2023. 06. 06. kedd
Cintia, Norbert
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Négy éven át molesztálta a saját apja, állítja egy 16 éves fiú - Hartán élő anyját tanúként hallgathatják ki

Négy éven át molesztálta a saját apja, állítja egy 16 éves fiú - Hartán élő anyját tanúként hallgathatják ki
Zsiga Ferenc  |  2020. 01. 11., 13:32

Egy a gyanú szerint 50 év körüli férfi által kiskorú fia sérelmére elkövetetett súlyos bűncselekményről, vérszerinti gyermeke szexuális bántalmazásáról számol be a Ripost című hírportál. A felkavaró esetről szóló írás több állítását, egyebek mellett a „hartai szálat” magunk is ellenőriztük. A riport egyik nagy tanulsága, hogy egyetlen sértett se fogadja el: amiről pillanatnyilag úgy gondolja, hogy azon nem változtathat, abba örökre bele kell törődnie, el kell fogadnia, a legjobb, ha hallgat. Ez valamennyi olyan gyerekre, nőre igaz, akit családon belül szexuálisan vagy fizikailag bántalmaznak, zaklatnak. Ha bátran szembeszállnak és felvállalják, nem csak családtagoknak, munkatársaknak panaszkodnak, az igazságszolgáltatás keményen teszi a dolgát, és a nyilvánosság mellett külső segítségre is számíthatnak. A hivatalosan eddig meg nem erősített esetről az említett portál cikke nyomán számolunk be.

Döbbenetes eset jutott a Ripost tudomására: egy asszony azt állítja, hogy éveken keresztül molesztálta és szexuálisan kihasználta közös fiukat a saját édesapja. Lapunknak megszólalt a 16 éves fiatal is, aki megerősítette: a poklok poklát élte meg gyerekkorában. Az ügyben Vidák Aladár, a Reménytelen Ügyek Harca Jogvédő Egyesület elnöke tett feljelentést, miután tudomást szerzett a súlyos bűncselekményről – írja a portál.

Egy hartai családi házban él Horák L. Jánosné Mária, aki azt állítja: közös gyermeküket éveken át molesztálta és szexuálisan kihasználta a saját édesapja. Az eset nemrég jutott a tudomására, egészen eddig a fia nem akart beszélni róla. Most azonban a 16 éves fiatal elhatározta: a sarkára áll és nem engedi, hogy az, amit vele tett az apja, másokkal is megtörténjen.

„Nem tudtam, hogy ő egy szörnyeteg!”

Mária azt hitte, hogy megütötte a főnyereményt, amikor megismerte
Jánost.

Nem tudtam, hogy egy szörnyeteg”

– kezdte Mária.

Az anya a jogvédőkhöz fordult segítségért. Fotó: Ripost


Amikor összejöttem vele, akkor már volt egy kisfiam. Hozzá költöztünk, mert a Balaton közelében volt egy kis lakása. Ő postásként dolgozott, én pedig neveltem a fiamat, majd megszületett a közös gyermekünk, Isti. Még csak 1-2 éves volt, amikor kezdődtek a bajok. Egyre feszültebb lett a légkör, a párom agresszívvá vált. Gyógyszereket kezdett szedni, és ha nem akartam vele lefeküdni, kényszerített, olykor meg is vert. Egy idő után elegem lett ebből, fogtam a gyerekeket és visszaköltöztem az anyámhoz, hogy végre nyugtunk legyen. De ő visszavitte Istit, mondván, a fiát nem adja oda nekem. Ha tudtam volna, mi vár rá, harcoltam volna érte.” – idézi a Ripost az asszonyt, majd a gyanú szerint molesztálás áldozatává vált fiút is megszólaltatja:

„Simogatta az egész testem és a nadrágjába nyúlkált”

Hosszú évekig élt Isti az édesapjával, és mindeddig csak ketten tudták, mi történt a falusi ház falai között, elsősorban a fürdőszobában. Isti nem tarthatott kapcsolatot az édesanyjával.

Nem engedett el hozzá. Ha felhívtam anyukámat, kitépte a telefon zsinórját a falból és megfenyegetett, hogy agyonüt. Nem tudtam, kitől kérhetnék segítséget.” Kiszolgáltatott helyzetének akkor lett vége, amikor három évvel ezelőtt tűz ütött ki, és a ház melléképülete teljesen leégett.

Eredj anyádhoz, nekem már nem kellesz!”– rivallt rá apja, és Isti végre ismét találkozhatott az édesanyjával.
„Sokáig neki se mondtam el, mi történt, pedig kért, hogy meséljek arról, hogyan éltünk” – meséli a 16 éves fiatalember.

Mondtam ezt-azt… Az egyik alkalommal rákérdezett: de ugye nem bántott? Ekkor kitört belőlem az a sok évnyi fájdalom, amit senkivel sem oszthattam meg. Elmondtam neki, hogy amikor apámnál laktam, 8 éves koromtól folyamatosan molesztált, ha pedig ellenkeztem, durván megvert. Úgy kezdődött, hogy fürdetéskor simogatott, aztán a lábam közé nyúlt, a másik kezével pedig a saját nadrágjában matatott. Később már a szobában is simogatta az egész testem, és amikor ezt nem akartam, húzódoztam, kértem, hogy ne tegye, megfenyegetett, hogy ha bárkinek elmondom a mi kis titkunkat, nagyon csúnyán megver” - idézi a fiú szavait a hivatkozott cikk.

„Nehogy más gyerekekkel is ezt tegye!”

Isti végül nevelőotthonba, majd nevelőszülőkhöz került, de tarthatja
a kapcsolatot az édesanyjával. Amint a Ripostnak terveiről elmondta, tisztességgel tanul az érettségire, baleseti helyszínelő szeretne majd lenni.

Mindig féltem elmondani, amit apa tett velem. Féltem, hogy mindenki bántani fog engem, ha ez kiderül, de ma már tudom: nem az én hibám, ami történt. Azért tartom fontosnak, hogy elmondjam, mert biztos vagyok abban, hogy vannak még gyerekek, akik hasonlótól szenvednek, és szeretném, ha tudnák, nincsenek egyedül és ezt nem kell eltűrniük. Azért is szeretném, ha apát elszámoltatnák, nehogy más gyerekekkel ezt tegye.” Isti édesanyja először a kalocsai rendőrkapitányságra ment feljelentést tenni, de mivel járatlan az ilyesmiben, így dolga végezetlen távozott. Ezután keresték fel a Reménytelen Ügyek Harca Jogvédő Egyesületet. Vidák Aladár, miután a tudomására jutott ennek a súlyos bűncselekménynek a gyanúja, feljelentést tett az illetékességgel rendelkező kapitányságon, indítványozták, hogy az édesanyát tanúként, a
fiút sértett tanúként hallgassák meg, és igazságügyi gyermekpszichológus kirendelését kezdeményezték, amint azt a cikkben foglaltak szerint megerősítette a Ripostnak a jogvédő.

Ha bebizonyosodik, hogy az apa valóban molesztálta az akkor felügyelete alatt álló fiát, akár 5-től 15 évig terjedő szabadságvesztésre is ítélhetik. Az, hogy a fiú csak ennyi idő után tudott beszélni a vele történtekről, nem jelentheti azt, hogy az apa megússza a felelősségre vonást”– fogalmazott Vidák Attila a Ripost című hírportálnak nyilatkozva, amit január 9-i írásukban tettek közzé.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023-06-01 10:54:39
Kalocsa Város Önkormányzata idén is megemlékezést tart az Asztrik téren, az Országzászlónál a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából. Az eseményen ünnepi beszédet mond Buzogány Szabolcs István, a Kalocsai Eperföldi Sportiskolai Általános Iskola tanára.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 06. 05., 13:30
Az alaptantervi jogszabályi keretek közötti szabad óraszámok terhére, egyedi megoldással, a helyi tanrend részeként oktatnák. Még >>>
2023. 06. 05., 09:27
Eszméleténél volt, és nem volt alkohol befolyása alatt. Még >>>
2023. 06. 05., 09:17
A hazai forrás a magyar vidék gazdaságának gerincét adó mezőgazdaság és élelmiszertermelés teljes modernizációjára nyújt lehetőséget. Még >>>
2023. 06. 05., 07:40
Csapadékosabbá válik az időjárás a hét elején: többfelé kell esőre, záporra, zivatarra számítani, emellett élénk, olykor erős szél valószínű. Még >>>
2023. 06. 04., 09:39
Június 8-18. között ivóvíz hálózat fertőtlenítési és hálózat tisztítási munkát végeznek a kalocsai járásban. Még >>>
2023. 06. 02., 11:07
Azonban aggodalomra semmi ok, Lakatos György, a fesztivál atyja máris gondoskodott a megoldásról. Még >>>