2021. 12. 06. hétfő
Miklós
: 364 Ft   : 322 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Jól vizsgázik az új parkolási rend – piaci napokon is csak két-három szabálytalankodó

Zsiga Ferenc  |  2016. 04. 12., 09:15

Láss csodát Kalocsán! Az új belvárosi közterületi parkolási rend, azaz a kétórás időkorlát bevezetése óta a Duna áruház előtt se szeri, se száma a szabadon álló parkolóhelyeknek. Hétfőn délután fél kettőkor több mint 25 üres hely várta, hogy aki csak az ügyeit jött intézni a városházára, a járási hivatalba, vagy a bankokba, esetleg a Sparban, a Coop üzletben, a piacon akart bevásárolni, az hosszú körök megtétele nélkül, kényelmesen leparkoljon.

Az éppen figyelmeztető cédulát kihelyező közterület-felügyelő is elégedetten végezte a munkáját, a 9 parkoló autóból csupán egynek a vezetője nem figyelt a táblára. Akinek nem volt papírórája, az is leleményesnek bizonyult, egyszerűen egy cetlire ráírta az érkezése időpontját, és azt a szélvédő mögé helyezte.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

A közterület őre fürkésző tekintete közben számolt be arról, hogy az emberek viszonylag hamar megszokták az új parkolási rendet. Még piaci napon is legfeljebb két-három jármű vezetőjét kell figyelmeztetni, hogy nem helyezte ki a papír parkolóórát. Szerinte is csupán néhány hét, és mindenki számára ismert lesz az új szabályozás.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

A Tomori utca és a környező utcák persze tömve vannak kocsival, leginkább a börtön, a hivatalok, bankok dolgozói parkolnak ott, de a kicsit távolabb lévő, a tűzoltósággal szemben, vagy a Damjanich utca elején lévő, Vajas-parti parkolóban is szép számmal vannak üres helyek.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Örvendetes, hogy a szigorúbb fellépésnek köszönhetően végre a Szent István király út sétálóutcai szakaszán is kevesebb az oda behajtó és ott huzamosabb ideig parkoló személy- és tehergépkocsi. Ennek ellenére még mindig többen gondolják úgy, hogy csupán a rakodás idejére szóló engedélyük hosszabb idejű tartózkodásra is felhatalmazást ad.


Forrás: Zsiga Ferenc / KALOhírek

Az Arizona Ételbár tulajdonosa azonban morgolódik, hiszen a vendégei az üzlet előtt hétköznapokon már végképp nem tudnak parkolni. Azokat a parkolóhelyeket rendszerint már a kora reggeli órákban elfoglalják, és a munkaidő végéig nem is szabadulnak. Ugyan csak pár lépés a Duna áruház előtti, többnyire üres helyeket kínáló parkoló, aki ételért jön, vagy csak egy kávét akar meginni, az persze szeret(ne) az üzlet előtt megállni. Na, ez most nem megy!

Ezt leszámítva azonban láthatóan jól vizsgázik az új parkolási rend, bár a tapasztalatok hivatalos összegzése még hátra van.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!
Ehhez a cikkhez 0 darab hozzászólás érkezett. A kommentekhez gördítsen lejjebb.
Hozzászólások (Legyen Ön az első)
Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá a cikkhez:
• Regisztrációhoz kattintson IDE.
• Amennyiben már regisztrált felhasználónk, a weblap legtetején lévő menüsávból elérheti a bejelentkezés panelt.

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 18:59
Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. Egyre többet gondolunk szeretteinkre – és egyre többször érezzük szorítóan rövidnek az adventi készülődésből hátra lévő időt. Ez az időszak arra is szolgál, hogy sorra vegyük, fölkeressük ismerőseinket, barátainkat, jókívánságokkal köszöntve őket az ünnep közeledtével. A szeretet szép kifejeződése a meghitt ünnepen az ajándékozás is – annál nagyobb gondot jelent, hogy kinek mit és hol vegyünk meg. Segítünk!
2021. 12. 02., 09:50
Napokon belül több mint kétszáz ajándékcsomagot juttat el gyermekotthonban élő gyerekeknek a Paks II. Zrt. A két új blokk létesítéséért felelős társaság Mittler István kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint idén – ahogy az előző években is – több karitatív akcióhoz csatlakozott. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 06., 10:52
Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozók előterjesztést tesznek a férfiak letartóztatásának indítványozására. Még >>>
2021. 12. 06., 08:04
Íme a hatodik feladvány, jó keresgélést! :) Még >>>
2021. 12. 05., 16:22
A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában. Még >>>
2021. 12. 05., 13:15
A Mikulásoknak ma a csomagokat kell összekészíteniük, és elázni se lenne jó... Még >>>
2021. 12. 05., 10:13
Újabb nap, újabb feladvány. Sok sikert, fejtsétek meg az ötödik feladványt is! Még >>>
2021. 12. 04., 15:17
Az igazoltatás előtt egy őzet ütött el a férfi, és a tetemet az autójába rakta, hogy azt ellopja. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés