2023. 04. 01. szombat
Hugó
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

CSOK a családnak! – Komplex segítség az építkező, vagy lakást felújító családoknak

2016. 03. 18., 08:26

A megújult Családok Otthonteremtési Kedvezményével (CSOK) kapcsolatos folyamatosan változó kormányzati, piaci és banki feltételek sűrűjében, valamint a személyi és ingatlan előírások dzsungelében segít eligazodni az igénylőknek a Hufbau-Akker új nyomtatott kiadványa. A több mint két évtizedes múltra visszatekintő építőipari vállalkozás most induló CSOK a családnak! című programjának célja, hogy komplex segítséget nyújtsanak az építkező, vagy lakást felújító családoknak, hogy azok sikeres igénylést követően költözhessenek be álmaik otthonába.

2016. január elsejétől kedvezőbbé váltak a tavaly óta igénybe vehető Családok Otthonteremtési Kedvezményének (CSOK) feltételei. Nem csak a használt lakóingatlanok vásárlása vagy bővítése esetében emelkedett az új szocpol összege, de látványosabb a támogatás növekedése az új ingatlanok vásárlása, építése esetén is.

Az eddigi koncepciók alapján a legjobban azok a családok járhatnak az új CSOK-kal, akik három vagy több gyermeket vállalnak, ők akár 10 millió forintos támogatást is igénybe vehetnek, valamint ehhez 10 millió forintnyi kedvezményes hitelt is kaphatnak a leszerződött hitelintézetektől.

Ugyanakkor az új CSOK a kisebb, egy-két gyermekes családokról sem feledkezik meg, részarányos támogatással ők is válogathatnak a felhasználási lehetőségek közül. Ennek az új, kedvező szabályozásnak köszönhetően rövid időn belül sokszorosára ugrott az igénylések száma, hatalmas az érdeklődés, ugyanakkor kormányzati-, banki-, de akár építőipari szinteken is azt tapasztaljuk, hogy a pályázók számára nem egyértelműek az egyes programelemek. Sok a félreértés, a túlvállalás és a sikertelen igénylés, noha családok ezrei vágynak az új otthonra.

A Hufbau-Akker március 17-ei sajtótájékoztatóján Endrődi Ferenc tulajdonos-ügyvezető mutatta be a cég új Csok a családnak! című kiadványát. A 30.000 példányban postára kerülő 12 oldalas tájékoztató célja, hogy személyes tanácsadóikon keresztül

átfogó segítséget nyújtson a családoknak a tervezési folyamattól a kivitelezésig,

segítsen eligazodni a lehetőségek és a feltételrendszerek dzsungelében, pontos információkkal szolgáljon a kedvezmények és a kötelezettségek terén, megelőzve ezzel az esetleges hitelcsapdákat vagy a teljesíthetetlen vállalásokat.

A Hufbau-Akker emellett lehetőséget kínál az érdeklődőknek az igénylés teljes lebonyolítására, termék- és szolgáltatásszortimentjüknek köszönhetően a pályázattól egészen az új lakás birtokbavételéig partnerként tudnak közreműködni a saját otthon megszerzésében.

A Hufbau-Akker Családi Otthonteremtési Programjához csatlakozott kivitelező partnercégek:
Ádám Endre, Bácsép-Bau Kft., Bácska-Kecskeméti Építők Kft., Berente Mihály Kőműves, Cold Clean Hungary Kft., Építők Oláh Kft., Familie-Ép Kft., Green-Building 2011 Kft., Inpool Bau Kft., Kócsó-Ép Kft., Kőműves Kivitelező Kft., Mester-Nagy Kft., Nivo-Trade kft., Plaszti-Mix Kft.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 03. 30., 08:19
A Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Kalocsai Szent Kereszt Kórház Pszichiátriai Osztályának részlegeként funkcionáló Nappali Kórház dolgozói és betegei már január óta készülődnek a húsvéti ünnepre.
2023. 03. 29., 08:23
Kalocsán ugyan némileg csökkent a munkaerő iránti igény, de ezúttal vidéken jóval több munkahelyre keresnek dolgozókat, mint egy hete. Így összesen már 134 munkahelyre várják a jelentkezőket térségünkből, ami a múlt hetinél hárommal több, miközben Szegedre továbbra is létszámkorlát nélkül toborozzák a határvadászokat.
2023-03-28 14:31:59
Lovasoktatás tudásszintnek megfelelően, jól képzett lovakon, szakképzett oktatókkal! A lóápolás, lovas alapismeretek elsajátítása mellett szabadtéri és benti játékok, éjszakai túra, kincskeresés, kézműveskedés és számháború is várja a résztvevőket!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 31., 13:16
A banki átutalással gyorsabban juthat el a címzettekhez az önkormányzat 65 évnél idősebb kalocsaiaknak szánt, ötezer forintos juttatása. Aki nem nyilatkozott számlaszámáról, ahhoz a következő napokban postai úton juthat el az ajándékpénz. Még >>>
2023. 03. 31., 10:31
Húsvétkor is ér mézeskalácsot sütni, de most turbózzátok fel egy kis répával. Nem beszélve arról, hogy így a gyerekek egy kicsivel több zöldséget is tudnak enni, teljesen észrevétlenül. Még >>>
2023. 03. 30., 10:55
A rókák veszettség elleni immunizálására idén tavasszal is sor kerül, melyhez kapcsolódóan az ebzárlat és a legeltetési tilalom életbe lépése sem marad el az érintett térségekben. Még >>>
2023. 03. 30., 09:49
Alig két perc, néhány kattintás, pár adat, és már hozzá is járultunk a Kék Madár Alapítvány céljaihoz, a fesztivál megszervezéséhez, illetve a beteg gyerekek támogatásához, ráadásul úgy, hogy az nekünk egyetlen fillérünkbe sem kerül! Hogyan? – Ebből a kevesebb mint két perces videóból kiderül! Még >>>
2023. 03. 29., 16:00
Zöld erdőben jártunk már sokszor, most íme néhány tradicionális húsvéti vers gyerekeknek, felnőtteknek. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK