Ambrus
: 366 Ft   : 324 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Hartán 56 milliós sportfejlesztésből 20 milliót az utánpótlás nevelésére fordítanak – Az önerőt a Német Nemzetiségi Önkormányzat biztosította

Zsiga Ferenc  |  2019. 01. 01., 18:52

A legendásan, napjainkban is sikeres, a Bács-Kiskun Megyei Labdarúgó-bajnokság első osztályában szereplő hartai futball és sport, mintegy az eddigi eredmények elismeréseként, jelentős tőkeinjekciót kapott. A községben a Bozsik-program keretében elnyert 56 millió forint pályázati forrásból nem csak a sportpályát, a hozzá tartozó létesítményeket fejlesztik, de 20 millió forintot célzottan az utánpótlás nevelésére fordítanak. A pályázathoz szükséges 3,2 millió forint önerőt, a megyében szinte példa nélkül, a helyi Német Nemzetiségi Önkormányzat biztosította.

Dollenstein László polgármester arról tájékoztatta portálunkat, hogy Harta Község Önkormányzata a Bozsik-program keretében 56 millió forint pályázati támogatásban részesült. A pályázathoz szükséges 3,2 millió forint önerőt a Német Nemzetiségi Önkormányzat biztosította. Ez utóbbi két okból is rendkívüli és figyelemre méltó. Egyfelől azért, hogy egy kisebbségi önkormányzatnak van 3,2 millió forintja, másfelől, hogy ezt kifejezetten a fiatalokra és nem más közösségi célra fordítja.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

A polgármester szerint a több mint félszáz milliós fejlesztési lehetőség nyilvánvalóan azoknak a szép eredményeknek is szól, amit a Harta SE és más szakosztályok az elmúlt években, évtizedekben felmutattak.

Dollenstein László a fejlesztésekről szólva azt hangsúlyozta, hogy az 56 milliós pályázati összegből a pálya működtetéséhez szükséges kötelező biztonsági feltételeket teremtették meg.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Műanyag csere- és edző padokat szereltek fel, a gyepet immár automata öntözőberendezés locsolja. A projekt lehetőséget teremtett arra is, hogy a közönséget és a sportolókat térkővel kirakott nagy parkoló fogadja.

Dollenstein László emlékeztetett, hogy a Bozsik-program köztudottan az utánpótlás neveléséről is szól, ezért a projektösszegből 10 millió forintot közvetlen erre a célra fordítanak, további 10 millió forintból pedig egy a csapat szállítását biztosító kisbuszt vásárolnak.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 07., 10:30
A karácsonyi szezonban ismét karitatív kampányt indít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az OMV Hungária: a töltőállomásokon megvásárolható adománykártyákkal lehet támogatni az alapítvány munkáját. Még >>>
2021. 12. 07., 08:41
A hetedik játéknaphoz érkeztünk, lássuk a feladványt! Még >>>
2021. 12. 06., 19:35
Kedves Gyerekek! Bízunk benne, minden kiscsizma megtelt már ma reggelre! Még >>>
2021. 12. 06., 13:34
A több tagcserén is áteső Omega a legnépszerűbb hazai beatzenekarok egyike lett, Kóbor pedig idővel a gitár helyett csak az éneklésre koncentrált. Még >>>
2021. 12. 06., 10:52
Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására. Még >>>
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés