2021. 11. 27. szombat
Virgil
: 368 Ft   : 326 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Horvátországi nyaralás: itt vannak a tankolás, étterem, strand és árfolyam árak

Horvátországi nyaralás: itt vannak a tankolás, étterem, strand és árfolyam árak
Zsiga Ferenc  |  2021. 07. 27., 07:51

Leginkább az egyre szaporodó Facebook bejegyzések árulkodnak arról, számos kalocsai és környékbeli barátunk, ismerősünk nyaral Horvátországban. Aki még csak fontolgatja az utazást, annak segíthet igazán a horvatorszaginfo.hu segítségével készített összeállításunk az autópálya, tankolás, étterem, strand és árfolyam árakról.

Bevezetésként annyit: az árak egyes területeken emelkedtek, vagy a tavalyi szinten maradtak, de mindenképpen érdemes odafigyelni arra, hol és mit vásárolunk, miként tudunk spórolni.

2020. a koronavírus éve volt. Még a csapból is azt folyt: Maradj itthon! 2020-ban a horvát turizmus majd 50%-os veszteséget szenvedett el.

AZ MÁR MOST IS JÓL LÁTSZÓDIK, HOGY A SZÁLLÁS ÁRAKAT BEFAGYASZTOTTÁK.

Nézzük tételesen a horvátországi költségeket:

AZ AUTÓPÁLYA, TANKOLÁS LÉNYEGESEN DRÁGÁBB. AZ ÉLELMISZER HASONLÓ, AZ ÉTTEREM KICSIT DRÁGÁBB, VISZONT A SZÁLLÁS AZ OLCSÓBB!

Nyáron, vagyis július-augusztusban:
- 20e Ft-tól találsz családi apartmant,
- 45e Ft a kb. 3 csillagos hotel, félpanziós ellátással 2 főre.

A kuna árfolyama
Nagyon nem mindegy, hogy 48-49 vagy 50-52 forintos kuna árfolyam mellett fizeted ki a számlákat. Azzal lehet nagyságrendileg számolni: 2 forint differencia egy nyaraláson, egy vacsora ára, így nagyon nem mindegy, hogy 50 vagy 52 forintos áron veszel meg egy kunát.

JELEN PILLANATBAN AZ 50 FORINTOS KUNA, NAGYON JÓ ÁRFOLYAMNAK SZÁMÍT!

Tipp! Utazás előtt 2-3 héttel kezd el figyelni a privát pénzváltók árfolyamait. Ne a bankban – ott mindig 2-3 (5) forinttal drágább a kuna –, privát pénzváltóknál. Amikor jónak látod az árfolyamot, akkor érdemes váltani.


Élelmiszer árak Horvátországban

Számos honfitársunk Horvátországban nyaral minden évben. A legtöbben autóval utaznak, s tapasztalataink szerint, mindenki bevásárol még itthon Magyarországon.

A HORVÁTORSZÁGI ÉLELMISZER ÁRAKAT LEGJOBBAN AZ BEFOLYÁSOLJA, HOGY HOL AKARUNK VÁSÁROLNI (MEGSÚGJUK, A HELYI KISBOLT LESZ A LEGDRÁGÁBB MEGOLDÁS). TÖBB ÉLELMISZER ÁRUHÁZ MEGTALÁLHATÓ MÁR HORVÁTORSZÁGBAN IS, PÉLDÁUL: KONZUM, BILLA, PLODNIE, TOMMY, METRO, LIDL, INTERSPAR.

Úgy érdemes a bevásárlásokat ütemezni, hogy valamelyik diszkont üzletláncra essen a választás. Nagyon fontos, a Lidl és a Tommy folyamatosan terjeszkedik Horvátországban. 2021-ben is több üzletet nyitnak.

A DISZKONT ÁRUHÁZAKBAN NAGYSÁGRENDILEG HASONLÓ ÁRAKKAL TALÁLKOZHATUNK, MINT ITTHON.

Árak a strandokon

Minden horvátországi nyaralás lényege a tengerpart és a felhőtlen strandolás. A horvátországi strandokon lényegesen jobb éttermi árakkal találkozunk, mint 1-1 tengerparti város sikátoraiban. Egy csevap például simán 80 kuna Zadarban vagy Trogir óvárosában, de például a biogradi strandon már 40 kunától találunk csevapot.


Forrás: horvatorszaginfo.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 26., 08:05
Két napja, a közmeghallgatáson még hiányolták, máris megnyílik a kalocsai Infopont. Az iroda napi nyolc órán át tart majd nyitva. Feladatai között szerepel a turizmus kiszolgálása, kulturális és más rendezvények népszerűsítése és belépőjegyek árusítása, tájékoztatás, valamint az önkormányzattal való kapcsolattartásban is segítséget nyújt.
2021. 11. 25., 08:40
Évekig valóban csatatérre emlékeztetett Kalocsa főtere. Mire egyre nagyobb felületen készül el az új díszburkolat, hétfőn megütközött a városházán a képviselő-testület és a kivitelező érsekség. Egy újabb határidő-hosszabbítási kérelem volt a casus belli. A testület nem engedett. Eben a cikkben a kérelmezők érvrendszerét ismertetjük, dr. Filvig Géza polgármester bevezetőjével.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 11. 27., 19:15
Személyi sérüléssel járó baleset történt az 5301-es számú úton. Még >>>
2021. 11. 26., 13:15
A tamási rendőrök egy koporsók és urnák forgalmazásával foglalkozó vállalkozót vettek őrizetbe november 24-én késő este, aki legális üzlete mellett kábítószer-kereskedelemmel is foglalkozott. Még >>>
2021. 11. 26., 11:42
Egy lószállítót vontató személyautó és egy másik gépkocsi karambolozott csütörtök este Miske belterületén. Két személyt szállítottak a mentők a kalocsai kórházba. Még >>>
2021. 11. 26., 11:13
Orbán Viktor: „Meghosszabbítjuk az oltási akcióhetet, ezért akik eddig elmulasztották az oltakozás lehetőségét, a jövő héten is felvehetik a vakcinát regisztráció nélkül” Még >>>
2021. 11. 26., 10:15
2021.11.27-én 9:00-18:00 óra között Hagyományőrző nap lesz a Kalocsai Sportcsarnokban. Még >>>
2021. 11. 26., 08:44
Tudtad, hogy Magyarországon minden ötödik nőt ért már élete során fizikai bántalmazás a partnere részéről? A kapcsolati erőszak egyetlen formája sem elfogadható! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei