2021. 12. 01. szerda
Elza
: 367 Ft   : 323 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Korszerűbb, költséghatékonyabb közszolgáltatások Hartán

Zsiga Ferenc  |  2019. 06. 16., 14:39

Az egy hete Hartán tartott pünkösdi Civil Nap alkalom volt arra is, hogy Dollenstein Lászlóval, a nagyközség polgármesterével a közelmúltban megvalósult és folyamatban lévő fejlesztésekről beszélgessünk.A polgármester arról számolt be, hogy a múlt évben, részben az idei évre áthúzódóan fél milliárd forintnál is nagyobb értékű fejlesztések valósult meg, vagy vannak befejezéshez közeli állapotban a nagyközségben.

A legtöbb beruházásnak településképi szempontból is jelentősége van, de ami ettől is fontosabb, általuk gazdaságosabb, költséghatékonyabb lett az intézmények működtetése, nagyobb lett a település megtartó és vonzereje, korszerűbb közszolgáltatások szolgálják az itt élőket – mondta a polgármester.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Dollenstein László példálózó jelleggel sorolta: jelenleg próbaüzem alatt áll a Dunapataj-Harta nagyközségek közös szennyvízberuházása. Hartán a régi, ülepítős rendszerű szennyvíztisztító mellett újonnan épített, napi 700 köbméter szennyvíz tisztítására alkalmas műtárgyból a Duna sodorvonalába vezetik a megtisztított vizet. A 2,2 milliárd forint értékű projektből a Hartán megvalósuló fejlesztésre 500 millió forint uniós támogatást fordítottunk.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Az óvoda egyik szárnyának megújításával önálló, úgynevezett mini bölcsődét alakítottunk ki. A többcélú intézmény 7 apróságot fogad, egyben hét szülő előtt nyitotta meg a lehetőséget, a hogy visszatérjen munkahelyére. Ez a 12 millió forint értékű fejlesztés a helyben foglalkoztatást is segíti,két szakemberrel teljes, egyel 4 órás munkaidőre kötöttek szerződést.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Elkészült a központi fekvésű, romos volt iskolaépület átalakítása, illetve felújítása. Az épület nyugati szárnyából egy modern, hét szobaegységből álló szálláshely épül. Az épület másik megújított szárnyában Harta szociális központját helyezzük el.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Az elhunytak végső tisztességadása érdekében, - ha szabad ezt a kifejezést használni egy ravatalozó esetében - a járás legimpozánsabb ilyen jellegű épületét 30 millió forint pályázati forrásból alakítottuk ki.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Hozzátette,a Belügyminisztériumhoz benyújtott sikeres pályázat eredményeként 70 millióból a háziorvosi rendelőt korszerűsítettük. A felsorolt fejlesztések többsége az elmúlt közel egy évben valósult meg, ám emellett útfejlesztés történt, több beruházás van tervezés, illetve előkészítés alatt.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)

Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

A színes kulturális életre csupán egy példa: idén januárban olyan országos hírű rendezvényt szerveztünk, mint az V. Hartai Kolbászfesztivál - mondta Dollenstein László, Harta nagyközség polgármestere.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 27., 14:25
A kalocsai Török „Töce” Tibor, A-MAFOSZ-fotóművész 16 éves pályafutása legeredményesebb évét zárta. A fotográfus 2021-ben 30 díjat nyert. A több mint 150 kiállításra javasolt képe négy földrészen és 20 különböző országban került bemutatásra. A pályázatokon díjazott képeinek 90 százaléka Kalocsán és annak vonzáskörzetében készült!
2021-11-26 08:05:04
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 30., 20:27
Dulakodás közben még az áruvédelmi-kaput is kidöntötték, amivel több százezer forint kárt okoztak az üzletnek. Még >>>
2021. 11. 30., 15:26
Úgy tudjuk, a motoros sérülései súlyosak, őt a tűzoltók szabadították ki a munkagép alól. Még >>>
2021. 11. 30., 13:37
A Mikulás természetesen idén is ellátogat Kalocsára. Még >>>
2021. 11. 30., 11:12
Iszonyú látványos és elképesztően izgalmas lett a League of Legends videójátékból készült sorozat Még >>>
2021. 11. 30., 11:04
A datolyaszilva ízletes és egzotikus gyümölcs, nemcsak édes és finom, hanem számos egészséges hatása is van, a szem egészségének védelmétől az anyagcsere javításáig. Különböző kultúrákban már évezredek óta ismerik és fogyasztják, és többek között az istenek gyümölcsének is nevezik. Még >>>
2021. 11. 30., 11:01
Advent második vasárnapján, december 5-én Rudolf Péter és Kálloy Molnár Péter Kövek a zsebben című, nagysikerű darabot nézhetik meg az érdeklődők! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés