2021. 12. 01. szerda
Elza
: 367 Ft   : 323 Ft Benzin: 480 Ft/l   Dízel: 480 Ft/l   Írjon nekünk

Vállalkozók akadémiája 2018. – Mit üzen az év webshopjának története?

2018. 02. 12., 07:43

Pörgős, dinamikus, tartalmas órával várta csütörtökön a Kalocsai Kulturális Központ és Könyvtár Szent István út 2-4. alatti épületének második emeletén mindazokat, akik „beiratkoztak” a Vállalkozók akadémiájára. Lehettek volna többen is, mert az elhangzott előadások és bemutatók valóban gyakorlatiasan, közérthetően mutatták be, hogyan járulhatnak hozzá – jelen esetben – a modernkori vívmányok vállalkozásunk sikeressé tételéhez.

A Kalocsán nyolcadik alkalommal meghirdetett előadássorozatot az elmúlt évekhez hasonlóan a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi- és Iparkamara jegyezte. Míg kezdetben többórás etapokkal várták a közönséget, elméleti és gyakorlati tudást megosztó, magas szakmai színvonalat képviselő előadókkal, a stratégián változtatva, 2018-ban is tematikus napokat hirdettek meg.

A programindító a „fiatal vállalkozók és cégfejlesztők napja” volt. „Szeretné növelni a bevételeit? Érdeklik a webes alkalmazások? Jöjjön el február 8-án 15 órakor!” Olvashattuk a portálunkhoz is eljuttatott meghívó szövegében, amiből sejthető volt, hogy ütős programot kínál a szervező.


Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

Nem is kellett csalódnunk, az elsőként beszélő Ballai Máté megyei IKT tanácsadó ugyanis alapos, közérthető, rendkívül pörgős bemutatóval szemléltette, miért elkerülhetetlen a maguknak sikert kívánó [és mi mást kívánnának?!] vállalkozások számára, hogy formálják digitális szemléletüket. Előadása során olyan alkalmazások, szoftverek, vállalatirányítási rendszerek használatára is felhívta hallgatósága figyelmét, amelyek egyszerűsítik a vállalkozások adatrögzítését, nyomon követik a teljes értékesítési folyamatot, és nem utolsó sorban bevezetésükhöz pályázati lehetőség is nyitott.

Ballai Máté
Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

Az őt váltó Berta Gergő, a Maximum Business Company Group Ldt. egyik tulajdonosa és vezetője ennél is mélyebbre ásott, hiszen az ő dolga az volt, hogy fejlesztői tapasztalatokról és „Az év webshopja” díj elnyerésének kulisszatitkairól beszéljen.

A kalocsai gyökerekkel büszkélkedő ifjú titán ennek tudatában két részre bontotta mondandóját, amelynek első felében arról érkezett, hogy a fővároshoz képest a vidéki cégek mennyire le vannak maradva a minőségi online jelenlétet illetően, és ebből fakadóan milyen sok pénzt nem könyvelhetnek el bevételként. Ezután tért rá az online marketingtevékenységre épülő cégük egyik „mellékszálára”, a www.sajtwebaruhaz.hu honlapra, amely bő fél évvel az útjára indítás után nemhogy „önjáróvá vált”, elnyerte a szakma egyik nívós elismerését.

Berta Gergő
Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

Végezetül a rendezvény házigazdája, a kamara kalocsai képviseletének vezetője, Péjó Zoltán szólt néhány szót a közönség soraiban ülőkhöz, felhívva a figyelmüket a Széchenyi2020 pályázati lehetőségeire, illetve a velük kapcsolatos tanácsadási kamarai szolgáltatásra, valamint néhány vállalkozás-specifikus, jelenleg nyitva álló pályázati lehetőségre, mint a panzió-szobaszám bővítés támogatása.

Péjó Zoltán
Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

Ezután kötetlen beszélgetéssel egybekötött állófogadásra invitálta a résztvevőket, remélve, hogy velük, és mindenki mással, akinek felkelti az érdeklődését, ismét találkozhat két hét múlva, ugyanitt.

Akkor a sikeres női vállalkozók és a szülés után munka világába visszatérést tervező nők kerülnek a középpontba.


Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

videok  legfrissebb videók

2019. 08. 09., 11:29
Terefere Pécsi Viviennel. Interjúalanyaink: kalocsai kötődésű, tehetséges fiatalok. Téma: vágyak, álmok, tervek, alkotások, aktualitások. Viven első beszélgetőtársa 18 éves koráig élt városunkban, amelynek közvéleménye röplabdacsapatunk erősségeként ismerhette meg őt. De mi van vele most, egy jó évtized után? Meg fognak lepődni!

Még több friss hír

2021. 11. 27., 14:25
A kalocsai Török „Töce” Tibor, A-MAFOSZ-fotóművész 16 éves pályafutása legeredményesebb évét zárta. A fotográfus 2021-ben 30 díjat nyert. A több mint 150 kiállításra javasolt képe négy földrészen és 20 különböző országban került bemutatásra. A pályázatokon díjazott képeinek 90 százaléka Kalocsán és annak vonzáskörzetében készült!

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2021. 12. 01., 09:05
Íme az első feladvány, játékra fel! ♥ Még >>>
2021. 11. 30., 20:27
Dulakodás közben még az áruvédelmi-kaput is kidöntötték, amivel több százezer forint kárt okoztak az üzletnek. Még >>>
2021. 11. 30., 15:26
Úgy tudjuk, a motoros sérülései súlyosak, őt a tűzoltók szabadították ki a munkagép alól. Még >>>
2021. 11. 30., 13:37
A Mikulás természetesen idén is ellátogat Kalocsára. Még >>>
2021. 11. 30., 11:12
Iszonyú látványos és elképesztően izgalmas lett a League of Legends videójátékból készült sorozat Még >>>
2021. 11. 30., 11:04
A datolyaszilva ízletes és egzotikus gyümölcs, nemcsak édes és finom, hanem számos egészséges hatása is van, a szem egészségének védelmétől az anyagcsere javításáig. Különböző kultúrákban már évezredek óta ismerik és fogyasztják, és többek között az istenek gyümölcsének is nevezik. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

  kiemelt hírei

hirdetés