2022. 06. 27. hétfő
László
: 404 Ft   : 381 Ft Benzin: 479.3 Ft/l   Dízel: 479.5 Ft/l   Írjon nekünk

Június 30-ig kell meghosszabbítani a veszélyhelyzet alatt lejárt okmányokat

Június 30-ig kell meghosszabbítani a veszélyhelyzet alatt lejárt okmányokat
2022. 05. 16., 13:57

Már csak másfél hónapja maradt azoknak, akiknek a veszélyhelyzet alatt járt le valamelyik fontos okmánya. A hivatalos papírokat, köztük a személyi igazolványt vagy a jogosítványt június 30-ig kell meghosszabbítani. A lejárt okmányok cseréjében kormányablakbusz és mobilapplikáció is segíti az ügyfeleket.

Érdemes ellenőrizni az okmányaink érvényességét és időben gondoskodni a meghosszabbításáról. Erre ugyanis már csak másfél hónapja van azoknak, akiknek a veszélyhelyzet ideje alatt járt le a személyi igazolványa, a jogosítványa, útlevele, diákigazolványa, vagy a forgalmi engedélye. A hivatalos papírok érvényességi határideje június végén lejár, így azokat mindenképpen meg kell újítani.

Június 30. után bizonyos postai, pénzügyi, banki szolgáltatásokat már csak érvényes személyi igazolvánnyal fognak tudni igénybe venni, illetve például gépjárművezetés csak érvényes vezetői engedély, valamint forgalmi engedély birtokában lehetséges. Mi azt is szeretnénk kérni, hogy a családon belül mindenki nézze át az okmányokat, és ahol lejárt okmányt találnak, lehetőség szerint az újítást minél hamarabb kezdjék meg. Ne halasszák az utolsó pillanatra."- mondta Cseh Tamás, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Kecskeméti Járási Hivatal hivatalvezetője.

Mivel a járásban Kecskeméten, két helyszínen, valamint Kerekegyházán és Lajosmizsén is van Kormányablak érdemes a legközelebbi helyszínt választani. Emellett két kormányablakbusz is segíti a munkát azokon a településeken, amelyek nem rendelkeznek kormányablakkal vagy okmányirodákkal.

A hivatal munkatársai  június elején 7 és 10 között kimennek a nagyobb cégekhez, mint a Mercedes-Benz, az SMP, a Petőfi nyomda vagy a KÉSZ Kft, és biztosítják a lehetőséget, hogy a dolgozók a munkahelyükön meghosszabbíthassák okmányaik érvényességét.

Cseh Tamás elmondta, hogy lehetőség van időpontot foglalni a kormányablakokba, ráadásul lejárt okmány esetén ügyfél-regisztrációt sem kell elvégezni. Illetve egy Kormányablak nevű mobilapplikáció is segíti az ügyfeleket. Az alkalmazásban egy ügytípust kiválasztva láthatóvá válik, hogy abban a pillanatban hol, mennyit kellene várakozni. További újdonság, hogy a jogosítványt a Kormányablak ügyintézési felületén online, személyes megjelenés nélkül is meghosszabbíthatjuk. Ehhez csak ügyfélkapuval és egy három évnél nem régebbi rendszerben lévő arcképpel kell rendelkezni.

Forrás: hiros.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2022. 06. 24., 09:06
Látogass el a Városházára, szelfizz, és nyerj! – Akciót indított az önkormányzat a városháza új látványosságainak népszerűsítésre. A lokálpatriótákra másik csemege is vár: pódiumbeszélgetés lesz a tavasszal hivatalosan is magyar örökséggé, a Magyar Szellem Láthatatlan Múzeumnak elemeivé nyilvánított gyűjtemények vezetőivel tartanak pódiumbeszélgetést.
2022-06-22 11:02:07
Különleges programokkal és meghosszabbított nyitvatartással várják a látogatókat a Viski Károly Múzeumban, a Nicolas Schöffer Gyűjteményben és a Kalocsai Képtárban.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2022. 06. 27., 14:31
57 fokig forrósodik az autó utastere a budapesti rendőrök figyelemfelhívó videóján. Ez egy otthagyott kisgyermek életébe is kerülhet. Egy percre se hagyja ott gyermekét! Még >>>
2022. 06. 26., 21:10
A független jelöltként induló Vargyas Lászlót választották Dunaszentbenedek polgármesterévé a vasárnap tartott időközi voksoláson – derül ki a Nemzeti Választási Iroda honlapján közölt adatokból. Még >>>
2022. 06. 26., 20:32
Eldőlt, ki fogja Dunaszentbenedek érdekeit szolgálni az elkövetkezendő két évben. Még >>>
2022. 06. 26., 14:42
Szombat este kilenctől a II. Food Truck Show színvonalát emelve a Tattoos együttes, Kalocsa egyik legrégebbi zenekara állt színpadra, akik saját számaik mellett a nyolcvanas évek rock slágereit játszották. Még >>>
2022. 06. 25., 10:08
A nyugatira, északnyugatira forduló szelet többfelé élénk, főleg zivatarok idején erős, viharos lökések kísérhetik Még >>>
2022. 06. 24., 16:13
Látogass ki az Érsekkertbe, ahol végigkóstolhatod a kiguruló kocsik kínálatát, és szavazz a szerinted legjobbra! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK