2021. 12. 06. hétfő
Miklós
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Európai Munkáltatói Nap Kalocsán –Hasznos információk vállalkozóknak, cégeknek, önkormányzatoknak

Zsiga Ferenc  |  2016. 04. 13., 15:35

Az „Út a munkaerőpiacra” elnevezésű projekt részeként, az Európai Munkáltatói Napok keretében április 13-án, 10 órától a Kalocsa, Hunyadi u.82. szám alatti Közösségi Házban a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal munkatársai bevonásával tartott fórumot a Kalocsai Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztálya. A rendezvényen a vállalkozások, cégek, önkormányzatok képviselői jutottak hasznos információhoz.

Az Európai Munkáltató Nap keretében elhangzott előadásoknak, majd az azt követő konzultációnak akár százezrekben, milliókban mérhető haszna lehet, hiszen a résztvevők számos gyakorlati tanácsot kaptak az egyes pályázati lehetőségekről, azokról a szabályokról, amelyek betartásával elkerülhető, hogy a hatóság a kirívó esetekben elkerülhetetlen szankciókat alkalmazza. Ám igazából ez utóbbi téma jócskán háttérbe szorult a különböző, hasznosabbnál hasznosabb projekt bemutatása mellett.

A vállalkozások, cégek, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, az önkormányzatok képviseletében megjelent szakembereket Scherer Zsolt, a Kalocsai Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályának vezetője köszöntötte, majd elsőként Szegfű Rita projektmenedzser az „Út a munkaerőpiacra” pályázatot mutatta be.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

A projekt célja, hogy az álláskeresők és az úgynevezett inaktívak, különösen az alacsony iskolai végzettségűek foglalkoztatásának javítása, a nyílt munkaerő-piacon történő elhelyezkedésének támogatása minél hatékonyabban megvalósuljon. Ugyanakkor ide tartozik még a közfoglalkoztatásból a versenyszférába való átlépés segítése is (GINOP 5.1.1).


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Ráczné Kólya Panna az Ifjúsági Garancia Programról tartott prezentációjában arról a 25 év alatti célcsoportról beszélt, amelyet a sem nem tanuló, sem nem dolgozó fiatalok alkotnak. A program keretében számos támogatás igényelhető, ezért az érintetteknek mindenképpen érdemes a GINOP-5.2.1 projektet részleteiben is tanulmányozni.

A program talán legnagyobb érdeklődést kiváltó napirendje a Nemzeti Foglalkoztatási Alaprészből nyújtható támogatások ismertetése volt, melynek előadója, Karáné Borbély Csilla munkaerő-piaci referens nem csak a kilenc támogatási lehetőséget, közte a munkahelymegőrző, álláskereső, lakhatási támogatást ismertette, hanem a munkaerő-piaci képzés támogatott lehetőségeiről is beszélt.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

A hallgatóságot Vaskuti Gábor és Ferenczi Éva munkaügyi szakügyintéző dióhéjban a legfontosabb munkavédelmi tudnivalókról, a jogszerű foglalkoztatás szabályairól, a munkaügyi ellenőrzések tapasztalatairól tájékoztatja. A minden tekintetben sikeresnek mondható Európai Munkáltatói Nap a résztvevők konzultációjával, a felmerülő kérdésekre adott válaszokkal zárult.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 06., 10:52
Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására. Még >>>
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>
2021. 12. 05., 10:13
Újabb nap, újabb feladvány. Sok sikert, fejtsétek meg az ötödik feladványt is! Még >>>
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés