2023. 03. 27. hétfő
Hajnalka
: 386 Ft   : 358 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

A digitális lemaradáson sürgősen változtatni kell! – Konzultációval egybekötött tájékoztató Kalocsán

2016. 11. 29., 19:06

A hazai mikro-, kis- és középvállalkozások jellemzően kevésbé ismerik, illetve korlátozottan használják a korszerű infokommunikációs technológiákat, ami jelentős versenyhátrányhoz juttatja őket európai társaikkal szemben. Ezen szeretne változtatni a Modern Vállalkozások Programja, melynek célja, hogy a magyar kkv-k számára segítséget adjon a korszerű informatikai megoldások, eszközök megismerésben, azok bevezetésében, kiválasztásában. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara országszerte konzultációval egybekötött tájékoztatókat szervez a program bemutatására. Kalocsán november 24-én tartottak információs napot.

A Városházán tartott információs napon az érdeklődők megtudhatták, hogy a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara koordinálásával a projekt által kínált lehetőségeket 3000 vidéki vállalkozáshoz szeretnék eljuttatni. Őket főként a 29 főből álló tanácsadói hálózaton keresztül érik el. Az ebben résztvevő szakemberek ingyenesen felmérik a vállalkozások informatikai helyzetét és segítenek a lehetőségek megismerésében, a fejlesztési stratégia kidolgozásában.

Képgaléria megtekintése (16 db kép)

Forrás: KALOhírek

Bács-Kiskun Megyében a kalocsai Információs napon előadóként is szereplő Ballai Máté és Papp Zoltán auditálja a vállalkozásokat. Tőlük megtudtuk, a hazai vállalkozások fejlődési ütemét gyakran nem kíséri az infokommunikációs módszerek bevezetése, holott egy-egy egyszerű rendszer napi használatával már jelentős pozitív változások érhetők el. Ezért a program során olyan fizikai eszközökkel, szoftverekkel vagy módszerekkel lehetnek gazdagabbak a hazai vállalkozások, melyek a régmúltat idéző papír alapú vagy elavult informatikai megoldásokat váltják le.

Elhangzott az is, hogy a vállalkozások a részvételt követően a „Digitálisan Felkészült Vállalkozás” minősítést is megkapják, amelynek birtokában plusz 5% vissza nem térítendő többlettámogatást kaphatnak vállalati informatikai pályázatok esetében.

Képgaléria megtekintése (16 db kép)

Forrás: KALOhírek

Az informatikai kiállítással is egybekötött rendezvényen a GINOP 3.2.2-es, a kkv szektor informatikai fejlesztését támogató pályázatról is hallhattak részleteket a megjelentek. Ezen – a teljesség igénye nélkül – vállalatirányítási rendszerek (szakszóval ERP) szoftver és a hozzá tartozó hardver (számítógép, notebook, nyomtató, tablet, rádiótelefon) vásárlására lehet pályázni. A pályázaton az a cég, vagy egyéni vállalkozó indulhat, aki kevésbé fejlett régióban székhellyel, fiókteleppel vagy telephellyel rendelkezik és ott legalább egy fő állandó foglalkoztatottat alkalmaz vagy alkalmazni fog legkésőbb a projekt befejezéséig, éves átlagos statisztikai állományi létszáma 2015-ben lezárt teljes üzleti évben minimum 2 fő volt, és nem agrártermelő vagy halászati szektorban működik.

A rendezvényen ezen felül szinte minden olyan terület – pl. telekommunikáció, honlapfejlesztés, vírusvédelem, adattárolás – szóba került, amire egy vállalkozásnak szüksége lehet tevékenysége során.

A Bács-Kiskun Megyei Iparkamara közreműködésével ez a mostani már a negyedik ilyen rendezvény volt a megyében. Legközelebb jövő év elején Kiskunhalason illetve Kecskeméten kerül sor hasonló eseményre.

Az IKT tanácsadókkal a kalocsai vállalkozások a helyi kamarán, valamint a projekt honlapján keresztül tudnak kapcsolatba lépni.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 27., 14:37
A magyar labdarúgó válogatott hétfő este 20 óra 45 perckor megkezdi szereplését a 2024-es Eb-részvételért a selejtezőkben. Még >>>
2023. 03. 27., 14:20
A tepsis tócsni nagy előnye, hogy sütés közben nem kell mellette állni, és olajjal sem szívja tele magát. Még >>>
2023. 03. 27., 14:11
Egy hegyi patak vízhozamával buzog elő a víz az utca Mikszáth Kálmán és Vidats István utca közötti szakaszán. Az úttest szinte folyóvá vált. Videóval! Még >>>
2023. 03. 27., 09:23
Jelentősen visszaesik a hőmérséklet a hét elején: kedden a csúcshőmérséklet mindössze 5 és 10 Celsius-fok között valószínű, és visszatérnek a kemény éjszakai fagyok is, a szélvédett helyeken akár mínusz 10 fokig is csökkenhet a hőmérséklet. Még >>>
2023. 03. 27., 09:09
A balesetben ketten megsérültek, egy ember pedig a helyszínen életét vesztette. Még >>>
2023. 03. 26., 16:15
Már jelentkezhetnek az iskolák a nyári balatoni Erzsébet-táborokba - jelentette be a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára a közösségi oldalán. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK