2023. 09. 23. szombat
Tekla
: 387 Ft   : 363 Ft Benzin: 641.8 Ft/l   Dízel: 646.0 Ft/l   Írjon nekünk

Európai Munkáltatói Nap Kalocsán –Hasznos információk vállalkozóknak, cégeknek, önkormányzatoknak

Zsiga Ferenc  |  2016. 04. 13., 15:35

Az „Út a munkaerőpiacra” elnevezésű projekt részeként, az Európai Munkáltatói Napok keretében április 13-án, 10 órától a Kalocsa, Hunyadi u.82. szám alatti Közösségi Házban a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal munkatársai bevonásával tartott fórumot a Kalocsai Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztálya. A rendezvényen a vállalkozások, cégek, önkormányzatok képviselői jutottak hasznos információhoz.

Az Európai Munkáltató Nap keretében elhangzott előadásoknak, majd az azt követő konzultációnak akár százezrekben, milliókban mérhető haszna lehet, hiszen a résztvevők számos gyakorlati tanácsot kaptak az egyes pályázati lehetőségekről, azokról a szabályokról, amelyek betartásával elkerülhető, hogy a hatóság a kirívó esetekben elkerülhetetlen szankciókat alkalmazza. Ám igazából ez utóbbi téma jócskán háttérbe szorult a különböző, hasznosabbnál hasznosabb projekt bemutatása mellett.

A vállalkozások, cégek, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, az önkormányzatok képviseletében megjelent szakembereket Scherer Zsolt, a Kalocsai Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályának vezetője köszöntötte, majd elsőként Szegfű Rita projektmenedzser az „Út a munkaerőpiacra” pályázatot mutatta be.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

A projekt célja, hogy az álláskeresők és az úgynevezett inaktívak, különösen az alacsony iskolai végzettségűek foglalkoztatásának javítása, a nyílt munkaerő-piacon történő elhelyezkedésének támogatása minél hatékonyabban megvalósuljon. Ugyanakkor ide tartozik még a közfoglalkoztatásból a versenyszférába való átlépés segítése is (GINOP 5.1.1).


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Ráczné Kólya Panna az Ifjúsági Garancia Programról tartott prezentációjában arról a 25 év alatti célcsoportról beszélt, amelyet a sem nem tanuló, sem nem dolgozó fiatalok alkotnak. A program keretében számos támogatás igényelhető, ezért az érintetteknek mindenképpen érdemes a GINOP-5.2.1 projektet részleteiben is tanulmányozni.

A program talán legnagyobb érdeklődést kiváltó napirendje a Nemzeti Foglalkoztatási Alaprészből nyújtható támogatások ismertetése volt, melynek előadója, Karáné Borbély Csilla munkaerő-piaci referens nem csak a kilenc támogatási lehetőséget, közte a munkahelymegőrző, álláskereső, lakhatási támogatást ismertette, hanem a munkaerő-piaci képzés támogatott lehetőségeiről is beszélt.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

A hallgatóságot Vaskuti Gábor és Ferenczi Éva munkaügyi szakügyintéző dióhéjban a legfontosabb munkavédelmi tudnivalókról, a jogszerű foglalkoztatás szabályairól, a munkaügyi ellenőrzések tapasztalatairól tájékoztatja. A minden tekintetben sikeresnek mondható Európai Munkáltatói Nap a résztvevők konzultációjával, a felmerülő kérdésekre adott válaszokkal zárult.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 09. 18., 14:13
Első kézből kaptak információt a településvezetők a Paks II. beruházás előrehaladásáról, fontos mérföldköveiről a Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanács fórumain. A hatállomásos tájékoztatósorozatra 99 település polgármesterei kaptak meghívást. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 09. 23., 11:16
A válasz röviden és tömören: igen, öntözzünk. De ha megállunk e túlegyszerűsített válasznál, és ész nélkül locsolunk, nagyobb bajt okozunk, mint amit a szárazság eredményezne! Még >>>
2023. 09. 22., 11:06
Kezdő vagy, de egyelőre kerülnéd a termeket? Egy hosszabb kihagyás után térnél vissza az edzéshez, és előtte alapoznál otthon egy kicsit? Esetleg kizárólag otthoni edzésben gondolkodsz, és a lehetőségekhez mérten szeretnéd magadból kihozni a maximumot? Segítünk megtenni az első lépést! :) Még >>>
2023. 09. 22., 10:50
A héten diagnosztizált esetekkel a 2023. évben nyilvántartott nyugat-nílusi láz megbetegedések száma 25-re nőtt. Még >>>
2023. 09. 21., 15:17
Egy csengődi asszony görög hatósági jelzést szerelt fel autójára, amit a közelmúltban vásárolt. A történtek vizsgálatát a Kiskőrösi Rendőrkapitányság befejezte. Még >>>
2023. 09. 20., 16:55
Kalocsa Város Önkormányzata rajzpályázatot hirdet általános iskolás gyerekek részére. Még >>>
2023. 09. 20., 07:59
A nyughelyre helyezett pénzérméket soha ne mozdítsuk el a helyükről, mert az emlékezők érzelmeit tükrözik. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK