2024. 05. 20. hétfő
Bernát, Felícia
: 388 Ft   : 358 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Érettségi nélkül megszerezhető szakmák segíthetik a munkába állást, több fizetést – Tanulni mindig érdemes!

Érettségi nélkül megszerezhető szakmák segíthetik a munkába állást, több fizetést – Tanulni mindig érdemes!
Sz. Fanny  |  2020. 12. 20., 09:02

Ha eddig túlzottan nem törted magad a tanulással, most itt az ideje, hogy a saját és családod boldogulása érdekében általános iskolával, vagy akár a nélkül is szakmát, végzettséget szerezz. Sokan érdeklődnek az érettségi nélkül megszerezhető szakmák iránt, ezért a tanfolyamokj.hu nyomán mi is összegyűjtöttük azokat a legnépszerűbb OKJ képzéseket, amelyekhez az alap iskolai végzettség elég. Tanulni mindig érdemes, és ha már az OKJ papírod meg lesz, akkor se állj meg a tanulással!

Már az OKJ-s képzés számából meg lehet állapítani, melyek az érettségi nélkül megszerezhető szakmák, ugyanis minden OKJ-s képzésnek van egy azonosítószáma, melynek

ELSŐ KÉT SZÁMJEGYE ÁRULKODIK A TANFOLYAMHOZ SZÜKSÉGES ISKOLAI VÉGZETTSÉGRŐL.

21: semmilyen iskolai végzettség nem szükséges.

31: legalább a nyolc általános iskolai osztály elvégzése kell hozzá.

33: legalább a 10. évfolyam elvégzése kell hozzá.

51: középiskolai végzettség kell hozzá (érettségi nem kell, de a középiskola utolsó évfolyamának elvégzése igen)


OKJ képzések érettségi nélkül –ezek a legnépszerűbbek

Ezeknek a tanfolyamoknak a nagy része

3-12 HÓNAP ALATT ELVÉGEZHETŐ, ÍGY EGY ÉVEN BELÜL MÁR EL IS LEHET HELYEZKEDNI

ezekkel a képzésekkel.

Ráadásul ezeknek a szakmáknak a nagy része hiányszakmának számít, vagy a tanfolyamszervező iskola is segíthet az elhelyezkedésben. Na, de nézzük a konkrét szakmákat!

Vendéglátóipar

A vendéglátóipari OKJ-s tanfolyamok nagy része érettségi nélkül is elvégezhető, csak nyolc általános iskolai végezettség szükséges a megkezdésükhöz.

Ilyen tanfolyam például a szakács, a cukrász és a pincér. Utóbbihoz azonban nem árt, ha rendelkezel nyelvtudással. Ha szívesen dolgoznál a vendéglátóiparban, szeretsz sütni-főzni, akkor itt a helyed – válassz az egyik 8 általános utáni okj vendéglátós tanfolyam közül.

Oktatás, nevelés

Az egyik legnépszerűbb képzés az Óvodai dajka OKJ tanfolyam – ehhez sem szükséges érettségi.

Ha szívesen foglalkoznál gyerekekkel, de nincs érettségid, akkor az óvodai dajka tanfolyamot érdemes elvégezned. Ráadásul, a tanfolyam mellé bizonyos helyszíneken még egyajándék bébiszitter képzést is lehet kapni.

Kereskedelem

Lassan naponta jelennek meg újságcikkek arról, hogy mennyire megnőttek a bérek a kereskedelemben. Ha Te is szeretnél ilyen magas fizetésért dolgozni, akkor a kereskedelmi tanfolyamon a helyed.

Ha csak egy-egy részterület érdekel, vagy olcsóbb tanfolyamot keresel, választhatod az élelmiszer-, vegyiáru eladó vagy a műszakicikk-eladó rész-szakképesítéseket.

De ha ambiciózus vagy, szívesen betöltenél magasabb pozíciót vagy saját boltot nyitnál, akkor kombinált boltvezető tanfolyamon a helyed.

Jó hír, hogy itt is elég az alapfokú iskolai végzettség, tehát ezek a kereskedelmi okj képzések 8 általánossal is elvégezhetőek.

Építőipar

Építőipari szakmák között is válogathatsz érettségi nélkül

Az építőiparban is nagyon nagy a szakemberhiány, és hatalmas kereslet van a jó villanyszerelőkre, kőművesekre és asztalosokra.

Ráadásul ezekkel a szakmákkal nem csak Magyarországon, hanem külföldön is könnyedén el tudsz helyezkedni.

