2024. 07. 25. csütörtök
Kristóf, Jakab
: 394 Ft   : 363 Ft Benzin: 616.4 Ft/l   Dízel: 623.5 Ft/l   Írjon nekünk

CSOK a családnak! – Komplex segítség az építkező, vagy lakást felújító családoknak

2016. 03. 18., 08:26

A megújult Családok Otthonteremtési Kedvezményével (CSOK) kapcsolatos folyamatosan változó kormányzati, piaci és banki feltételek sűrűjében, valamint a személyi és ingatlan előírások dzsungelében segít eligazodni az igénylőknek a Hufbau-Akker új nyomtatott kiadványa. A több mint két évtizedes múltra visszatekintő építőipari vállalkozás most induló CSOK a családnak! című programjának célja, hogy komplex segítséget nyújtsanak az építkező, vagy lakást felújító családoknak, hogy azok sikeres igénylést követően költözhessenek be álmaik otthonába.

2016. január elsejétől kedvezőbbé váltak a tavaly óta igénybe vehető Családok Otthonteremtési Kedvezményének (CSOK) feltételei. Nem csak a használt lakóingatlanok vásárlása vagy bővítése esetében emelkedett az új szocpol összege, de látványosabb a támogatás növekedése az új ingatlanok vásárlása, építése esetén is.

Az eddigi koncepciók alapján a legjobban azok a családok járhatnak az új CSOK-kal, akik három vagy több gyermeket vállalnak, ők akár 10 millió forintos támogatást is igénybe vehetnek, valamint ehhez 10 millió forintnyi kedvezményes hitelt is kaphatnak a leszerződött hitelintézetektől.

Ugyanakkor az új CSOK a kisebb, egy-két gyermekes családokról sem feledkezik meg, részarányos támogatással ők is válogathatnak a felhasználási lehetőségek közül. Ennek az új, kedvező szabályozásnak köszönhetően rövid időn belül sokszorosára ugrott az igénylések száma, hatalmas az érdeklődés, ugyanakkor kormányzati-, banki-, de akár építőipari szinteken is azt tapasztaljuk, hogy a pályázók számára nem egyértelműek az egyes programelemek. Sok a félreértés, a túlvállalás és a sikertelen igénylés, noha családok ezrei vágynak az új otthonra.

A Hufbau-Akker március 17-ei sajtótájékoztatóján Endrődi Ferenc tulajdonos-ügyvezető mutatta be a cég új Csok a családnak! című kiadványát. A 30.000 példányban postára kerülő 12 oldalas tájékoztató célja, hogy személyes tanácsadóikon keresztül

átfogó segítséget nyújtson a családoknak a tervezési folyamattól a kivitelezésig,

segítsen eligazodni a lehetőségek és a feltételrendszerek dzsungelében, pontos információkkal szolgáljon a kedvezmények és a kötelezettségek terén, megelőzve ezzel az esetleges hitelcsapdákat vagy a teljesíthetetlen vállalásokat.

A Hufbau-Akker emellett lehetőséget kínál az érdeklődőknek az igénylés teljes lebonyolítására, termék- és szolgáltatásszortimentjüknek köszönhetően a pályázattól egészen az új lakás birtokbavételéig partnerként tudnak közreműködni a saját otthon megszerzésében.

A Hufbau-Akker Családi Otthonteremtési Programjához csatlakozott kivitelező partnercégek:
Ádám Endre, Bácsép-Bau Kft., Bácska-Kecskeméti Építők Kft., Berente Mihály Kőműves, Cold Clean Hungary Kft., Építők Oláh Kft., Familie-Ép Kft., Green-Building 2011 Kft., Inpool Bau Kft., Kócsó-Ép Kft., Kőműves Kivitelező Kft., Mester-Nagy Kft., Nivo-Trade kft., Plaszti-Mix Kft.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-07-21 08:54:11
Július második hetében immár a második turnusát tartotta a Méhecskék SE Kalocsa egyik legnépszerűbb nyári, nem bentlakásos focitáborának, amely ezúttal is telt házzal üzemelt mindkét turnusában.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 25., 09:19
Hálózati meghibásodás miatt tapasztalható a vízszolgáltatás kimaradása. Már dolgoznak a hiba elhárításán. Még >>>
2024. 07. 23., 13:54
És ez csak Bács-Kiskun vármegye „termése”… Még >>>
2024. 07. 21., 18:54
A jövő hét végén már a közepes szintet is elérheti a pollenkoncentráció. Még >>>
2024. 07. 20., 09:43
Az állatok egyre gyakrabban támadnak emberre, ennek ellenére civil szervezetek tiltakoznak a törvény ellen. Még >>>
2024. 07. 19., 19:28
Az üzletvezető felismerte, a kecskeméti rendőrök pedig elfogták a tolvajokat. Még >>>
2024. 07. 19., 18:16
Itt megtudhatja, hogyan alakult folyóink vízállása szerdán. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK