2021. 12. 01. szerda
Elza
: 367 Ft   : 323 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Jó hír a járás vállalkozóinak: ismét pályázható a munkahelyteremtő beruházások támogatása

Gazsó Rita  |  2019. 08. 03., 20:08

Augusztus elejétől újra megnyílt a helyi mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatására kiírt pályázat. Erről tartott tájékoztató fórumot csütörtök délelőtt a Kalocsai Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályán a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztály Munkaerőpiaci Osztályának vezetője.

– Az első pályázati ciklus lezajlott és a mai naptól megnyílt a lehetőség arra, hogy a kiírásnak megfelelően ismételten pályázhassanak beruházási támogatásra a kalocsai és környékbeli vállalkozások – mondta Karáné Borbély Csilla, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztály Munkaerőpiaci Osztályának vezetője a csütörtöki Munkáltató Fórumon Kalocsán.

Hozzátette,

a konstrukció célja nem változott, ez pedig a kkv-k versenyképességének növelése, a működőképes vállalkozások megerősítése és a foglalkoztatás bővítése.

Mint mondta, a pályázattal lehetőséget biztosítanak a munkáltatók részére, hogy kiegészítő támogatással részt vehessenek a hátrányos helyzetű álláskeresők foglalkoztatásában, megerősítve ezzel saját helyzetüket is, miközben a vállalkozásuk plusz támogatás igénylésével a beruházásait gazdaságosabban tudja megvalósítani.

A szakember a pályázat részleteit bemutatva felhívta a figyelmet a korábbi ciklusban tapasztalt buktatókra. Így például arra, hogy a pályázat elsődleges célja az új munkahelyek teremtése, a plusz két-három fő alkalmazásához szükséges beruházások támogatása, ennek megfelelően

a munkakörnyezet javítását, vagy az energiahatékonyságot szolgáló fejlesztések nem számolhatók el.


Forrás: Gazsó Rita / KALOhírek

Jelezte azt is, hogy a támogatási igény meghatározásánál együttesen kell figyelembe venni a támogatás intenzitását, valamint a vállalt létszámra igénybe vehető támogatást.

A kettő közül ugyanis a kisebb összeg igényelhető támogatásként.

Gyakran előforduló problémaként említette meg a külföldi pénznemben beszerzett eszközök elszámolását, ugyanis az eszköz értékét a pályázat benyújtásának napját megelőző hónap utolsó napján érvényes hivatalos MNB árfolyam forintban meghatározott összeg szerint veszik figyelembe, míg a támogatás elszámolásakor az átutalás napján érvényes MNB árfolyamól átszámolt forint értéken történik.

Az árfolyamkockázat tehát a támogatottat terheli

- szögezte le az osztályvezető.


Forrás: Gazsó Rita / KALOhírek

Kiemelte, hogy a pályázat benyújtásánál hasonlóan fontosak a formai követelmények. Az idei év újdonságaként említette meg, hogy

nem postai úton, papír alapon kell benyújtani a támogatási kérelmet, hanem a cégjegyzésre jogosult személy elektronikus aláírásával ellátva, elektronikusan.

Karáné Borbély Csilla felhívta a figyelmet a beadási határidőre is. Hangsúlyozta, hogy kizárólag

a szeptember 5-én éjfélig benyújtott kérelmeket tudják befogadni.

Arra is rámutatott, hogy pozitív döntés esetén önmagában az, hogy pályáztak és nyertek, nem elegendő a szerződéskötéshez,

az idei évtől külön kérelmet kell hozzá benyújtani,

erről azonban minden tudnivalót megadnak a pályázati döntésről szóló értesítőben.


Forrás: Gazsó Rita / KALOhírek

Bár a közel egyórás tájékoztatón a legfontosabbak elhangzottak, az osztályvezető jelezte, a pályázat részleteiről további információkat gyűjthetnek az érdeklődők a kormányzati portálról.

Hozzátette: akinek személyes tájékoztatásra lenne szüksége, az a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Osztályán, Kecskemét, Klapka utca 34. II/204. alatt és/vagy a 76/795-651-es telefonszámon Bugya Zitától érdeklődhet.

A Pénzügyminisztérium a 2019-2020-as központi keretéből idén ötmilliárd forint keretösszegben hirdette meg pályázatát a mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatására, új munkahelyek létrehozását eredményező beruházások vissza nem térítendő támogatása céljából. A tavasszal megnyílt pályázati lehetőségről korábban Varga Mihály pénzügyminiszter úgy fogalmazott, ennek révén 250 vállalkozásnál mintegy 1500 új munkahely jöhet létre Magyarországon.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 27., 14:25
A kalocsai Török „Töce” Tibor, A-MAFOSZ-fotóművész 16 éves pályafutása legeredményesebb évét zárta. A fotográfus 2021-ben 30 díjat nyert. A több mint 150 kiállításra javasolt képe négy földrészen és 20 különböző országban került bemutatásra. A pályázatokon díjazott képeinek 90 százaléka Kalocsán és annak vonzáskörzetében készült!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 01., 09:05
Íme az első feladvány, játékra fel! ♥ Még >>>
2021. 11. 30., 20:27
Dulakodás közben még az áruvédelmi-kaput is kidöntötték, amivel több százezer forint kárt okoztak az üzletnek. Még >>>
2021. 11. 30., 15:26
Úgy tudjuk, a motoros sérülései súlyosak, őt a tűzoltók szabadították ki a munkagép alól. Még >>>
2021. 11. 30., 13:37
A Mikulás természetesen idén is ellátogat Kalocsára. Még >>>
2021. 11. 30., 11:12
Iszonyú látványos és elképesztően izgalmas lett a League of Legends videójátékból készült sorozat Még >>>
2021. 11. 30., 11:04
A datolyaszilva ízletes és egzotikus gyümölcs, nemcsak édes és finom, hanem számos egészséges hatása is van, a szem egészségének védelmétől az anyagcsere javításáig. Különböző kultúrákban már évezredek óta ismerik és fogyasztják, és többek között az istenek gyümölcsének is nevezik. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés