2023. 03. 28. kedd
Gedeon, Johanna
: 385 Ft   : 356 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Június 30-ig kell meghosszabbítani a veszélyhelyzet alatt lejárt okmányokat

Június 30-ig kell meghosszabbítani a veszélyhelyzet alatt lejárt okmányokat
2022. 05. 16., 13:57

Már csak másfél hónapja maradt azoknak, akiknek a veszélyhelyzet alatt járt le valamelyik fontos okmánya. A hivatalos papírokat, köztük a személyi igazolványt vagy a jogosítványt június 30-ig kell meghosszabbítani. A lejárt okmányok cseréjében kormányablakbusz és mobilapplikáció is segíti az ügyfeleket.

Érdemes ellenőrizni az okmányaink érvényességét és időben gondoskodni a meghosszabbításáról. Erre ugyanis már csak másfél hónapja van azoknak, akiknek a veszélyhelyzet ideje alatt járt le a személyi igazolványa, a jogosítványa, útlevele, diákigazolványa, vagy a forgalmi engedélye. A hivatalos papírok érvényességi határideje június végén lejár, így azokat mindenképpen meg kell újítani.

Június 30. után bizonyos postai, pénzügyi, banki szolgáltatásokat már csak érvényes személyi igazolvánnyal fognak tudni igénybe venni, illetve például gépjárművezetés csak érvényes vezetői engedély, valamint forgalmi engedély birtokában lehetséges. Mi azt is szeretnénk kérni, hogy a családon belül mindenki nézze át az okmányokat, és ahol lejárt okmányt találnak, lehetőség szerint az újítást minél hamarabb kezdjék meg. Ne halasszák az utolsó pillanatra."- mondta Cseh Tamás, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Kecskeméti Járási Hivatal hivatalvezetője.

Mivel a járásban Kecskeméten, két helyszínen, valamint Kerekegyházán és Lajosmizsén is van Kormányablak érdemes a legközelebbi helyszínt választani. Emellett két kormányablakbusz is segíti a munkát azokon a településeken, amelyek nem rendelkeznek kormányablakkal vagy okmányirodákkal.

A hivatal munkatársai  június elején 7 és 10 között kimennek a nagyobb cégekhez, mint a Mercedes-Benz, az SMP, a Petőfi nyomda vagy a KÉSZ Kft, és biztosítják a lehetőséget, hogy a dolgozók a munkahelyükön meghosszabbíthassák okmányaik érvényességét.

Cseh Tamás elmondta, hogy lehetőség van időpontot foglalni a kormányablakokba, ráadásul lejárt okmány esetén ügyfél-regisztrációt sem kell elvégezni. Illetve egy Kormányablak nevű mobilapplikáció is segíti az ügyfeleket. Az alkalmazásban egy ügytípust kiválasztva láthatóvá válik, hogy abban a pillanatban hol, mennyit kellene várakozni. További újdonság, hogy a jogosítványt a Kormányablak ügyintézési felületén online, személyes megjelenés nélkül is meghosszabbíthatjuk. Ehhez csak ügyfélkapuval és egy három évnél nem régebbi rendszerben lévő arcképpel kell rendelkezni.

Forrás: hiros.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 28., 13:33
Nem kell hozzá PhD kelt tésztából, sőt komolyabb felszerelés sem, csak egy kis idő. Kicsit több, mint amennyi idő alatt a boltban levennénk a polcról, de az eredmény kárpótol. Még >>>
2023. 03. 28., 09:52
Hét gyanúsítottból álló bűnbanda ügyében fejezték be a nyomozást a kalocsai rendőrök. Még >>>
2023. 03. 28., 09:45
A kisfiú keresésében jelenleg is több százan vesznek részt. Még >>>
2023. 03. 27., 23:39
Egy kisodródott és árokba csapódott személykocsi egyik utasa életét vesztette, egy másik életveszélyesen megsérült – őt újra kellett éleszteni –, és a sofőr is súlyosan megsérült a vasárnap esti balesetben. A beszámolók alapján a túl gyors tempó és a biztonsági öv mellőzése vezethetett a tragédiához. Még >>>
2023. 03. 27., 14:37
A magyar labdarúgó válogatott hétfő este 20 óra 45 perckor megkezdi szereplését a 2024-es Eb-részvételért a selejtezőkben. Még >>>
2023. 03. 27., 14:20
A tepsis tócsni nagy előnye, hogy sütés közben nem kell mellette állni, és olajjal sem szívja tele magát. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK