2021. 12. 06. hétfő
Miklós
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Felkészült a város a téli időre

Illés György Cinó  |  2020. 12. 03., 14:36

Dr. Filvig Géza polgármester tegnap délután kettő órakor tartott szemlét az egykori Parkgondozó Kft. jelenleg a Vagyonhasznosítási Kft-hez tartozó, Érsekkert melletti telephelyén, a város gépállomásán, ahol Posztobányi Anita, a Vagyonhasznosítási Kft. városüzemeltetési osztályvezetője és Tamás Krisztián részlegvezető tájékoztatta a polgármestert a télre való felkészülés állásáról.

A polgármester a szemle keretében meghallgatta a szakemberek rövid beszámolóját a téli munkákhoz szükséges géppark állapotáról, majd elégedetten nyugtázta, hogy annak ellenére, hogy egyik traktorunk műszaki hiba miatt ideiglenesen kiesett a szolgálatból, a város gépparkja és az azt kezelő személyzet teljesen felkészülten várja a téli idő beköszöntét.

Tamás Krisztián azt is elmondta, hogy egy John Deere kistraktor első hajtásának meghibásodása miatt ugyan csak két olyan, kisebb gép áll rendelkezésre, amely a keskenyebb munkaszélességet igénylő területeket, a járdákat és kerékpárutakat is képes takarítani, így ezt a feladatot ezekkel kell majd megoldani.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György / KALOhírek


A munkából egyelőre kiesett gép javításra a szervizmunkákat végzők szerint milliós nagyságrendű forrást igényel, és a letöltött, húszévnyi szolgálatára tekintettel sajnos újabb meghibásodásokra is számítani kell.

A többi gép azonban jelenleg megfelelőképpen felkészítve áll a munkások rendelkezésére. Igaz, a géppark nagy részére erősen amortizálódott, hiszen a gépek többsége már „nagykorú”, a mintegy két évtizedes intenzív használat pedig nagyban hozzájárult az elhasználódásukhoz. Ennek ellenére az említett kistraktoron kívül minden jármű üzemkész.

A gépek felkészítése nemcsak a műszaki állapot ellenőrzéséből és a szükséges javítások elvégzéséből állt, hanem a megfelelő szerszámok felszerelése és azok beállítása is megtörtént. Hiszen e munkagépek univerzálisak: nyáron füvet nyírnak, télen havat tolnak, és igény szerint, illetve szükség esetén más szerszámmal is fölszerelhetőek.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)
A galéria megtekintéséhez kattints a képre!
Forrás: Illés György / KALOhírek


Ha van jó szerszám, már csak jól felszerelt szakember kell

Amint megtudtuk, a dolgozói állomány felkészítése is jó úton halad: a téli munkaruházat beszerzése során ebben az évben nagyobb értékű, várhatóan tartósabb és a hideg ellen is jobban védő munkabakancsokat szerzett be a vagyonhasznosítási Kft. – mondta el a Posztobányi Anita.

Azt persze nem tudhatjuk, hogy ezen a télen szükség lesz-e a hómunkagépekre, hókotrókra, vagy megint csak majd tavasszal esik egy kis hó mutatóban. A tél megérkezése előtt azonban mindenképpen meg kell tenni a szükséges előkészületeket, és ennek most volt itt az ideje, hiszen tegnapi hír szerint Zala és Vas megyében, az Alpokalján már szilárd halmazállapotú csapadék hullott, a hegyvidékeken pedig meg is maradt.

A város közterületein is megtörténtek a megfelelő előkészületek: a szükséges helyeken műanyag ládákban helyezték ki a síkosságmentesítéshez szükséges homokot, beszerezték a sózáshoz szükséges anyagot és sószóró gépek is megfelelő mennyiségben állnak rendelkezésre.

MOSTMÁR RÁZHATJA A DUNNÁT HOLLE ANYÓ!

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 06., 10:52
Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására. Még >>>
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>
2021. 12. 05., 10:13
Újabb nap, újabb feladvány. Sok sikert, fejtsétek meg az ötödik feladványt is! Még >>>
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés