2023. 03. 27. hétfő
Hajnalka
: 386 Ft   : 358 Ft Benzin: 607.3 Ft/l   Dízel: 613.2 Ft/l   Írjon nekünk

Továbbra is ingyen szállítják a zöldhulladékot Kalocsán – Egy évre előre megvan, hogy mikor

2017. 04. 21., 15:57

A biológiailag lebomló hulladékok rendszeres begyűjtését Kalocsán a Felső-Bácskai Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. biztosítja, díjmentesen. A Kft. tájékoztatójában jövő áprilisig utcákra lebontva listázta a szállítási dátumokat, és részletezte az elszállítás feltételeivel kapcsolatos tudnivalókat.

Aki szeretné, hogy biológiailag lebomló hulladékát ingyenesen elszállítsák, az a díjmentesen biztosított biológiailag lebomló zsákban, illetve maximum 70 cm hosszú 50 cm átmérőjű kötegekben (max. 0,5 km3) kévékbe kötve az ingatlan előtti közterületre, a gyűjtési napon reggel 7 óráig helyezze ki azt.

A kihelyezésnél ügyelni kell arra, hogy a begyűjtést végző gépjármű meg tudja közelíteni és kézi erővel mozgatni tudja az elszállításra szánt hulladékot.

Lebomló zsákok az FBH-NP Nonprofit Kft., Kalocsai Polgármesteri Hivatal Lakossági Ügyfélszolgálati Irodájában működő ügyfélszolgálatán szerezhetők be, lakcím alapján.

Mik a kihelyezhető, biológiailag lebomló hulladékok?

a kert hulladékok, azaz faágak, fanyesedékek, gallyak, amelyeket kötegelve, kévébe összekötve kell kihelyezni, illetve a vágott fű, vágott virágok, falevelek, lágyszárú növények, virágágyi növények, kezeletlen kéregdarabok, egyéb apró zöldhulladékok, amelyeket zsákokban kell kihelyezni.

az udvari hulladékok, úgy mint a fűrészpor, faforgács, száraz szalma,

és a konyhai hulladékok, vagyis a zöldség- és gyümölcsmaradványok, a kávézacc, a tealevelek, a tojáshéj és egyéb növényi származékok, élelmiszer maradékok.

A kép illusztráció!

Pontosan mikor helyezzem ki zöldhulladékomat?

A Zöldjárat www.kalocsa.hu oldalra feltöltött naptárjában különböző színjelölésekkel mutatják be, hogy melyik utcába mikor érkezik a kukásautó.

A zöldhulladék gyűjtési rendjéről szóló tájékoztatóban azt is leírják, mely esetekben nem áll módjukban elszállítani a hulladékot.
Érdemes alaposan tanulmányozni.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2023. 03. 27., 14:37
A magyar labdarúgó válogatott hétfő este 20 óra 45 perckor megkezdi szereplését a 2024-es Eb-részvételért a selejtezőkben. Még >>>
2023. 03. 27., 14:20
A tepsis tócsni nagy előnye, hogy sütés közben nem kell mellette állni, és olajjal sem szívja tele magát. Még >>>
2023. 03. 27., 14:11
Egy hegyi patak vízhozamával buzog elő a víz az utca Mikszáth Kálmán és Vidats István utca közötti szakaszán. Az úttest szinte folyóvá vált. Videóval! Még >>>
2023. 03. 27., 09:23
Jelentősen visszaesik a hőmérséklet a hét elején: kedden a csúcshőmérséklet mindössze 5 és 10 Celsius-fok között valószínű, és visszatérnek a kemény éjszakai fagyok is, a szélvédett helyeken akár mínusz 10 fokig is csökkenhet a hőmérséklet. Még >>>
2023. 03. 27., 09:09
A balesetben ketten megsérültek, egy ember pedig a helyszínen életét vesztette. Még >>>
2023. 03. 26., 16:15
Már jelentkezhetnek az iskolák a nyári balatoni Erzsébet-táborokba - jelentette be a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára a közösségi oldalán. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK