2021. 11. 28.
Stefánia
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

CSOK a családnak! – Komplex segítség az építkező, vagy lakást felújító családoknak

2016. 03. 18., 08:26

A megújult Családok Otthonteremtési Kedvezményével (CSOK) kapcsolatos folyamatosan változó kormányzati, piaci és banki feltételek sűrűjében, valamint a személyi és ingatlan előírások dzsungelében segít eligazodni az igénylőknek a Hufbau-Akker új nyomtatott kiadványa. A több mint két évtizedes múltra visszatekintő építőipari vállalkozás most induló CSOK a családnak! című programjának célja, hogy komplex segítséget nyújtsanak az építkező, vagy lakást felújító családoknak, hogy azok sikeres igénylést követően költözhessenek be álmaik otthonába.

2016. január elsejétől kedvezőbbé váltak a tavaly óta igénybe vehető Családok Otthonteremtési Kedvezményének (CSOK) feltételei. Nem csak a használt lakóingatlanok vásárlása vagy bővítése esetében emelkedett az új szocpol összege, de látványosabb a támogatás növekedése az új ingatlanok vásárlása, építése esetén is.

Az eddigi koncepciók alapján a legjobban azok a családok járhatnak az új CSOK-kal, akik három vagy több gyermeket vállalnak, ők akár 10 millió forintos támogatást is igénybe vehetnek, valamint ehhez 10 millió forintnyi kedvezményes hitelt is kaphatnak a leszerződött hitelintézetektől.

Ugyanakkor az új CSOK a kisebb, egy-két gyermekes családokról sem feledkezik meg, részarányos támogatással ők is válogathatnak a felhasználási lehetőségek közül. Ennek az új, kedvező szabályozásnak köszönhetően rövid időn belül sokszorosára ugrott az igénylések száma, hatalmas az érdeklődés, ugyanakkor kormányzati-, banki-, de akár építőipari szinteken is azt tapasztaljuk, hogy a pályázók számára nem egyértelműek az egyes programelemek. Sok a félreértés, a túlvállalás és a sikertelen igénylés, noha családok ezrei vágynak az új otthonra.

A Hufbau-Akker március 17-ei sajtótájékoztatóján Endrődi Ferenc tulajdonos-ügyvezető mutatta be a cég új Csok a családnak! című kiadványát. A 30.000 példányban postára kerülő 12 oldalas tájékoztató célja, hogy személyes tanácsadóikon keresztül

átfogó segítséget nyújtson a családoknak a tervezési folyamattól a kivitelezésig,

segítsen eligazodni a lehetőségek és a feltételrendszerek dzsungelében, pontos információkkal szolgáljon a kedvezmények és a kötelezettségek terén, megelőzve ezzel az esetleges hitelcsapdákat vagy a teljesíthetetlen vállalásokat.

A Hufbau-Akker emellett lehetőséget kínál az érdeklődőknek az igénylés teljes lebonyolítására, termék- és szolgáltatásszortimentjüknek köszönhetően a pályázattól egészen az új lakás birtokbavételéig partnerként tudnak közreműködni a saját otthon megszerzésében.

A Hufbau-Akker Családi Otthonteremtési Programjához csatlakozott kivitelező partnercégek:
Ádám Endre, Bácsép-Bau Kft., Bácska-Kecskeméti Építők Kft., Berente Mihály Kőműves, Cold Clean Hungary Kft., Építők Oláh Kft., Familie-Ép Kft., Green-Building 2011 Kft., Inpool Bau Kft., Kócsó-Ép Kft., Kőműves Kivitelező Kft., Mester-Nagy Kft., Nivo-Trade kft., Plaszti-Mix Kft.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>
2021. 11. 26., 11:13
Orbán Viktor: „Meghosszabbítjuk az oltási akcióhetet, ezért akik eddig elmulasztották az oltakozás lehetőségét, a jövő héten is felvehetik a vakcinát regisztráció nélkül” Még >>>
2021. 11. 26., 10:15
2021.11.27-én 9:00-18:00 óra között Hagyományőrző nap lesz a Kalocsai Sportcsarnokban. Még >>>
2021. 11. 26., 08:44
Tudtad, hogy Magyarországon minden ötödik nőt ért már élete során fizikai bántalmazás a partnere részéről? A kapcsolati erőszak egyetlen formája sem elfogadható! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei