2021. 11. 27. szombat
Virgil
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Adománygyűjtés a rászorulóknak – élelmiszercsomagok karácsonyra

Illés György Cinó  |  2015. 11. 18., 14:55

Múlt hét pénteken és szombaton három kalocsai élelmiszerboltban gyűjtöttek élelmiszer-adományokat a Kalocsai Kulturális Központ partnerszervezetei, az egyházak, a Nyugdíjasok Egyesülete, a Máltai Szeretetszolgálat és a Vöröskereszt, a Szociális Ellátó Központ, valamint a Roma Nemzetiségi Önkormányzat munkatársai, illetve aktivistái. Ezzel a karácsonyi adománygyűjtés még nem zárult le, hasonló akció lesz még a karácsonyi forgatagban a sétálóutcában is. A december 19-ei átadón Jancsi és Juliska is ott lesz.

A mostani gyűjtés két napja során a Piactéri Coop ABC-ben és két élelmiszer nagyáruházban, a Tesco kalocsai üzletében és a buszmegálló melletti nagy Spar áruházban gyűjtötték az adományokat, leginkább tartós élelmiszerek formájában. A szervezők ezúton is köszönik az érintett üzletek tulajdonosainak, vezetőinek, hogy hozzájárulásukkal közreműködtek a gyűjtés sikerében!

A múlt hétvégi gyűjtőakció során a három helyszínen a várakozásokat felülmúlóan sok adomány érkezett. Az ezekből összeállítandó csomagokat az adománygyűjtésben résztvevő szervezetek által megnevezett, kalocsai rászoruló családokhoz juttatják majd el.

Korábbi gyűjtés alkalmával készített fotónk
Forrás: KALOhírek archív

Ajándékátadó ünnepség kúlai vendégszereplőkkel

Az adományok átadására december 19-én délután a színházban kerül majd sor, ünnepélyes keretek közt, de a megajándékozottak esetleges fogyatéka, betegsége vagy idős korából fakadó nehézkes mozgása miatti akadályoztatása esetén az adományokat természetesen ki is szállítják majd.

A rendezvény keretében a vajdasági testvérvárosunkból, Kúlából érkező gyerekek a Jancsi és Juliska történtét földolgozó, hazájukban díjnyertes színpadi produkciójukkal is megajándékozzák majd a közönséget– amint arról dr. Magóné Tóth Gyöngyi, a Kalocsa Kulturális Központ intézményvezetője tájékoztatta portálunkat.


Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>
2021. 11. 26., 11:13
Orbán Viktor: „Meghosszabbítjuk az oltási akcióhetet, ezért akik eddig elmulasztották az oltakozás lehetőségét, a jövő héten is felvehetik a vakcinát regisztráció nélkül” Még >>>
2021. 11. 26., 10:15
2021.11.27-én 9:00-18:00 óra között Hagyományőrző nap lesz a Kalocsai Sportcsarnokban. Még >>>
2021. 11. 26., 08:44
Tudtad, hogy Magyarországon minden ötödik nőt ért már élete során fizikai bántalmazás a partnere részéről? A kapcsolati erőszak egyetlen formája sem elfogadható! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei