2024. 03. 04. hétfő
Kázmér
: 394 Ft   : 363 Ft Benzin: 615.4 Ft/l   Dízel: 656.6 Ft/l   Írjon nekünk

Vállalkozók akadémiája 2018. – Mit üzen az év webshopjának története?

2018. 02. 12., 07:43

Pörgős, dinamikus, tartalmas órával várta csütörtökön a Kalocsai Kulturális Központ és Könyvtár Szent István út 2-4. alatti épületének második emeletén mindazokat, akik „beiratkoztak” a Vállalkozók akadémiájára. Lehettek volna többen is, mert az elhangzott előadások és bemutatók valóban gyakorlatiasan, közérthetően mutatták be, hogyan járulhatnak hozzá – jelen esetben – a modernkori vívmányok vállalkozásunk sikeressé tételéhez.

A Kalocsán nyolcadik alkalommal meghirdetett előadássorozatot az elmúlt évekhez hasonlóan a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi- és Iparkamara jegyezte. Míg kezdetben többórás etapokkal várták a közönséget, elméleti és gyakorlati tudást megosztó, magas szakmai színvonalat képviselő előadókkal, a stratégián változtatva, 2018-ban is tematikus napokat hirdettek meg.

A programindító a „fiatal vállalkozók és cégfejlesztők napja” volt. „Szeretné növelni a bevételeit? Érdeklik a webes alkalmazások? Jöjjön el február 8-án 15 órakor!” Olvashattuk a portálunkhoz is eljuttatott meghívó szövegében, amiből sejthető volt, hogy ütős programot kínál a szervező.


Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

Nem is kellett csalódnunk, az elsőként beszélő Ballai Máté megyei IKT tanácsadó ugyanis alapos, közérthető, rendkívül pörgős bemutatóval szemléltette, miért elkerülhetetlen a maguknak sikert kívánó [és mi mást kívánnának?!] vállalkozások számára, hogy formálják digitális szemléletüket. Előadása során olyan alkalmazások, szoftverek, vállalatirányítási rendszerek használatára is felhívta hallgatósága figyelmét, amelyek egyszerűsítik a vállalkozások adatrögzítését, nyomon követik a teljes értékesítési folyamatot, és nem utolsó sorban bevezetésükhöz pályázati lehetőség is nyitott.

Ballai Máté
Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

Az őt váltó Berta Gergő, a Maximum Business Company Group Ldt. egyik tulajdonosa és vezetője ennél is mélyebbre ásott, hiszen az ő dolga az volt, hogy fejlesztői tapasztalatokról és „Az év webshopja” díj elnyerésének kulisszatitkairól beszéljen.

A kalocsai gyökerekkel büszkélkedő ifjú titán ennek tudatában két részre bontotta mondandóját, amelynek első felében arról érkezett, hogy a fővároshoz képest a vidéki cégek mennyire le vannak maradva a minőségi online jelenlétet illetően, és ebből fakadóan milyen sok pénzt nem könyvelhetnek el bevételként. Ezután tért rá az online marketingtevékenységre épülő cégük egyik „mellékszálára”, a www.sajtwebaruhaz.hu honlapra, amely bő fél évvel az útjára indítás után nemhogy „önjáróvá vált”, elnyerte a szakma egyik nívós elismerését.

Berta Gergő
Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

Végezetül a rendezvény házigazdája, a kamara kalocsai képviseletének vezetője, Péjó Zoltán szólt néhány szót a közönség soraiban ülőkhöz, felhívva a figyelmüket a Széchenyi2020 pályázati lehetőségeire, illetve a velük kapcsolatos tanácsadási kamarai szolgáltatásra, valamint néhány vállalkozás-specifikus, jelenleg nyitva álló pályázati lehetőségre, mint a panzió-szobaszám bővítés támogatása.

Péjó Zoltán
Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

Ezután kötetlen beszélgetéssel egybekötött állófogadásra invitálta a résztvevőket, remélve, hogy velük, és mindenki mással, akinek felkelti az érdeklődését, ismét találkozhat két hét múlva, ugyanitt.

Akkor a sikeres női vállalkozók és a szülés után munka világába visszatérést tervező nők kerülnek a középpontba.


Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 13:21
Magyarország elkötelezett a zöld energia mellett, ezért a megújulók mellett a nukleáris energia használatra épít. Az országnak nagy szüksége van az új atomerőműre. Minderről Lantos Csaba energiaügyi miniszter beszélt Pakson miután a Paksi Atomerőműben járt, ahol a 4-es blokk karbantartása folyik éppen, majd az új blokkok építési területét tekintette meg, ahol Jákli Gergely elnök-vezérigazgató tájékoztatta a projekt aktualitásairól. (x)
2024-02-28 08:54:51
A szavalóverseny létszáma korlátozott, de még lehet jelentkezni – tudtuk meg Bolvári Ferdinándtól a kedd délelőtti sajtótájékoztatón, míg Bolváriné Gärtner Anikó az esemény kapcsán egyesületük tevékenységéről szólt, az ezt kiegészítő Király Róbert egyebek mellett a 6300.hu internetes oldalt népszerűsítette.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2024. 03. 02., 15:19
Lássuk milyen fontos ünnepek, szünetek várnak ránk idén tavasszal. Még >>>
2024. 03. 01., 07:30
Egyre több európai reptéren törlik el a kézipoggyászokban való folyadék szállítás tilalmát. Még >>>
2024. 02. 29., 12:05
A díjak ez esetben sem lehetnek magasabbak, mint a normál átutalások díjai. Még >>>
2024. 02. 29., 11:14
A Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara kiemelt törekvése a hátrányos helyzetű járások, így a Jánoshalmai, a Bácsalmási, a Kunszentmiklósi, a Kiskunmajsai, a Tiszakécskei járás, valamint a Kalocsai, a Kiskunfélegyházi, a Kiskunhalasi, a Kiskőrösi és a Bajai járás vállalkozásainak fejlesztése. Még >>>
2024. 02. 28., 13:59
25 ezer liter szeszes folyadék került elő földalatti tartályokból és különböző helyekről, amelyek értéke 150 millió forint volt. Még >>>
2024. 02. 28., 13:35
Március elsején ismét megnyitja kapuit a kalocsai uszoda, és előreláthatólag egész évben várja majd a látogatókat. Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK