2024. 05. 29. szerda
Magdolna
: 385 Ft   : 354 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Megyénkben október végére kiépül a kormányablak-hálózat

Zsiga Ferenc  |  2015. 10. 05., 09:01

Izsákon szeptember 22-én kezdődött az az átadás sorozat, amelynek eredményeként 10 új kormányablak nyílik Bács-Kiskun megyében. Október végétől így már a megye 14 településén, összesen 15 helyszínen, úgynevezett új típusú integrált ügyfélfogadási térben fogadják és szolgálják ki az ügyfeleket a Kormányhivatal munkatársai.

A kormányablakok egyelőre a megye legforgalmasabb okmányirodái helyett nyílnak meg, lényegében kiváltva azokat. Az okmányirodákban intézhető 110 ügykör helyett a kormányablakokban jelenleg 423 ügytípusban kezdeményezhető eljárás, tehát közel négyszer annyi ügy intézhető egy helyen, mint eddig. Ráadásul a 21. század igényeinek megfelelően kialakított, akadálymentesített, modern környezetben, jól felkészített ügyintézők segítségével.

A kormányablakokban intézhető ügyek száma folyamatosan növekszik, hamarosan meghaladja az ezret. Így a sok esetben még annak is megéri felkeresni a kormányablakot, akinek a településén okmányiroda működik, hiszen egy helyen sokkal több ügy intézhető, tehát időt és energiát lehet megtakarítani.

A Kormányhivatal az új kormányablakok megnyitásával nagy lépést tesz a kormány céljának megvalósítása érdekében, az ügyintézés során érdemi szolgáltatást tud nyújtani. Az ügyek intézéséhez már nem kell az ügyfeleknek a „hivatali labirintusokban” bolyonganiuk, elég felkeresni a kormányablakot, ahol udvarias és gyors kiszolgálás mellett, egy helyen intézhetik ügyeiket. Amennyiben az adott ügytípus még nem intézhető a kormányablaknál, az ügyfél egyértelmű útbaigazítást kaphat.

Az izsáki után új kormányablak nyílik Kiskőrösön, Solton, Topmán, Jánoshalmán, Bácsalmáson, Kunszentmiklóson, Tiszakécskén, Kiskunfélegyházán, és a már meglévőn túl további egy Kecskeméten.

Az izsáki átadó ünnepségen részt vett Feldman Zsolt helyettes államtitkár, Lezsák Sándor országgyűlési képviselő, az országgyűlés alelnöke, Kovács Ernő kormánymegbízott, Mondok József, Izsák város polgármestere és Turánné Török Ágnes, a Kiskőrösi Járási Hivatal vezetője úgyis, mint az ünnepség házigazdája.

Átadóbeszédében Feldman Zsolt és Mondok József a kormányablak megnyitását a környék gazdaságának fejlődése szempontjából is fontos tényezőként értékelte, hiszen a gyors és szakszerű ügyintézés nagy segítségére lesz a térségben már működő, vagy a jövőben alakuló vállalkozásoknak.

Lezsák Sándor a jövő nemzedéke szempontjából is fontosnak nevezte a kormányablakok, közte az izsáki kialakítását.

Kovács Ernő kormánymegbízott mindazok munkáját megköszönte, akik részt vettek a kormányablak kialakításában, külön kiemelte Izsák város és polgármestere hatékony segítségét.

A kormányablak átadások tovább folytatódnak annak érdekében, hogy a megye teljes lakossága mielőbb hozzáférhessen ezen új típusú ügyintézéshez.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-05-24 13:19:32
Ebben a történetben már az is szép, hogy az utolsó fordulóra is maradt még esélyünk a bennmaradásra.
2024-05-22 10:42:00
Az új atomerőművi blokkok alatti talaj megerősítése érdekében 17 hektáron összességében 75 ezer furat, vagyis egymással átfedésben lévő cementált talajoszlop készül, melyek összessége alkotja a vízzáró lemezt és annak oldalfalait. (x)

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 05. 28., 17:00
A gyanúsítottnál tartott kutatás alkalmával tetemes készpénzre, arany ékszerekre, zálogjegyekre akadtak a rendőrök. Még >>>
2024. 05. 27., 07:50
A baleset következtében a jármű utasa súlyos sérüléseket szenvedett. Még >>>
2024. 05. 25., 10:16
A férfi hollétéről Kiskőrösön landolt az információ. A helyi erők egészen Zsanáig fejtették vissza a szálakat, ahol megtaláltak és elfogták a rejtőzködőt. Még >>>
2024. 05. 23., 13:15
A Reels műfaj sajátossága miatt dr. Filvig Gézának másfél percbe kellett sűríteni az elmúlt évek eredményeit. Még >>>
2024. 05. 22., 14:09
A díjköteles útszakaszokat - 91 fuvar során - a kamerás ellenőrző rendszer kijátszásával vette igénybe. Még >>>
2024. 05. 21., 14:01
A családi kirándulások alkalmával érdemes gondolni a kullancsokra is. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK