2024. 07. 24. szerda
Kinga, Kincső
: 392 Ft   : 362 Ft Benzin: 616.4 Ft/l   Dízel: 623.5 Ft/l   Írjon nekünk

Továbbra is ingyen szállítják a zöldhulladékot Kalocsán – Egy évre előre megvan, hogy mikor

2017. 04. 21., 15:57

A biológiailag lebomló hulladékok rendszeres begyűjtését Kalocsán a Felső-Bácskai Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. biztosítja, díjmentesen. A Kft. tájékoztatójában jövő áprilisig utcákra lebontva listázta a szállítási dátumokat, és részletezte az elszállítás feltételeivel kapcsolatos tudnivalókat.

Aki szeretné, hogy biológiailag lebomló hulladékát ingyenesen elszállítsák, az a díjmentesen biztosított biológiailag lebomló zsákban, illetve maximum 70 cm hosszú 50 cm átmérőjű kötegekben (max. 0,5 km3) kévékbe kötve az ingatlan előtti közterületre, a gyűjtési napon reggel 7 óráig helyezze ki azt.

A kihelyezésnél ügyelni kell arra, hogy a begyűjtést végző gépjármű meg tudja közelíteni és kézi erővel mozgatni tudja az elszállításra szánt hulladékot.

Lebomló zsákok az FBH-NP Nonprofit Kft., Kalocsai Polgármesteri Hivatal Lakossági Ügyfélszolgálati Irodájában működő ügyfélszolgálatán szerezhetők be, lakcím alapján.

Mik a kihelyezhető, biológiailag lebomló hulladékok?

a kert hulladékok, azaz faágak, fanyesedékek, gallyak, amelyeket kötegelve, kévébe összekötve kell kihelyezni, illetve a vágott fű, vágott virágok, falevelek, lágyszárú növények, virágágyi növények, kezeletlen kéregdarabok, egyéb apró zöldhulladékok, amelyeket zsákokban kell kihelyezni.

az udvari hulladékok, úgy mint a fűrészpor, faforgács, száraz szalma,

és a konyhai hulladékok, vagyis a zöldség- és gyümölcsmaradványok, a kávézacc, a tealevelek, a tojáshéj és egyéb növényi származékok, élelmiszer maradékok.

A kép illusztráció!

Pontosan mikor helyezzem ki zöldhulladékomat?

A Zöldjárat www.kalocsa.hu oldalra feltöltött naptárjában különböző színjelölésekkel mutatják be, hogy melyik utcába mikor érkezik a kukásautó.

A zöldhulladék gyűjtési rendjéről szóló tájékoztatóban azt is leírják, mely esetekben nem áll módjukban elszállítani a hulladékot.
Érdemes alaposan tanulmányozni.

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 21., 08:54
Július második hetében immár a második turnusát tartotta a Méhecskék SE Kalocsa egyik legnépszerűbb nyári, nem bentlakásos focitáborának, amely ezúttal is telt házzal üzemelt mindkét turnusában.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 07. 23., 13:54
És ez csak Bács-Kiskun vármegye „termése”… Még >>>
2024. 07. 21., 18:54
A jövő hét végén már a közepes szintet is elérheti a pollenkoncentráció. Még >>>
2024. 07. 20., 09:43
Az állatok egyre gyakrabban támadnak emberre, ennek ellenére civil szervezetek tiltakoznak a törvény ellen. Még >>>
2024. 07. 19., 19:28
Az üzletvezető felismerte, a kecskeméti rendőrök pedig elfogták a tolvajokat. Még >>>
2024. 07. 19., 18:16
Itt megtudhatja, hogyan alakult folyóink vízállása szerdán. Még >>>
2024. 07. 19., 11:31
A új pszichoaktív anyagok a legveszélyesebb kábítószerek. A rendőrség látókörébe egyre több ilyen szert áruló társaság kerül. Ezúttal Jánoshalmán csaptak le az egyenruhások - VIDEÓVAL! Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK