2024. 05. 24. péntek
Eliza, Eszter
: 386 Ft   : 356 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Felkészült a város a téli időre

Illés György Cinó  |  2020. 12. 03., 14:36

Dr. Filvig Géza polgármester tegnap délután kettő órakor tartott szemlét az egykori Parkgondozó Kft. jelenleg a Vagyonhasznosítási Kft-hez tartozó, Érsekkert melletti telephelyén, a város gépállomásán, ahol Posztobányi Anita, a Vagyonhasznosítási Kft. városüzemeltetési osztályvezetője és Tamás Krisztián részlegvezető tájékoztatta a polgármestert a télre való felkészülés állásáról.

A polgármester a szemle keretében meghallgatta a szakemberek rövid beszámolóját a téli munkákhoz szükséges géppark állapotáról, majd elégedetten nyugtázta, hogy annak ellenére, hogy egyik traktorunk műszaki hiba miatt ideiglenesen kiesett a szolgálatból, a város gépparkja és az azt kezelő személyzet teljesen felkészülten várja a téli idő beköszöntét.

Tamás Krisztián azt is elmondta, hogy egy John Deere kistraktor első hajtásának meghibásodása miatt ugyan csak két olyan, kisebb gép áll rendelkezésre, amely a keskenyebb munkaszélességet igénylő területeket, a járdákat és kerékpárutakat is képes takarítani, így ezt a feladatot ezekkel kell majd megoldani.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György / KALOhírek


A munkából egyelőre kiesett gép javításra a szervizmunkákat végzők szerint milliós nagyságrendű forrást igényel, és a letöltött, húszévnyi szolgálatára tekintettel sajnos újabb meghibásodásokra is számítani kell.

A többi gép azonban jelenleg megfelelőképpen felkészítve áll a munkások rendelkezésére. Igaz, a géppark nagy részére erősen amortizálódott, hiszen a gépek többsége már „nagykorú”, a mintegy két évtizedes intenzív használat pedig nagyban hozzájárult az elhasználódásukhoz. Ennek ellenére az említett kistraktoron kívül minden jármű üzemkész.

A gépek felkészítése nemcsak a műszaki állapot ellenőrzéséből és a szükséges javítások elvégzéséből állt, hanem a megfelelő szerszámok felszerelése és azok beállítása is megtörtént. Hiszen e munkagépek univerzálisak: nyáron füvet nyírnak, télen havat tolnak, és igény szerint, illetve szükség esetén más szerszámmal is fölszerelhetőek.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György / KALOhírek


Ha van jó szerszám, már csak jól felszerelt szakember kell

Amint megtudtuk, a dolgozói állomány felkészítése is jó úton halad: a téli munkaruházat beszerzése során ebben az évben nagyobb értékű, várhatóan tartósabb és a hideg ellen is jobban védő munkabakancsokat szerzett be a vagyonhasznosítási Kft. – mondta el a Posztobányi Anita.

Azt persze nem tudhatjuk, hogy ezen a télen szükség lesz-e a hómunkagépekre, hókotrókra, vagy megint csak majd tavasszal esik egy kis hó mutatóban. A tél megérkezése előtt azonban mindenképpen meg kell tenni a szükséges előkészületeket, és ennek most volt itt az ideje, hiszen tegnapi hír szerint Zala és Vas megyében, az Alpokalján már szilárd halmazállapotú csapadék hullott, a hegyvidékeken pedig meg is maradt.

A város közterületein is megtörténtek a megfelelő előkészületek: a szükséges helyeken műanyag ládákban helyezték ki a síkosságmentesítéshez szükséges homokot, beszerezték a sózáshoz szükséges anyagot és sószóró gépek is megfelelő mennyiségben állnak rendelkezésre.

MOSTMÁR RÁZHATJA A DUNNÁT HOLLE ANYÓ!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 22., 14:27
A rendezvényen a Békés Kalocsáért Egyesület és a Kalo Lokálpatrióta Egyesület polgármester- és képviselőjelöltjeit láttuk Bolvári Ferdinánd és dr. Bagó Zoltán vezetésével, de a szónok az ő politikai ambícióikat direkt módon egyetlen szóval nem támogatta, még csak meg sem említette.
2024. 05. 22., 10:42
Az új atomerőművi blokkok alatti talaj megerősítése érdekében 17 hektáron összességében 75 ezer furat, vagyis egymással átfedésben lévő cementált talajoszlop készül, melyek összessége alkotja a vízzáró lemezt és annak oldalfalait. (x)
2024. 05. 21., 10:49
A nukleáris iparra jellemző biztonságtudatosság az építést ugyanúgy jellemzi, mint a működtetést, ennek szellemében épül Pakson a két új blokk is. A reaktortartály például a teljes gyártási folyamat során hozzávetőleg hétszáz minőségellenőrzésen esik át. (x)
2024-05-20 08:52:00
Május 12-én, vasárnap a már bajnok Decs otthonában ültek asztalhoz a Kalocsai Sakk Klub versenyzői a 2023/2024-es bajnoki évad utolsó fordulójában, ahol 10-2-es vereséget szenvedtek az Asztalos csoport NB II-es csapatbajnoki találkozóján. A dr. Czibulka Zoltán vezette mieink ezzel csoportjuk 9. helyén végeztek, ám minden bizonnyal prolongálják NBII-es tagságukat a tízcsapatos csoportban a jövőben is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 05. 23., 13:15
A Reels műfaj sajátossága miatt dr. Filvig Gézának másfél percbe kellett sűríteni az elmúlt évek eredményeit. Még >>>
2024. 05. 22., 14:09
A díjköteles útszakaszokat - 91 fuvar során - a kamerás ellenőrző rendszer kijátszásával vette igénybe. Még >>>
2024. 05. 21., 14:01
A családi kirándulások alkalmával érdemes gondolni a kullancsokra is. Még >>>
2024. 05. 21., 13:00
Az áldozat a családsegítőhöz fordult a problémával, aki segített neki elköltözni. Még >>>
2024. 05. 21., 08:48
A ma délelőtt 10 órára meghirdetett bábszínház technikai okok miatt elmarad. Még >>>
2024. 05. 20., 08:50
A tényeket a társaság nem vitatta, hanem lemondva fellebbezési jogáról, több mint 7 millió forint adót fizetett be az állami költségvetésbe. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK