2023. 04. 01. szombat
Hugó
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Megyénkben október végére kiépül a kormányablak-hálózat

Zsiga Ferenc  |  2015. 10. 05., 09:01

Izsákon szeptember 22-én kezdődött az az átadás sorozat, amelynek eredményeként 10 új kormányablak nyílik Bács-Kiskun megyében. Október végétől így már a megye 14 településén, összesen 15 helyszínen, úgynevezett új típusú integrált ügyfélfogadási térben fogadják és szolgálják ki az ügyfeleket a Kormányhivatal munkatársai.

A kormányablakok egyelőre a megye legforgalmasabb okmányirodái helyett nyílnak meg, lényegében kiváltva azokat. Az okmányirodákban intézhető 110 ügykör helyett a kormányablakokban jelenleg 423 ügytípusban kezdeményezhető eljárás, tehát közel négyszer annyi ügy intézhető egy helyen, mint eddig. Ráadásul a 21. század igényeinek megfelelően kialakított, akadálymentesített, modern környezetben, jól felkészített ügyintézők segítségével.

A kormányablakokban intézhető ügyek száma folyamatosan növekszik, hamarosan meghaladja az ezret. Így a sok esetben még annak is megéri felkeresni a kormányablakot, akinek a településén okmányiroda működik, hiszen egy helyen sokkal több ügy intézhető, tehát időt és energiát lehet megtakarítani.

A Kormányhivatal az új kormányablakok megnyitásával nagy lépést tesz a kormány céljának megvalósítása érdekében, az ügyintézés során érdemi szolgáltatást tud nyújtani. Az ügyek intézéséhez már nem kell az ügyfeleknek a „hivatali labirintusokban” bolyonganiuk, elég felkeresni a kormányablakot, ahol udvarias és gyors kiszolgálás mellett, egy helyen intézhetik ügyeiket. Amennyiben az adott ügytípus még nem intézhető a kormányablaknál, az ügyfél egyértelmű útbaigazítást kaphat.

Az izsáki után új kormányablak nyílik Kiskőrösön, Solton, Topmán, Jánoshalmán, Bácsalmáson, Kunszentmiklóson, Tiszakécskén, Kiskunfélegyházán, és a már meglévőn túl további egy Kecskeméten.

Az izsáki átadó ünnepségen részt vett Feldman Zsolt helyettes államtitkár, Lezsák Sándor országgyűlési képviselő, az országgyűlés alelnöke, Kovács Ernő kormánymegbízott, Mondok József, Izsák város polgármestere és Turánné Török Ágnes, a Kiskőrösi Járási Hivatal vezetője úgyis, mint az ünnepség házigazdája.

Átadóbeszédében Feldman Zsolt és Mondok József a kormányablak megnyitását a környék gazdaságának fejlődése szempontjából is fontos tényezőként értékelte, hiszen a gyors és szakszerű ügyintézés nagy segítségére lesz a térségben már működő, vagy a jövőben alakuló vállalkozásoknak.

Lezsák Sándor a jövő nemzedéke szempontjából is fontosnak nevezte a kormányablakok, közte az izsáki kialakítását.

Kovács Ernő kormánymegbízott mindazok munkáját megköszönte, akik részt vettek a kormányablak kialakításában, külön kiemelte Izsák város és polgármestere hatékony segítségét.

A kormányablak átadások tovább folytatódnak annak érdekében, hogy a megye teljes lakossága mielőbb hozzáférhessen ezen új típusú ügyintézéshez.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2023. 03. 30., 08:19
A Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Kalocsai Szent Kereszt Kórház Pszichiátriai Osztályának részlegeként funkcionáló Nappali Kórház dolgozói és betegei már január óta készülődnek a húsvéti ünnepre.
2023. 03. 29., 08:23
Kalocsán ugyan némileg csökkent a munkaerő iránti igény, de ezúttal vidéken jóval több munkahelyre keresnek dolgozókat, mint egy hete. Így összesen már 134 munkahelyre várják a jelentkezőket térségünkből, ami a múlt hetinél hárommal több, miközben Szegedre továbbra is létszámkorlát nélkül toborozzák a határvadászokat.
2023-03-28 14:31:59
Lovasoktatás tudásszintnek megfelelően, jól képzett lovakon, szakképzett oktatókkal! A lóápolás, lovas alapismeretek elsajátítása mellett szabadtéri és benti játékok, éjszakai túra, kincskeresés, kézműveskedés és számháború is várja a résztvevőket!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 31., 13:16
A banki átutalással gyorsabban juthat el a címzettekhez az önkormányzat 65 évnél idősebb kalocsaiaknak szánt, ötezer forintos juttatása. Aki nem nyilatkozott számlaszámáról, ahhoz a következő napokban postai úton juthat el az ajándékpénz. Még >>>
2023. 03. 31., 10:31
Húsvétkor is ér mézeskalácsot sütni, de most turbózzátok fel egy kis répával. Nem beszélve arról, hogy így a gyerekek egy kicsivel több zöldséget is tudnak enni, teljesen észrevétlenül. Még >>>
2023. 03. 30., 10:55
A rókák veszettség elleni immunizálására idén tavasszal is sor kerül, melyhez kapcsolódóan az ebzárlat és a legeltetési tilalom életbe lépése sem marad el az érintett térségekben. Még >>>
2023. 03. 30., 09:49
Alig két perc, néhány kattintás, pár adat, és már hozzá is járultunk a Kék Madár Alapítvány céljaihoz, a fesztivál megszervezéséhez, illetve a beteg gyerekek támogatásához, ráadásul úgy, hogy az nekünk egyetlen fillérünkbe sem kerül! Hogyan? – Ebből a kevesebb mint két perces videóból kiderül! Még >>>
2023. 03. 29., 16:00
Zöld erdőben jártunk már sokszor, most íme néhány tradicionális húsvéti vers gyerekeknek, felnőtteknek. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK