2018. 02. 26. hétfő
Edina
: 313 Ft   : 254 Ft Benzin: 364 Ft/l   Dízel: 368 Ft/l   Írjon nekünk

Vállalkozók akadémiája 2018. – Mit üzen az év webshopjának története?

2018. 02. 12., 07:43

Pörgős, dinamikus, tartalmas órával várta csütörtökön a Kalocsai Kulturális Központ és Könyvtár Szent István út 2-4. alatti épületének második emeletén mindazokat, akik „beiratkoztak” a Vállalkozók akadémiájára. Lehettek volna többen is, mert az elhangzott előadások és bemutatók valóban gyakorlatiasan, közérthetően mutatták be, hogyan járulhatnak hozzá – jelen esetben – a modernkori vívmányok vállalkozásunk sikeressé tételéhez.

A Kalocsán nyolcadik alkalommal meghirdetett előadássorozatot az elmúlt évekhez hasonlóan a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi- és Iparkamara jegyezte. Míg kezdetben többórás etapokkal várták a közönséget, elméleti és gyakorlati tudást megosztó, magas szakmai színvonalat képviselő előadókkal, a stratégián változtatva, 2018-ban is tematikus napokat hirdettek meg.

A programindító a „fiatal vállalkozók és cégfejlesztők napja” volt. „Szeretné növelni a bevételeit? Érdeklik a webes alkalmazások? Jöjjön el február 8-án 15 órakor!” Olvashattuk a portálunkhoz is eljuttatott meghívó szövegében, amiből sejthető volt, hogy ütős programot kínál a szervező.


Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

Nem is kellett csalódnunk, az elsőként beszélő Ballai Máté megyei IKT tanácsadó ugyanis alapos, közérthető, rendkívül pörgős bemutatóval szemléltette, miért elkerülhetetlen a maguknak sikert kívánó [és mi mást kívánnának?!] vállalkozások számára, hogy formálják digitális szemléletüket. Előadása során olyan alkalmazások, szoftverek, vállalatirányítási rendszerek használatára is felhívta hallgatósága figyelmét, amelyek egyszerűsítik a vállalkozások adatrögzítését, nyomon követik a teljes értékesítési folyamatot, és nem utolsó sorban bevezetésükhöz pályázati lehetőség is nyitott.

Ballai Máté
Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

Az őt váltó Berta Gergő, a Maximum Business Company Group Ldt. egyik tulajdonosa és vezetője ennél is mélyebbre ásott, hiszen az ő dolga az volt, hogy fejlesztői tapasztalatokról és „Az év webshopja” díj elnyerésének kulisszatitkairól beszéljen.

A kalocsai gyökerekkel büszkélkedő ifjú titán ennek tudatában két részre bontotta mondandóját, amelynek első felében arról érkezett, hogy a fővároshoz képest a vidéki cégek mennyire le vannak maradva a minőségi online jelenlétet illetően, és ebből fakadóan milyen sok pénzt nem könyvelhetnek el bevételként. Ezután tért rá az online marketingtevékenységre épülő cégük egyik „mellékszálára”, a www.sajtwebaruhaz.hu honlapra, amely bő fél évvel az útjára indítás után nemhogy „önjáróvá vált”, elnyerte a szakma egyik nívós elismerését.

Berta Gergő
Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

Végezetül a rendezvény házigazdája, a kamara kalocsai képviseletének vezetője, Péjó Zoltán szólt néhány szót a közönség soraiban ülőkhöz, felhívva a figyelmüket a Széchenyi2020 pályázati lehetőségeire, illetve a velük kapcsolatos tanácsadási kamarai szolgáltatásra, valamint néhány vállalkozás-specifikus, jelenleg nyitva álló pályázati lehetőségre, mint a panzió-szobaszám bővítés támogatása.

Péjó Zoltán
Forrás: Borbély-Juhász Ágnes / KALOhírek

Ezután kötetlen beszélgetéssel egybekötött állófogadásra invitálta a résztvevőket, remélve, hogy velük, és mindenki mással, akinek felkelti az érdeklődését, ismét találkozhat két hét múlva, ugyanitt.

Akkor a sikeres női vállalkozók és a szülés után munka világába visszatérést tervező nők kerülnek a középpontba.


Az oldal támogatója a Hufbau-Akker szaküzlet. További akciós termékekért ide kattints!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse a Kalohíreket
a Facebookon!

 legfrissebb videók

2018. 01. 02., 11:05
Az év utolsó napjára egyesek otthoni programmal, pezsgővel, tűzijátékkal készültek, míg mások házibuliban, vagy épp a környék szórakozóhelyeink várták az újévet. Tóth Dani vloggerünk a kamerája mellett a szilveszter éjszakát is a nyakába vette. Hogy milyen kalandokban volt része, az kiderül a Patron 8. részéből! Na ezt ne hagyd ki!!!
2017. 12. 13., 21:46
A Patron hetedik részéből többi közt kiderül, miért is jó megyei válogatott meccsre menni. Talán mert biztosan magyarok nyerik?! Na igen! Tóth Dani vloggerünk, ezúttal a Bács-Kiskun megyei csapattal csapatta, Pécsett. Végigkísérte a srácok küzdelmeit a győriekkel szemben, egészen a taktikától, a ráhangolódás különös ízével és a mulatós zenével átitatott öltözőn át, a pályán történtekig.
2017. 12. 08., 17:14
Az első hó megihlette vloggerünket, Tóth Danit, így arról forgatta a Patron című videósorozatunk legújabb kisfilmjét. Sétakocsikázás a behavazott Kalocsán, Meszesen, Szeliden. Ott a parton volt hely a pokrócnak, sőt, akadt látnivaló is: ponty kifogták a karácsonyi halászlének valót… Még egy kis határles, aztán egy ritmusváltással, hopp, Mikulások hada futkározik az Érsekkertben! Persze, Mikulásfutás! De hoppá! Az egyik mikulásról kiderült, hogy nem is igazi!

Még több friss hír

2018. 02. 23., 07:49
Angeli Gabriella már szimpátiatüntetés hőse is volt a tegnapi (csütörtöki) testületi ülés előtt a több pozíciójából való, várható eltávolítása miatt. Állítása szerint nem értesült a kiszorítására, az ő szavával „ellehetetlenítésére” előkészített döntésekről. Ez az állítás – tekintve, hogy a képviselő más tisztségei mellett a jogi bizottság elnöke (volt) – mindenképp elgondolkodtató.

  Legfrissebbek most

   NAPI GYORS
2018. 02. 25., 14:06
Bárki, akinek nincs tüzelője elviheti a Démász által levágott gallyfákat, gallyakat. Még >>>
2018. 02. 25., 10:28
Már csak néhány nap áll rendelkezésére azoknak az autósoknak, akik az év végén váltottak biztosítót, azonban még nem fizették be annak első negyedéves díját Még >>>
2018. 02. 24., 15:02
Bufurc bácsi mai elbeszéléséhez egy saját alkotású, a történethez laza szálakkal kapcsolódó receptet is küldött, desszert gyanánt. Vagy előételnek. Főleg azoknak szánja csemegeként, akik minden tányér ételükről legalább egy képet– néha egész galériát – feltöltenek a virtuális térbe… Még >>>
2018. 02. 24., 11:20
Az extrém hideg miatt a bentlakásos szociális intézmények is megnyitják kapuikat a hajléktalanok előtt. Még >>>
2018. 02. 24., 10:23
Kiterjesztenék a mindennapos testmozgást. Az iskolák után most, az óvodákon lehet a sor Még >>>
2018. 02. 23., 16:31
Már nem lehet jegyeket kapni Enyed Ildikó Testről és lélekről című alkotása exkluzív New York-i vetítésére Még >>>

  NÉPSZERŰ HÍREK

SZÓLJON HOZZÁ

 Ágika
 2017-12-03 21:03:10
 1 De egy majom ez a Ferdinánd!

A Kossuth Lajos út 22. szám alatti, egykor egészségügyi, majd könyvtári célokat szolgáló épület korábbi értékesítési pályázata – „balekok” híján – meghiúsult. Most állítólag jelentkezett egy. Lehet vele versengeni, a pályázat nyilvános, de nagyon sietni kell majd! A kiírásáról szóló önkormányzati döntést megelőző vitában Angeli Gabriella újra a Fidesz-KDNP álláspontjára helyezkedett, Filvig Géza megtapsolta, Bálint József is örült neki, Bolvári Ferdinánd felszólalását pedig Simon Zoltán köszönte meg.

 MrSmith
 2018-01-15 08:47:27
 3 Az alabbi cikk margojara : "Spoiler: megnyertük a CLLD pályázatot! – Újabb cicaharc a Városházán Angeli és Kinyóné közt" Annyit beszel...

Év eleje óta tudott Bálint József polgármester a reneszánsz szobormásolatok elszállításának szándékáról, mégis meglepetésként érte, amikor a hónap elején érte jöttek. Angeli Gabriella és Simon Zoltán is kérdőre vonta a polgármestert, Angeli szerint jogilag lett volna keresnivalónk a szobrok itt tartásáért, Simon szerint hallgatásunk a másik felet is meglepte.

 MrSmith
 2017-12-15 15:33:52
 2 amit nem fizettek ki az a vagyonod? :)

Helyt kell-e állnia az önkormányzatnak a város gazdasági társaságának adósságaiért? Erre jogi kötelezettsége nincs. Vagy nyeljék le a beszállítók? Ez nem túl elegáns. Korábbi testületi ülésen több képviselő az adósság rendezését sürgette, erkölcsi okból és üzleti észszerűségből, a csütörtök délutáni ülésen azonban mégis ezzel ellentétes álláspontra helyezkedett dr. Bálint József polgármester.

  JETfly Magazin kiemelt hírei

Románia védelmi minisztere, Mihai Fifor a napokban számolt be arról, hogy meglévő 16 darabos F-16-os flottájukat kiegészítenék 4 példánnyal, a jövőbeli terv pedig további 36 Falcon beszerzése.
Oroszország ötödik generációs harci repülőgépe, a Szu-57-es egyike azon típusoknak, melyet repülős berkekben kiemelt figyelem övez: mikor áll hadrendbe, milyen fegyvereket hordoz majd, mikor kapja meg az új hajtóművet stb. mind-mind olyan kérdések, melyek naponta visszaköszönnek a repülős fórumokon.
2018. február 16-án került sor a norvég F-35-ös fékernyőrendszerének első helyi tesztjére, melynek a norvég Ørland légibázis adott otthont. A fékernyő nem "tartozéka" az F-35-ösnek, a gyártó a norvég fél kérésére integrálja a rendszert a saját példányaikon.
Orosz hírforrások a napokban számoltak be arról, hogy az Orosz Haditengerészet Szu-30SzM pilótái először gyakorolhatták a légi utántöltést, mutatjuk róla a nyilvánosságra hozott videót.