2021. 12. 01. szerda
Elza
: 367 Ft   : 323 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Most jött el az aknaszigetelés ideje

2018. 02. 20., 17:39

Ezres nagyságrendben vonultak a Kiskunsági Víziközmű-Szolgáltató Kft. szakemberei házakhoz, hogy javítsák, cseréljék a téli mínuszok áldozatává vált vízórákat. Az elfagyott műszerek pótlása rengeteg munkát adott a társaságnak, a lakosságnak pedig sok tízezret húzott ki a zsebéből.

A héten beköszönteni látszik az igazi tél, és napokon belül jó eséllyel nappal sem emelkedik nulla Celsius fok fölé a hőmérséklet, éjszaka viszont akár mínusz tíz alá is süllyedhet.

2017-ben egymást érték a bejelentések Kalocsa térségéből a vízszolgáltatóhoz, a hasonlóan hideg éjszakákat ugyanis rendre nem vészelték át a vízóraaknákban lapuló mérőberendezések, holott a közel ezer káreset java némi odafigyeléssel és pár óvintézkedés megtételével elkerülhető lett volna.

A kép illusztráció! Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI

A legfontosabb talán, hogy az aknát záró fedőlap tökéletesen legyen a helyére téve, biztosítva a záró funkciót, amit praktikus, kéznél lévő anyaggal lehet szigetelni is a mínuszos éjszakákon.

Egy kidobásra váró nagykabát, egy házszigetelésből megmaradt hungarocell-tábla, rajta egy téglával bőven megteszi, ha ezt rátesszük az aknafedélre, hívja fel a lakosság, pontosabban a fogyasztók figyelmét a társaság műszaki vezetője, Szigeti Attila.

A szakember reméli, hogy nem ismétli meg magát a fagyásszéria, ami arányaiban Imrehegy községben volt a legsúlyosabb.

Érdemes tehát megszívlelni az egykori Kalocsavíz Kft. irányítójának szavait. Az aknafedő extra szigetelése azért különösen fontos, és azért nem elegendő magában a fedlaptól várni, hogy megvédje az órát a hidegben, mert ahogy annak az anyaga lehűl, az „tovább sugározza a hideget”, ami árt a műszernek. Különösképpen érdemes erre az olyan ingatlanok tulajdonosainak figyelnie, akik nincsenek rendszeresen otthon, hetekig kevés a vízmozgás, vagy egyáltalán nincs is mozgás a csövekben. Jellemzően ilyen helyszíneken történik meg először a baj, a rendszeren átáramló víz ugyanis „melegen tartja annyira a csövet”, hogy a vázolt mértékben ne tudja károsítani a külső hideg.


Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 27., 14:25
A kalocsai Török „Töce” Tibor, A-MAFOSZ-fotóművész 16 éves pályafutása legeredményesebb évét zárta. A fotográfus 2021-ben 30 díjat nyert. A több mint 150 kiállításra javasolt képe négy földrészen és 20 különböző országban került bemutatásra. A pályázatokon díjazott képeinek 90 százaléka Kalocsán és annak vonzáskörzetében készült!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 01., 09:05
Íme az első feladvány, játékra fel! ♥ Még >>>
2021. 11. 30., 20:27
Dulakodás közben még az áruvédelmi-kaput is kidöntötték, amivel több százezer forint kárt okoztak az üzletnek. Még >>>
2021. 11. 30., 15:26
Úgy tudjuk, a motoros sérülései súlyosak, őt a tűzoltók szabadították ki a munkagép alól. Még >>>
2021. 11. 30., 13:37
A Mikulás természetesen idén is ellátogat Kalocsára. Még >>>
2021. 11. 30., 11:12
Iszonyú látványos és elképesztően izgalmas lett a League of Legends videójátékból készült sorozat Még >>>
2021. 11. 30., 11:04
A datolyaszilva ízletes és egzotikus gyümölcs, nemcsak édes és finom, hanem számos egészséges hatása is van, a szem egészségének védelmétől az anyagcsere javításáig. Különböző kultúrákban már évezredek óta ismerik és fogyasztják, és többek között az istenek gyümölcsének is nevezik. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés