2021. 12. 05.
Vilma
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Hartánál találták meg a Hableány egyik dél-koreai áldozatát – Nagy erőkkel vonult fel a rendőrség, a dél-koreai nagykövetség munkatársa a helyszínen

Zsiga Ferenc  |  2019. 06. 03., 14:00

A hartai gabonakikötőben horgonyzó J. Strauss gabonaszállító uszály hajó orr felöli egyik sodronykötelén a jobb hóna alatt fennakadva, ma reggel 9 óra körül fedezték fel azt az immár bizonyosan dél koreai elhunytat, aki a Hableány szerda esti katasztrófájánál esett a Dunába.

A holttestet nem a gabonasiló személyzete, hanem egy arra járó hartai hölgy fedezte fel, majd értesítették a hatóságokat. A meredek part miatt a feltalálás helyén nem tudták kiemelni a holttestet, ezért a rendőrök először kötelekkel átkötötték a testet, majd rendőrségi motorcsónakkal a pár száz méterrel lejjebb, a Panoráma Halászcsárdánál lévő strandhoz vontatták, ott emelték ki a vízből.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc

A helyszínre érkező nyomozók egy nagy méretű zöld helyszínelő sátrat vontak a holttest fölé és fehér kámzsaruhában, maszkkal a szájukon, orvos jelenlétében megkezdték a holttest ruházatának átvizsgálatát, elvégezték az ilyenkor szokásos helyszínelési feladatokat.

A rendőrség 10 óra körül kordonnal lezárta a helyszínt, oda csak a rendőröket, illetve a dél-koreai nagykövetség munkatársát engedték be.

Kegyeleti szolgáltató 13 órakor még nem volt a helyszínen, a helyi önkormányzatot sem értesítették, hogy a temetőben lévő halotthűtőt igénybe kívánnák venni.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc

Szemtanú elmondása szerint, a dél-koreai férfi holttest „jó állapotban” volt, vonásaiból egyértelműen arra lehet következtetni, hogy ázsiai országból származik. Ezen a helyszínen nem az első eset, hogy hasonló körülmények között fedeznek fel vízihullát.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)
2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>
2021. 12. 04., 08:57
A negyedik játéknaphoz értünk, nézzük a feladványt! Még >>>
2021. 12. 04., 08:52
A TEIT támogatásával tette egy-egy mikuláscsomaggal örömtelibbé a kalocsai óvodás gyerekeknek a Mikulás-napot a koronavírus-járvány árnyékában a kalocsai önkormányzat. Még >>>
2021. 12. 03., 17:15
Sajnálattal tudatjuk, hogy elhunyt a kedd délután történt Vasút utcai baleset sérültje. Még >>>
2021. 12. 03., 14:15
A dekoratív mikulásos ajtódíszeket akár kisgyerekkel együtt is el lehet készíteni. Még >>>
2021. 12. 03., 13:12
December 5-én, Advent második vasárnapján délután 17.00 órakor érseki szentmise keretében megáldják a Szent István király (egykori Jezsuita) templomban az idei év új főzésű pálinkáit Szent Miklós püspök, a pálinkafőzők védőszentje közbenjárását kérve. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés