2022. 08. 10. szerda
Lőrinc
: 401 Ft   : 393 Ft Benzin: 754.8 Ft/l   Dízel: 786.9 Ft/l   Írjon nekünk

Jól vizsgázik az új parkolási rend – piaci napokon is csak két-három szabálytalankodó

Zsiga Ferenc  |  2016. 04. 12., 09:15

Láss csodát Kalocsán! Az új belvárosi közterületi parkolási rend, azaz a kétórás időkorlát bevezetése óta a Duna áruház előtt se szeri, se száma a szabadon álló parkolóhelyeknek. Hétfőn délután fél kettőkor több mint 25 üres hely várta, hogy aki csak az ügyeit jött intézni a városházára, a járási hivatalba, vagy a bankokba, esetleg a Sparban, a Coop üzletben, a piacon akart bevásárolni, az hosszú körök megtétele nélkül, kényelmesen leparkoljon.

Az éppen figyelmeztető cédulát kihelyező közterület-felügyelő is elégedetten végezte a munkáját, a 9 parkoló autóból csupán egynek a vezetője nem figyelt a táblára. Akinek nem volt papírórája, az is leleményesnek bizonyult, egyszerűen egy cetlire ráírta az érkezése időpontját, és azt a szélvédő mögé helyezte.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

A közterület őre fürkésző tekintete közben számolt be arról, hogy az emberek viszonylag hamar megszokták az új parkolási rendet. Még piaci napon is legfeljebb két-három jármű vezetőjét kell figyelmeztetni, hogy nem helyezte ki a papír parkolóórát. Szerinte is csupán néhány hét, és mindenki számára ismert lesz az új szabályozás.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

A Tomori utca és a környező utcák persze tömve vannak kocsival, leginkább a börtön, a hivatalok, bankok dolgozói parkolnak ott, de a kicsit távolabb lévő, a tűzoltósággal szemben, vagy a Damjanich utca elején lévő, Vajas-parti parkolóban is szép számmal vannak üres helyek.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Örvendetes, hogy a szigorúbb fellépésnek köszönhetően végre a Szent István király út sétálóutcai szakaszán is kevesebb az oda behajtó és ott huzamosabb ideig parkoló személy- és tehergépkocsi. Ennek ellenére még mindig többen gondolják úgy, hogy csupán a rakodás idejére szóló engedélyük hosszabb idejű tartózkodásra is felhatalmazást ad.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Az Arizona Ételbár tulajdonosa azonban morgolódik, hiszen a vendégei az üzlet előtt hétköznapokon már végképp nem tudnak parkolni. Azokat a parkolóhelyeket rendszerint már a kora reggeli órákban elfoglalják, és a munkaidő végéig nem is szabadulnak. Ugyan csak pár lépés a Duna áruház előtti, többnyire üres helyeket kínáló parkoló, aki ételért jön, vagy csak egy kávét akar meginni, az persze szeret(ne) az üzlet előtt megállni. Na, ez most nem megy!

Ezt leszámítva azonban láthatóan jól vizsgázik az új parkolási rend, bár a tapasztalatok hivatalos összegzése még hátra van.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ehhez a cikkhez 0 darab hozzászólás érkezett. A kommentekhez gördítsen lejjebb.
Hozzászólások (Legyen Ön az első)
Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá a cikkhez:
• Regisztrációhoz kattintson IDE.
• Amennyiben már regisztrált felhasználónk, a weblap legtetején lévő menüsávból elérheti a bejelentkezés panelt.

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 08. 09., 07:48
Szombaton már kora reggel megkezdődött a falunap rendezvénysora a sokéves hagyományokkal rendelkező horgászversennyel, majd sportprogrammal folytatódott a műsor. Délután három órakor a falunap ünnepélyes megnyitóján beszédet mondott Katona György polgármester. A napot retro buli zárta, a hajnali kifulladásig.
2022. 08. 07., 08:20
Már 850 ezer hektárt érint az aszálykár az országban, az előrejelzések szerint az idén az őszi búza termésátlaga nem éri hektáronként a négy tonnát, de a korábbi éveknél alacsonyabb lesz az őszi árpa, a rozs, vagy a tritikálé termésátlaga is.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 08. 10., 17:28
Balotaszállásnál állították meg a fiatal szerb férfit, aki 10 határsértőt szállított egy személyautóban. Még >>>
2022. 08. 10., 13:03
A pályázat megvalósítására 3,347 milliárd forint vissza nem térítendő, 100% intenzitású támogatást biztosítanak. Még >>>
2022. 08. 09., 17:41
A vádlott a sértett egy fa szerszámnyéllel kitartóan, testszerte ütlegelte, aminek következtében a férfi a helyszínen életét vesztette. Még >>>
2022. 08. 09., 10:01
A Készenléti Rendőrség toborzói a jánoshalmi térségben élőknek tartottak tájékoztatót. Még >>>
2022. 08. 08., 17:46
Nagy területen lángra kapott a száraz fű Kecskemét külterületén. Még >>>
2022. 08. 08., 16:35
A célok között szerepel az ittas vezetők kiszűrése. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

hirdetés