Gépkezelő tanfolyamok

A legnépszerűbb OKJ-s tanfolyamok a gépkezelő képzések. Nem véletlenül.

Targoncavezető vagy Emelőgépkezelő OKJ-s végzettséggel az építőipar, a logisztika, a kereskedelem és a termelőipar területén is könnyen el tudsz majd helyezkedni.

EZEKHEZ A TANFOLYAMOKHOZ SEM KELL ÉRETTSÉGI, ELÉG A NYOLC ÁLTALÁNOS.

Másik népszerű képzéssel, a gépi forgácsoló tanfolyammal pedig külföldön (Németországban) is jól fizető állások közt válogathatsz.

Mezőgazdaság, állattenyésztés

A mezőgazdaság területén bőven találsz érettségi nélkül megszerezhető szakmákat

Ha olyan munkát keresel, mellyel állatokkal foglalkozhatsz, jó hírünk van, hiszen ezek zömmel érettségi nélkül megszerezhető szakmák.

Lehetsz

ÁLLATGONDOZÓ, KUTYAKOZMETIKUS, MÉHÉSZ VAGY ÉPP HALTENYÉSZTŐ IS.

Inkább a növények érdekelnek? Akkor is számos képzés közül válogathatsz. Kertész, kertépítő, dísznövénykertész is válhat belőled.

Ha saját gazdaságot vezetnél, akkor pedig az aranykalászos gazda tanfolyamot végezd el!

Élelmiszeripar

Szívesen elsajátítanád a sajtkészítést, a sörgyártást vagy épp a pálinkakészítést? Akkor az élelmiszeripari tanfolyamaink közt érdemes válogatnod.

Itt nem csak a szakszerű élelmiszergyártást, hanem a vállalkozáshoz szükséges ismereteket is elsajátíthatod.

Informatika

Ha a számítógépek világa vonz, abban is boldogulhatsz érettségi nélkül.

Érdekel az informatika? Mindig Te szereled össze az ismerősök számítógépeit? Folyamatosan fejleszted, bővíted a saját gépedet? Számítógép-szerelő, karbantartó OKJ-s tanfolyamunkon kamatoztathatod a szenvedélyedet.

Személy- és vagyonőr

Hatalmas a kereslet a munkaerőpiacon a képzett vagyonőrökre. Éppen ezért a Személy- és vagyonőr tanfolyam tanulóinak már a képzés alatt is számos munkalehetőséget ajánlanak a cégek.

Ha olyan szakmát keresel, mellyel a képzés után rögtön el tudsz helyezkedni, ez a Te pályád.

Mint látható, szerencsére nem minden OKJ-s képzéshez szükséges érettségi, így Te is könnyen találhatsz hozzád illő szakmát.

Ha az otthoni tanulás is szóba jöhet (és persze miért ne jönne?), nézz szét az online tanfolyamok között, melyek jó részéhez nem kell érettségi!

Forrás: tanfolyamokj.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 18., 10:25
Dr. Tóth Roland alaposan beleállt Bolvári Ferdinándba, ugyanis szerinte nem csak a pártok használják ugródeszkának az álfüggetlen és álcivil polgármesterjelöltet, ő is ugródeszkának használja a pártokat. A képviselőjelölt szerint úgy tűnik, bármi áron összefogna lassan bárkivel, hogy polgármester lehessen, most éppen a Tisza Párt kegyeit keresi.
2024-05-15 10:51:52
E hét pénteken ünnepli a Dunatáj Fotókör fennállásának 20. évét, melynek keretében Fotóművészeti Napra invitálnak minden érdeklődőt. Az eseményen fellép a Kalocsa Kamarakórus, a Kalocsai Református Kórus és Lakatos György fagottművész is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 05. 20., 08:50
A tényeket a társaság nem vitatta, hanem lemondva fellebbezési jogáról, több mint 7 millió forint adót fizetett be az állami költségvetésbe. Még >>>
2024. 05. 20., 08:48
A 14 éves fiú jobb kezéhez egy kést nyomott, miközben ráfogott a bal kezében tartott telefonjára. Még >>>
2024. 05. 17., 09:21
Az egyik körzeti megbízott a kezét is megégette, miközben segített egy bajba jutott asszonynak. Még >>>
2024. 05. 16., 09:41
Mézes tészta, főzött csokis krém és sok kókusz: a békebeli édességnek nem lehet ellenállni. Még >>>
2024. 05. 15., 10:26
A járőrök és körzeti megbízottak több egységgel indultak az elkeseredett fiatal keresésére. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK