2022. 06. 27. hétfő
László
: 404 Ft   : 381 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Újra őrültködnek a Dunán! – Indul a dunai Forma1!

Újra őrültködnek a Dunán! – Indul a dunai Forma1!
Helyszín:
Dátum: 2021. augusztus 13., péntek 15:00

Az Alakulat, Iszapos Lábúak, Fekete Sirály, TimTeam, Vizirájder, Unott Unikornis, Wilson, Latin Lover, MyFarm, Sör, Babewatch, Szürkemarhák, Pet-thing, Rozsdás Bökő, Őstuskó, Flinstone-ship és a többiek hamarosan vízre szállnak a Dunán, hogy bezsebeljék a VII. Hartai Őrült Hajók Verseny első díját, a világtengerhíres dicsőséggel járó Vándorkupát! Az izgalmas verseny mellé színvonalas kulturális programmal várja az érdeklődőket a hartai Duna-part ezen a hétvégén.

A verseny minden évben a helyi lelkész hajóáldásával kezdődik, hogy a hajók és matrózaik szerencsésen megússzák a vízi kalandokat. A kizárólag emberi hajtással és úszásra rendeltetésszerűen alkalmatlan eszközökből készített „járművekkel” versenyző csapatok próbálnak minden évben minél látványosabb őrültségekkel előállni, és minél gyorsabban megtenni a néhány-száz méteres dunai szakaszt. A füstölőkkel, jelmezekkel, vízi bombákkal, hajókűrtökkel és fanatikus szurkolással tarkított verseny minden évben tartogat meglepetéseket, így biztosan idén sem fognak unatkozni a résztvevők és szurkolók.
Az évek során került hajót szállító trailer is vízbe, de a 4 gépészmérnök által megtervezett tőkesúly nélküli Kolbászhajó úszóutasai, a Hupikék borulásai, a folpack-ba csomagolt raklap süllyedése, vagy néhány hajó másnap, utas nélkül Paksra való átsodródása, illetve a Hajótöröttek hajótörése is emlékezetes az esemény történetében.


Szóval lesz ott minden, mi szem-szájnak ingere: hajóáldás, „legyünk egy kicsit máshol” hangulat, koncertek, hartai sültkolbász, csapolt sör, dzsembori, tábortűz, sörös rekesz mászás, gyereksarok, népművészeti kiállítók, előadások, mécsesúsztatás, de legfőképpen kiélezett versenyek, őrültségek, borulások és csobbanások.
Sőt,

IDÉN ÚJDONSÁG AZ ÜGYESSÉGI SZAKASZ, AMELY AZ ELŐZŐ ÉVEK TAPASZTALATAI ALAPJÁN INKÁBB ÜGYETLENKEDÉSI VERSENYSZÁM LESZ.

A sportszellem jegyében a résztvevő csapatok előző este egy közös szabályismertetési értekezleten és vacsorán vesznek részt, ahol mindenki a saját pálinkájával próbálja meg érvényesíteni érdekeit…

A STARTPISZTOLY AUGUSZTUS 14-ÉN, SZOMBATON DÖRDÜL, DE MÁR PÉNTEKEN IS ÉRDEMES BELEKÓSTOLNI A HARTAI DZSEMBORIBA!

A belépés nyugdíjasoknak, 14 éven aluliaknak és a versenyzőknek ingyenes!
Napijegy: 2.000 forint
Kétnapos jegy 3.500 forint

A járványügyi szabályoknak megfelelően a fesztivál látogatása védettségi igazolvány meglétéhez kötött!

További részletek az esemény honlapján és Facebook oldalán.


Program:

2021. augusztus 13., péntek


13:00 – kapunyitás
Cégek, egyesületek, baráti társaságok délutánja!
(közös bográcsozás, strandolás, vízi sportok)

15:00 - kajak – kenu, + sörösrekesz mászás
15:00 - Leitheizer Robi
18:00 - a versenyen résztvevő hajók megtekintése a parton

18:00 – Country Road
21:00 – P. MOBIL
22:00 – mécses úsztatás a Duna vizén
23:00 – New Generation

2021. augusztus 14., szombat

12:00 – Start
12:00 – ebéd
13:00 – Hajószentelés

14:00 - ŐRÜLT HAJÓK VERSENYE elődöntő

15:30 - Los Hartaos Banditos (Hartai Zeneiskola tanárainak és növendékeinek rendhagyó műsora)
16:15 - Te vagy a Hős! (Életmentés 5 lépésben)

17:00 - ŐRÜLT HAJÓK VERSENYE döntő

18:30 – Eredményhirdetés

19:00 – ABAHÁZI RT.
21:00 – IRIE MAFFIA
23:00 – Pedrofon

Műsorvezető: Abaházi Csaba

A fesztivál egész ideje alatt: gasztro sarok: street food & borutca (Oszvald Pince, Savanya Pálinka Manufaktúra, stb.), kézművesek, Hartai sültkolbász, sárkányhajózás (most tényleg lesz!), bazár, euro jumping, sörösrekesz mászás, további értelmes-értelmetlen programok…
Gyereksarok (szombat, 12:00 - 18:00-ig): versenyek, euro jumping, lovagoltatás, kézműves programok, arcfestés, kishajó építő verseny, légvár, íjászat, labirintus.


TOVÁBBI INFORMÁCIÓ:
Szöllősi Rafael, Főszervező
tel: +36 30 437 06 97
email: hartaert@gmail.com
http://orulthajok.hu
https://www.facebook.com/orulthajok/


Őrült Hajók Versenye – Hartáért Egyesület

Az Őrült Hajók Versenyét 7. alkalommal rendezi meg a Hartáért Egyesület, amely a hartai közösségi élet aktívizálására, a helyi értékek bemutatására, illetve egy unikális közösségi élmény megvalósítása miatt jött létre 2013-ban.

Az Egyesület a több ezer embert megmozgató, országos szintű Őrült Hajók Versenye mellett olyan rendezvényeket szervez meg, mint a Tavaszi Sonkalemozgó, Nyúlkergető Futás, a Baba-Mama Futam vagy az Őszi Harmatlerúgó, Avarfelverő Futás, de az országos TeSzedd akcióba becsatlakozva több száz hartait megmozgatva gyűjtöttek össze szemetet is, mázsaszám. Az Egyesületet a Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozaton is meg lehet találni.

Az Őrült Hajók Versenye 4. éve 2 napos, az előnap zenei, főzőversenyes és gyermek-programjai után szombaton 20-30, egyenként 4-6 fős, őrült csapat feszül egymásnak a Dunán minden évben. 2020-ban a pandémiás helyzet miatt – mint oly sok fesztivál és esemény – ez a buli is elmaradt, így a szervezők az idei évben megkettőzött lelkesedéssel és lendülettel készülnek a rendezvényre.

 


Forrás: Örült Hajók Versenye / Facebook, 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 06. 24., 09:06
Látogass el a Városházára, szelfizz, és nyerj! – Akciót indított az önkormányzat a városháza új látványosságainak népszerűsítésre. A lokálpatriótákra másik csemege is vár: pódiumbeszélgetés lesz a tavasszal hivatalosan is magyar örökséggé, a Magyar Szellem Láthatatlan Múzeumnak elemeivé nyilvánított gyűjtemények vezetőivel tartanak pódiumbeszélgetést.
2022-06-22 11:02:07
Különleges programokkal és meghosszabbított nyitvatartással várják a látogatókat a Viski Károly Múzeumban, a Nicolas Schöffer Gyűjteményben és a Kalocsai Képtárban.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 06. 27., 14:31
57 fokig forrósodik az autó utastere a budapesti rendőrök figyelemfelhívó videóján. Ez egy otthagyott kisgyermek életébe is kerülhet. Egy percre se hagyja ott gyermekét! Még >>>
2022. 06. 26., 21:10
A független jelöltként induló Vargyas Lászlót választották Dunaszentbenedek polgármesterévé a vasárnap tartott időközi voksoláson – derül ki a Nemzeti Választási Iroda honlapján közölt adatokból. Még >>>
2022. 06. 26., 20:32
Eldőlt, ki fogja Dunaszentbenedek érdekeit szolgálni az elkövetkezendő két évben. Még >>>
2022. 06. 26., 14:42
Szombat este kilenctől a II. Food Truck Show színvonalát emelve a Tattoos együttes, Kalocsa egyik legrégebbi zenekara állt színpadra, akik saját számaik mellett a nyolcvanas évek rock slágereit játszották. Még >>>
2022. 06. 25., 10:08
A nyugatira, északnyugatira forduló szelet többfelé élénk, főleg zivatarok idején erős, viharos lökések kísérhetik Még >>>
2022. 06. 24., 16:13
Látogass ki az Érsekkertbe, ahol végigkóstolhatod a kiguruló kocsik kínálatát, és szavazz a szerinted legjobbra! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK