2024. 07. 23. kedd
Lenke
: 390 Ft   : 358 Ft Benzin: 616.4 Ft/l   Dízel: 623.5 Ft/l   Írjon nekünk

Európai Munkáltatói Nap Kalocsán –Hasznos információk vállalkozóknak, cégeknek, önkormányzatoknak

Zsiga Ferenc  |  2016. 04. 13., 15:35

Az „Út a munkaerőpiacra” elnevezésű projekt részeként, az Európai Munkáltatói Napok keretében április 13-án, 10 órától a Kalocsa, Hunyadi u.82. szám alatti Közösségi Házban a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal munkatársai bevonásával tartott fórumot a Kalocsai Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztálya. A rendezvényen a vállalkozások, cégek, önkormányzatok képviselői jutottak hasznos információhoz.

Az Európai Munkáltató Nap keretében elhangzott előadásoknak, majd az azt követő konzultációnak akár százezrekben, milliókban mérhető haszna lehet, hiszen a résztvevők számos gyakorlati tanácsot kaptak az egyes pályázati lehetőségekről, azokról a szabályokról, amelyek betartásával elkerülhető, hogy a hatóság a kirívó esetekben elkerülhetetlen szankciókat alkalmazza. Ám igazából ez utóbbi téma jócskán háttérbe szorult a különböző, hasznosabbnál hasznosabb projekt bemutatása mellett.

A vállalkozások, cégek, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, az önkormányzatok képviseletében megjelent szakembereket Scherer Zsolt, a Kalocsai Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályának vezetője köszöntötte, majd elsőként Szegfű Rita projektmenedzser az „Út a munkaerőpiacra” pályázatot mutatta be.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

A projekt célja, hogy az álláskeresők és az úgynevezett inaktívak, különösen az alacsony iskolai végzettségűek foglalkoztatásának javítása, a nyílt munkaerő-piacon történő elhelyezkedésének támogatása minél hatékonyabban megvalósuljon. Ugyanakkor ide tartozik még a közfoglalkoztatásból a versenyszférába való átlépés segítése is (GINOP 5.1.1).


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Ráczné Kólya Panna az Ifjúsági Garancia Programról tartott prezentációjában arról a 25 év alatti célcsoportról beszélt, amelyet a sem nem tanuló, sem nem dolgozó fiatalok alkotnak. A program keretében számos támogatás igényelhető, ezért az érintetteknek mindenképpen érdemes a GINOP-5.2.1 projektet részleteiben is tanulmányozni.

A program talán legnagyobb érdeklődést kiváltó napirendje a Nemzeti Foglalkoztatási Alaprészből nyújtható támogatások ismertetése volt, melynek előadója, Karáné Borbély Csilla munkaerő-piaci referens nem csak a kilenc támogatási lehetőséget, közte a munkahelymegőrző, álláskereső, lakhatási támogatást ismertette, hanem a munkaerő-piaci képzés támogatott lehetőségeiről is beszélt.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

A hallgatóságot Vaskuti Gábor és Ferenczi Éva munkaügyi szakügyintéző dióhéjban a legfontosabb munkavédelmi tudnivalókról, a jogszerű foglalkoztatás szabályairól, a munkaügyi ellenőrzések tapasztalatairól tájékoztatja. A minden tekintetben sikeresnek mondható Európai Munkáltatói Nap a résztvevők konzultációjával, a felmerülő kérdésekre adott válaszokkal zárult.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-07-16 14:32:06
Életének 77. évében elhunyt a Kalocsai SE hajdani elnöke, szakosztályvezetője, edzője és nagyszerű játékosa Farkas András, a „Bandika”. Mert mindenki csak így ismerte és nevezte nyugdíjasként is a sütőipari vállalat egykori gazdasági igazgatóját, aki ekkor már több száz embert irányított.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 21., 18:54
A jövő hét végén már a közepes szintet is elérheti a pollenkoncentráció. Még >>>
2024. 07. 20., 09:43
Az állatok egyre gyakrabban támadnak emberre, ennek ellenére civil szervezetek tiltakoznak a törvény ellen. Még >>>
2024. 07. 19., 19:28
Az üzletvezető felismerte, a kecskeméti rendőrök pedig elfogták a tolvajokat. Még >>>
2024. 07. 19., 18:16
Itt megtudhatja, hogyan alakult folyóink vízállása szerdán. Még >>>
2024. 07. 19., 11:31
A új pszichoaktív anyagok a legveszélyesebb kábítószerek. A rendőrség látókörébe egyre több ilyen szert áruló társaság kerül. Ezúttal Jánoshalmán csaptak le az egyenruhások - VIDEÓVAL! Még >>>
2024. 07. 19., 09:46
Rendőrök, katonák és a lánglovagok közös erővel mentették az állatokat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK